O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 



AROMATY MIĘSNE
 
AROMATY BEKONU
AF MF01/035 Aromat do kiełbas szynkowych
Aromat podkreślający i wzmacniający smak charakterystyczny do kiełbas szynkowych.
AF MF11/1211 Aromat słoniny
Aromat słoniny zalecany do dań gotowych np. zupy grochowej, żurku, smalców, który podkreśla nutę tłuszczu.
AF MF01/019 Bacon
Aromat gotowanego boczku z delikatną nutą mięsa wieprzowego i słoniny.
AF MF01/003 Bacon Original
Aromat gotowanego boczku z delikatną nutą mięsna wieprzowego i słoniny.
AF MF01/007 Bacon Strong 16
Aromat bekonu stosowany do wędzonek, chipsów, sałatek itd.
AF MF01/012/1 Bacon& Speck
Aromat pieczonej słoniny i bekonu do wyrobów typu: smalce, pasty mięsno-tłuszczowe, pasztety itd.
AF MF01/021 Bekon
Aromat wędzonego boczku z delikatną nutą mięsna wieprzowego i słoniny.
AF MF01/014/1 Bekon 745 I
Aromat bekonu wędzonego z delikatną nutą mięsna wieprzowego i słoniny
AF MF01/015/1 Bekon 877 Toparom
Aromat wędzonego bekonu z wyraźną nutą peklowanej, tłustej wieprzowiny, stosowany do wędzonek, zup, sosów i pasztetów. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5 g/kg.
AF MF01/031 Bekon Spice T
Aromat gotowanego boczku z nutą tłuszczową i układem przypraw.
AF MF01/020 Bekon wędzony ProTaste
Tradycyjny smak i zapach wędzonego bekonu, do wzmocnienia nuty typowej dla wędzonej słoniny i boczku. Proponowana dawka 1-3g/kg.
AF MF01/032 Bekon- wędzonka
Aromat wędzonego bekonu, doskonale podkreślający smak mięsa i dymu w szynkach, pasztetach, jak również zupach typu grochowa, żurku oraz daniach gotowych, maskujący niepożądane posmaki w wyrobach wędliniarskich. Proponowane dawkowanie 1-5g/kg.
AF MF01/006 Boczek gotowany
Aromat boczku tradycyjnego z nutą tłusczu pieczonego, bekonu oraz przypraw liścia laurowego i kardamonu. Również do stosowania w produkcji rolad boczkowych.
AF MF01/046 Boczek gotowany premium
Aromat o charakterze peklowanego, gotowanego boczku z delikatną nutą wywaru z przypraw, tradycyjnie używanych do wędzonek bekonowych. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
AF MF01/038 Boczek naturalny-wywar
Doskonała kompozycja aromatyczna do boczku z charakterystycznymi dla tradycyjnego boczku nutami przyprawowymi: liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF MF01/048 Boczek pieczony Premium
Aromat do produkcji boczków i wędzonek bekonowych wytwarzanych z tłustego, peklowanego mięsa wieprzowego, z nutą przypraw i posmakiem oraz aromatem pieczenia. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF MF01/049 Boczek tostowany-Crispy
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o charakterze pieczonego, chrupiącego boczku. Przeznaczona do kiełbas, wędzonek, pasztetów, pieczeni mięsnych, farszów, grzanek, snacków, sosów, zup, dań jednogarnkowych. Proponowane dawkowanie 3-5g/kg.
AROMATY WOŁOWIN
AF MF02/087/3 Aromat krwistej wołowiny
Aromat do podkreślenia nuty soczystej, świeżej wołowiny, polecany do sosów, gulaszy.
