O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 



AROMATY PROCESOWE (Base Aroma)
 
BASE FLAVOUR
AF PF01/077 HVP SHB
Neutralny hydrolizat o delikatnym profilu bulionowym, doskonały jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowych, do zup, sosów, dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych
AF PF01/073 HVP Neutral - Base Flavour
Neutralny hydrolizat o delikatnej nucie bulionowej polecany jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowo - aromatycznych. Doskonały również jako tło do zup, sosów i dań gotowych.
AF PF01/083 HVP Bulionowo mięsny
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu. Polecany jako podstawowy blok do mieszanek przyprawowo-aromatycznych . Polecany również do zup, sosów, wyrobów garmażeryjnych i dań gotowych.
AF PF01/085/2 HVP Plus Mięsno bulionowy
Bulionowo- mięsny delikatny profil pozwala zastosować ten produkt jako neutralną bazę aromatów i mieszanek przyprawowych. Doskonały do zup, sosów, dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych .
AF PF01/039 HVP Bulion
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu, polecany jako podstawowa baza do mieszanek przyprawowo - aromatycznych, do wyrobów mięsnych, drobiowych, garmażeryjnych. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
AF PF01/013/2 Bulion - Base Flavour
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu, polecany jako podstawowy blok do mieszanek przyprawowo - aromatycznych
AF PF01/073/1 HVP Neutral Vegetable Base Flavour
Bulionowy hydrolizat z uwydatnioną nutą gotowanych warzyw - włoszczyzny. Polecany jako baza do wszelkiego rodzaju zup, rosołów warzywnych dań gotowych, sosów, wyrobów garmażeryjnych.
AF PF01/088 Kurczak smażony - Base Flavour
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa z kurczaka z delikatnym aromatem smażonego mięsa i nuty tłuszczowej. Doskonały do sosów, dań gotowych, a także do zup.
AF PF01/071 Wołowina pieczona - Base Flavour
Ciemna wołowina pieczona do kostek rosołowych, zup, sosów i pieczeni.
AF PF19/006 Wołowina pieczona B-81- Base Flavour
Aromat soczystego ciemnego mięsa wołowego. Do stosowania w wyrobach mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych, zupach i sosach
AF PF01/075/2 Wołowina soczysta pieczona - Base Flavour
Ciemna pieczona wołowina, doskonała baza do aromatów i mieszanek przyprawowych , do podkreślenia i wzmocnienia nuty pieczonej w kiełbasach, sosach, zupach , daniach gotowych, jak również w farszach
AF PF11/004 Wieprzowina pieczona B-35 - Base Flavour
Ciemna pieczona wieprzowina, doskonale podkreślająca wieprzowy charakter wyrobów, z wyraźnie zaznaczoną nutą pieczeni. Polecana do sosów pieczeniowych, myśliwskich, szynek pieczonych, pieczeni, wędlin i dań gotowych, a także farszów i nadzień mięsnych.
AF PF19/022 Wieprzowina pieczona wędzonkowa - Base
Typowa wieprzowina z nutą wędzonki. Do podkreślenia wędzonego charakteru wyrobów wieprzowych i drobiowych. Polecana do szynek, wędzonek, kiełbas, sosów i dań gotowych. Proponowana dawka 1-3g/kg.
AF PF01/089 Szynka gotowana wędzona - Base Flavour
Baza do wyrobów w których poszukiwany jest charakterystyczny zapach i smak szynki gotowanej z nutą wędzoną. Doskonała do zup w typie grochowa, żurek, barszcz, dań gotowych takich jak bigos, fasolka jak również do szynek, wędzonek i kiełbas.
AF PF01/012/1 Bekon- Base Flavor
Bazowy aromat bekonowy. Polecany do podkreślenia nuty wieprzowego bekonu idealny do zup w typie grochowa, żurek, barszcz, sosów, dań gotowych, szynek, wędzonek oraz kiełbas.
