O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 



MIESZANKI PRZYPRAWOWE DO PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

Głównym składnikiem mieszanek przyprawowych (koncentratów przyprawowych) są surowce o wysokiej czystości mikrobiologicznej (sterylizowane przyprawy), ekstrakty przyprawowe oraz aromaty, których użycie zapewnia uzyskanie wysokiej jakości mikrobiologicznej.
 
Wbudowanie do przypraw i ekstraktów naturalnych aromatów daje atrakcyjną zarówno pod względem zapachowym jak i smakowym kompozycję przyprawową. W koncentratach przyprawowych połączenie trzech podstawowych surowców: przypraw, aromatów i ekstraktów pozwala na uzyskanie unikalnych i ciekawych bukietów smakowych niemożliwych do uzyskania poprzez mieszanie przypraw.
 
Przykładowo w Pasztecie Kremowym poza typowymi dla pasztetu przyprawami dodane zostały ekstrakty przypraw zielonego pieprzu oraz aromat maślany i wątroby, które w połączeniu dają pełną i niepowtarzalną kompozycję smakową.