AF MF02/200 Aromat mięsno-bulionowy Plus
Wywar mięsno-bulionowy z wyraźną nutą czosnkową i duszonego mięsa doskonale nadaje się jako tło do kiełbas wieprzowych i drobiowych, oraz zup sosów i farszy mięsnych
AF MF02/138 Aromat pieczonej wołowiny
Preparat o charakterze pieczonego mięsa wołowego, szczególnie wskazany do podkreślenia smaku i aromatu pieczeni, kiełbas, sosów, dań gotowych. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
AF MF02/115 Beef gravy
Aromat soczystej wołowiny pieczonej, doskonały do wzmocnienia nuty wołowej, szczególnie ceniony w sosach. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF02/123 Cielęcina
Aromat podkreślający delikatny charakter młodego mięsa cielęcego, wołowego.
AF MF02/125 Cielęcina - aromat
Aromat charakterystycznej, młodej cielęciny o wyraźniejszym profilu przyprawowym z nutą pieprzu, kardamonu oraz imbiru.
AF MF02/112 Ciemna wołowina bulionowa
Aromat ciemnej, pieczonej wołowiny z nutą bulionową.
AF MF02/012/1 Condiment Beef
Aromat wołowiny do wyrobów mielonkowych i blokowych, dodawany w celu uzyskania wyraźniejszego wołowego profilu. Sugerowane dawkowanie 1-5g/kg.
AF MF10/604 Dark Beef Flavour
Aromat ciemnej wołowiny, z nutą mocno podpieczonego mięsa, polecana do sosów, pieczeni.
AF MF02/127 Tłusta wołowina
Aromat gotowanego mięsa wołowego z nutą tłuszczową.Do wzmocnienia nuty tłuszczu w mielonkach Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
AF MF02/146 Tłusta wołowina gotowana (P) (10%PetFoodWolowy+90%Opti)
AF MF02/085/3 Wołowina - aromat
Aromat o charakterze mięsa wołowego z subtelną nutą łoju. Produkt dedykowany do produkcji wyrobów garmażeryjnych, mięsnych, sosów, zup, past i kostek bulionowych. Sugerowane dawkowanie 0,5-3g/kg.
AF MF02/084 Wołowina bulionowa
Aromat o profilu gotowanego mięsa gotowanego z nutą bulionową. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF MF02/026 Wołowina duszona
Soczysta wołowina duszona, doskonała do wzmocnienia nuty wołowej w kiełbasach wieprzowych i drobiowych, zupach, daniach gotowych, nadzieniach i farszach mięsnych
AF MF02/045 Wołowina ekstrakt
Ciemna wołowina jako zamiennik naturalnego ekstraktu wołowego (beef extract replacer). Produkt przeznaczony do kostek rosołowych, doskonała baza do aromatów. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
AF TF02/012 Wołowina gotowana 43 Toparom
Aromat wołowiny z wyraźnym posmakiem wołowiny gotowanej, bulionu wołowego z głównym przeznaczeniem do mieszanek przyprawowo-aromatycznych. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
AF MF02/065 Wołowina gotowana Toparom 024/43
Produkt przeznaczony do wszystkich wędlin, jego celem jest wzbogacenie smaku wołowiny gotowanej. Ponadto podkreśla nuty mięsne oraz wołowe.
AF TF02/024 Wołowina gotowana Toparom.
Wołowina z silną nutą mięsa gotowanego, duszonego
AF MF03/016 Wołowina gotowana do kostek
Aromat gotowanego mięsa wołowego z delikatną nutą cebuli, z przeznaczeniem do kostek rosołowych.