AF PF01/091 Cebula pieczona - Base Flavour
Cebula pieczona idealna jako baza do sosów, pieczeni , zup, pasztetów oraz dań gotowych. Nada wyrobom charakterystyczną nutę pieczonej cebuli.
AF PF01/092 Czosnek pieczony - Base Flavour
Czosnek pieczony polecany do sosów, pieczeni , zup, pasztetów oraz dań gotowych.
AF PF01/014 Ser- Base Flavour
Baza do sosów i zup.
AF PF01/007 Dym - Base Flavour
Baza do potraw wszystkich wyrobów gdzie jest pożądana nuta wędzonki.
HVP
AF PF01/097 HVP Bulion
Hydrolizat białkowy o charakterze wywaru mięsno-warzywnego, rekomendowany jako bazowy do kształtowania smaku i aromatu produktów spożywczych
AF PF01/093 HVP-Mięso pieczone
Hydrolizat z uwydatnioną nutą pieczonego mięsa.. Doskonały do sosów, dań gotowych, a także do zup.
AF PF01/094 HVP-Typ Neutral
Neutralny hydrolizat polecany jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowo - aromatycznych. Doskonały również jako tło do zup, sosów i dań gotowych.
AF PF01/096 Kurczak pieczony Base
Aromat pieczonego kurczaka z delikatną nutą tłuszczową. Doskonały do zup sosów, dań gotowych
EKSTRAKTY DROżDżOWE
AF PF20/007 Ekstrakt drożdżowy
Wysoce wydajny ekstrakt drożdżowy wzmacniający smak całej gamy produktów spożywczych, z nutami bulionu mięsnego i warzywnego. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 3g/kg
AF PF20/006 Ekstrakt drożdżowy Neutral
Uniwersalny ekstrakt drożdżowy o charakterze umami, do stosowania w całej gamie produktów spożywczych. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
AF PF20/008 Ekstrakt drożdżowy AG
AF PF20/009 Ekstrakt drożdżowy AGL
AF PF20/002 Ekstrakt drożdżowy LS
Ekstrakt drożdzowy o unikalnych właściwościach z uwagi na wysoką zawartość peptydów. Wzmacnia odczucie przypraw, wydłuża w czasie efekt ich stosowania. Może być stosowany do sosów, zup, dań gotowych i mieszanek przyprawowych. Znacząco redukuje niepożądane posmaki. Typowe dawki to 0,3 - 5,0% w gotowym wyrobie. W mieszankach przyprawowych 10 - 20%m/m.
AF PF20/001 Ekstrakt drożdżowy M
Ekstrakt drożdżowy o bardzo wysokiej zawartości rybonukleotydów, co wpływa na jego skuteczność wzmacniania i modyfikowania smaku już od dawki 0,01% w produkcie gotowym. Zwiększa odczucie słoności, co pozwala na redukcję dodatku soli. Wzmacnia smak i aromat zwłaszcza produktów bardziej pikantnych i wyrazistych, jak wyroby mięsne, ciemne sosy, potrawy jednogarnkowe
AF PF20/005 Ekstrakt drożdżowy Roast Beef
Ekstrakt drożdzowy, który w połączeniu z innymi ekstraktami podnosi smak i aromat wyrobów, w kierunku charakteryzującym pieczoną wołowinę.Polecany do pikantnych potraw, zup, sosów, dań jednogarnkowych, wędlin o tańszym wsadzie. Preparat najczęściej stosuje się w dawce 1 - 5g/kg
AF PF20/003 Ekstrakt drożdżowy Roast Dark
Ekstrakt o charakterze pieczeni do wzmocnienia smaku i koloru w pieczeniach, sosach pieczeniowych, oraz kompozycjach smakowych cebulach pieczonych i czosnkach. Typowa dawka w produktach spożywczych to 1 - 4g/kg
AF PF20/004 Ekstrakt drożdżowy Roast Meat
Ekstrakt drożdżowy-mięsa pieczonego do zup sosów, mieszanek przyprawowych, aromatów mięsnych. Typowa dawka w wyrobach gotowych wynosi 1 - 4g/kg