AF MF02/145 Wołowina gotowana z tłuszczem wołowym
Mieszanka aromatyczna o charakterze bulionu z gotowanej, tłustej wołowiny. Preparat przeznaczony do wędlin podrobowych, konserw mięsno-warzywnych, pieczeni, sosów, zup, kiełbas o oboższym wsadzie. Proponowane dawkowanie 1-5g/kg
AF MF02/089 Wołowina mięso gotowane
Aromat o charakterze wywaru z gotowanej wołowiny – do wyrobów mięsnych zup, dań gotowych, gdzie pożądany jest profil wołowiny gotowanej. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
AF MF02/050 Wołowina pieczeniowa Strong Toparom
Wysoce efektywny aromat pieczonej wołowiny, do stosowania w wyrobach mięsnych o uboższych wsadach, sosach, daniach gotowych. Preparat doskonale maskuje niepożądane posmaki. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF02/047 Wołowina pieczona
Aromat wolowiny pieczonej doskonały do wyrobów pieczonych i garmażeryjnych. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF MF02/135/3 Wołowina pieczona z rusztu
Aromat pieczonej wołowiny, tłustej wołowiny. Produkt szczególnie polecany do wyrobów garmażeryjnych, pieczeni, kiełbas o tańszym wsadzie, wędlin drobiowych, ciemnych sosów. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF MF02/095 Wołowina pieczona -do kostek rosołowych
Ciemna wołowina do mięs i kostek rosołowych.
AF MF02/022 Wołowina pieczona Blok
Ciemna wołowina pieczona do sosów i pieczeni.
AF MF02/122 Wołowina rosołowa
Aromat gotowanej wołowiny o profilu bulionowo-rosołowym. Doskonały jako tło do wszystkich rosołów, sosów, a także kiełbas i mielonek.
AROMATY BULIONU
AF MF03/004 *Aromat bulionowy
Aromat bulionu to produkt o charakterystycznym smaku przyprawy "Maggi", który jest doskonałym uzupełnieniem do wszelkiego rodzaju dań takich jak: sosy, zupy, rosoły, pasztety czy farsze mięsne. Może być stosowany w zastępstwie przyprawy do zup "Maggi" oraz rozpuszczony w wodzie 1 kg Aromatu bulionu zastępuje 10 litrów "Maggi".
AF TA/420 Aromat bulionu
Aromat bulionu to produkt o charakterystycznym smaku przyprawy "Maggi", który jest doskonałym uzupełnieniem do wszelkiego rodzaju dań takich jak: sosy, zupy, rosoły, pasztety czy farsze mięsne. Może być stosowany w zastępstwie przyprawy do zup "Maggi" oraz rozpuszczony w wodzie 1 kg Aromatu bulionu zastępuje 5 litrów "Maggi".
AF DC180/012 Bulion Maggi Toparom
Top nuta bulionu, z charakterystycznym aromatem lubczyka, do stosowania w koncentratach zup w proszku i mieszankach przypraw do rosołów w ilości 1:10 za popularną przyprawę do zup w płynie "Maggi".
AF MF03/009 Bulion Toparom Strong
Top nuta aromatu bulionu, który może zastąpić w części lub w całości używane aromaty bulionu i typu Maggi we wszystkich koncentratach zup w proszku i mieszankach przypraw do rosołów w ilości 1:10 za Maggi w płynie.
AF MF03/013 Bulion warzywny Toparom 1: 1000
Top nuta aromatu bulionu warzywnego, do koncentratów zup w proszku , sosach , dań garmażeryjnych i mieszanek przypraw
AF DC180/010 Maggi Toparom
Top nuta aromatu maggi, po rozpuszczeniu bezbarwna. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
AF MF03/021/P Przyprawa klasyczna Plus
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyraną nutą pieprzu. Sugerowane dawkowanie 3g/kg
AF MF03/012/2 Seasoning warzywny
Bulion z nutą warzywną. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 3g/kg
AROMATY KURCZAKÓW
AF MF04/097/1 Aromat Kurczaka pieczonego
Aromat kurczaka pieczonego z wyraźną nutą pieczonej skórki. Doskonały do sosów, pieczeni, zup, dań gotowych
AF MF04/007 Aromat gęsi
AF MF04/100/1 Aromat indyk pieczony
Mieszanka aromatyczna nadająca smak i aromat pieczonego drobiu – indyka. Szczególnie polecana do wyrobów drobiowych typu filet z indyka, filet pieczony.
AF MF04/006 Aromat kaczki
AF MF04/020 Białe mięso z kurczaka
Aromat gotowanego fileta z kurczaka z nutą tłuszczową. Sugerowane dawkowanie 0,2 - 1,0g/kg
AF MF04/041 Filet z Kurczaka z Bulionem
Aromat drobiowy z nutą bulionu warzywnego i gotowanego fileta z kurczaka.
AF MF04/092 Filet z kurczaka Premium
Aromat drobiowy z nutą bulionu warzywnego i gotowanego fileta z kurczaka.
AF MF04/126/1 Filet z kurczaka z tłuszczem
Mieszanka aromatyczna o charakterze otłuszczonego fileta z kurczaka. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF04/126 Filet z kurczaka z włoszczyzną
AF TA/20 Indyk Pieczony-Roasted Turkey
Mieszanka aromatyczna nadająca smak i aromat pieczonego drobiu – indyka. Szczególnie polecana do wyrobów drobiowych typu filet z indyka, filet pieczony.
AF MF04/123 Indyk pieczony Natural + Umami
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna przeznaczona do stosowania w wędlinach z mięsa indyka. Typowa dawka 1 - 5g/kg
AF MF04/463 Kura gotowana-Huhnaroma
Aromat gotowanego fileta z kurczaka z delikatną nutą tłuszczową.
AF MF04/125 Kura rosołowa
Smak wywaru z domowej kury. Produkt polecany do wyrobów garmażeryjnych, białych sosów, dań gotowych, wyrobów mięsnych, zwłaszcza pasztetów, pieczeni. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF04/057/2 Kurczak - ProTaste
Naturalny aromat kurczaka z nutą warzyw gotowanych, doskonały do zup, sosów oraz dań mięsnych i garmażeryjnych.
AF MF04/058/1a Kurczak - mięso gotowane
Aromat kurczaka z delikatną nutą bulionową, oraz wyraźnym smakiem i aromatem mięsa gotowanego. Polecany do polędwic drobiowych, rosołów, zup
AF MF04/086 Kurczak - mięso pieczone
Aromat mięsa z kurczaka z nutą szpikową (wywar z kości), do solanek do drobiu, mieszanek do wędlin, wyrobów garmażeryjnych, dań gotowych, kostek rosołowych. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
AF MF04/127 Kurczak 385
AF MF04/037/1 Kurczak gotowany
Kurczak gotowany z nutą tłuszczową. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF04/096 Kurczak gotowany
Kurczak gotowany z nutą tłuszczową
AF MF04/121 Kurczak gotowany LS
Kompozycja aromatyczna o charakterze wywaru z kurczaka. Preparat polecany do wyrobów garmażeryjnych, mieszanek przyprawowych, kostek i past bulionowych, dań gotowych, galanterii spożywczej, wyrobów mięsnych, zwłaszcza pasztetów, pieczeni, kiełbasek drobiowych. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF04/101 Kurczak gotowany w bulionie
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa łącząca cechy wywaru z kurczaka i bulionu warzywnego. Preparat polecany do wyrobów garmażeryjnych, jasnych sosów, dań gotowych, galantyn drobiowych, pasztetów i pieczeni zwłaszcza z mięsa drobiowego. Sugerowane dawkowanie 2 - 3g/kg
AF MF04/095 Kurczak pieczony
Aromat pieczonego mięsa z kurczaka z wyraźną nutą tłuszczową. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
AF MF04/055 Kurczak pieczony Natural
Aromat o charakterze pieczonego mięsa z kurczaka, polecany do szynek drobiowych, fileta z kurczaka.
AF MF04/122 Kurczak pieczony Natural + Umami
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze pieczonego kurczaka. Przeznaczona do wędlin drobiowych, przede wszystkim z mięsa kurczaka. Typowa dawka to 1 - 3g/kg
AF MF04/077 Kurczak pieczony z tłuszczem Toparom
Aromat kurczaka, który nadaje wyrobom charakterystyczny profil pieczonej skórki z kurczaka z nutą tłuszczową. Polecany również do mieszanek przyprawowo-aromatycznych.
AF MF04/124 Kurczak pieczony-Crispy chicken
AF MF04/126/2 Kurczak z włoszczyzną
aromat o charakterze bulionu uzyskanego wskutek gotowania kurczaka wraz z dodaną włoszczyzną. Preparat sugerowany do aromatyzowania dań gotowych, pasztetów, pieczeni, sosów, farszów. Sugerowane dawkowanie w zależności od aplikacji 1 - 5g/kg
AF MF10/192 Polędwica Sopocka drobiowa
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa drobiowego. Szczególnie polecana do wyrobów typu; szynka drobiowa, filet pieczony
AF MF04/120 Swojska kura
Aromat gotowanegomięsa z kurczaka z nutą tłuszczową.. Typowa dawka 2 - 3g/kg
AF MF04/093 Tłusta kura gotowana
Aromat gotowanego kurczaka z nutą tłuszczową - bez udziału glutaminianu sodu.
AF MF04/093/1 Tłusta kura gotowana
Aromat gotowanego mięsa z kurczaka z nutą tłustej skóry
AF MF04/115 Tłusta kura gotowana
Aromat o charakterze bulionu otrzymanego z gotowania tłustej domowej kury. Preparat polecany do sosów, zup, bulionów mięsnych i warzywnych, pasztetów, konserw. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
CONDIMENTY
AF MF05/039/1c Condiment 3525
AF MF05/027/3 Condiment Fol
Produkt przeznaczony do wyrobów mielonkowych w celu wzmocnienia zapachu typowej mielonki. Zalecane dawkowanie 0,5-1g/kg w wyrobie gotowym, udział w mieszankach do mielonek 10-15%
AF MF10/021 Condiment Konserwa
Aromat zalecany jako dodatek do sterylizowanej szynki, który nadaje jej głęboki i wyraźny aromat i smak. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5 g/kg.
AF MF05/025 Condiment Szynka konserwowa
Produkt przeznaczony do wyrobów szynkowych i mielonkowych w celu wzmocnienia aromatu typowego dla wyrobów konserwowych. Sugerowane dawkowanie 5g/kg.
AF TF10/644 Condiment tyrolski N
Produkt podkreślający aromat wyrobów blokowych, szynek konserwowych poprzez nadanie im aromatu o charakterze typowym dla mielonki konserwowej z peklowanego mięsa wieprzowego. Polecny do aromatyzowania mieszanek przyprawowych do kiełbas. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 0,5:1000
AROMATY SZYNEK
AF TA/490 Aromat Staropolskiej
Mieszanka aromatyczno smakowa do szynek, podkreślająca charakterystyczny smak mięsa. Pikantna, doskonale uwypuklająca naturalne walory smakowe mięsa. Polecana do wszelkiego rodzaju wędzonek i kiełbas.
AF MF06/087/5 Bacon Flavour
Aromat wędzonego bekonu z nutą bulionową do sosów, zup, pasztetów i wędlin
AF MF06/122/1 Ham Flavour 2185
AF MF06/126 Polędwica Sopocka
AF MF06/148 Polędwica Sopocka Pieczona
AF MF06/046/4 Szynka "Jambon" IV
AF MF06/050/1 Szynka 260
Aromat szynki podkreślający nutę pieczoną, zarówno do wyrobów szynkowych, kiełbas jak również zup czy sosów.
AF MF06/392 Szynka 5
Aromat szynki gotowanej. Polecana do wszystkich szynek i szynkowych celem podkreślenia smaku peklowanego, gotowanego mięsa wieprzowego. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5,0g/kg
AF MF06/044 Szynka 617H
AF MF09/018 Szynka EX
Aromat szynki gotowanej z kompozycją przypraw liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu z nutą bulionową
AF MF06/014 Szynka Tradycyjna
Aromat z nutą długo peklowanego mięsa poddanego tradycyjnej obróbce termicznej. Doskonały do tworzenia palety szynek tradycyjnych. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
AF MF06/041 Szynka Wędzona Polska
Aromat szynki gotowanej z nutą mięsną, tłuszczu wieprzowego, bulionu i typową kompozycją przypraw liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
AF MF06/099 Szynka Zimno Wędzona
Aromat szynki gotowanej z nutą wędzoną z przeznaczeniem do zup typu: żurek, grochowa do sosów w typie Carbonara.
AF TA/804 Szynka drobiowa
Aromat szynki drobiowej, zalecany do podniesienia smaku przetworów drobiowych
AF MF06/091 Szynka gotowana
Aromat szynki gotowanej w wywarze z przypraw, z nutą jałowca i dymu wędzarniczego oraz posmakiem charakterystycznym dla peklowanego, wędzonego i parzonego mięsa wieprzowego. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF06/123 Szynka gotowana
Aromat szynki gotowanej. Polecana do wszystkich szynek i szynkowych celem podkreślenia smaku mięsa gotowanego.
AF MF06/143 Szynka gotowana - wywar
Aromat charakterystyczny dla wywaru przypraw, w którym gotowano szynkę peklowaną. Preaparat polecany do wędzonek szynkowych, szynek parzonych, konserw, jasnych sosów mięsnych, a także jako tło dla gruborozdrobnionych wędlin z mięs wieprzowych. Sugerowane dawkowanie
AF MF06/114 Szynka gotowana 500
Aromat szynki gotowanej. Polecana do wszystkich szynek i szynkowych celem podkreślenia smaku mięsa gotowanego.
AF MF06/094 Szynka gotowana Spice
AF MF06/142 Szynka gotowana biała
Aromat szynki gotowanej z delikatną nutą przyprawową, do szynek wędzonych lub niewędzonych w typie włoskim. Proponowana dawka 4-6g/kg.
AF MF06/147 Szynka gotowana z tłuszczem
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa charakterystyczna dla gotowanej szynki z tłuszczem. Przeznaczona do produkcji wędzonek, sosów mięsnych, pasztetów, zup. Proponowane dawkowanie 1 - 3g/kg.
AF MF06/006 Szynka konserwowa
Do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
AF MF06/040 Szynka konserwowa
Aromat szynki konserwowej do szynek konserwowych i prasowanych wzmacniający smak charakterystyczny do tego typu produktów.
AF MF06/059 Szynka konserwowa
Aromat szynki konserwowej z nutą gotowanego mięsa wieprzowego.
AF MF06/070 Szynka konserwowa 427
Aromat szynki wzmacniający nutę szynki w wędzonkach,kiełbasach szynkowych czy szynkach w bloku. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF06/107 Szynka miodowa
Aromat szynki gotowanej z wbudowaną nutą miodu polecany do szynek miodowych.
AF MF06/124/1 Szynka naturalna - wywar
Aromat o pełnym bukiecie przyprawowym charakterystycznym dla szynek tradycyjnych: ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu. Proponowana dawka 1 - 5g/kg
AF MF06/108 Szynka pasteryzowana
AF MF06/029 Szynka tradycyjna gotowana
Aromat szynki gotowanej z wyraźną nutą tłuszczu wieprzowego
AF MF06/116 Szynka tradycyjna z beczki
Aromat szynki gotowanej ze zwiększonym udziałem przypraw takich jak: pieprz biały, ziele angielskie oraz liść laurowy. Polecana do wszystkich szynek i szynkowych celem podkreślenia smaku mięsa gotowanego.
AF MF06/078 Szynka typ Parmaseal
AF MF06/121 Szynka włoska dojrzewająca Toparom
Aromat mięsny charakterystyczny dla szynek surowych długodojrzewających typu włoskiego
AF MF06/150 Szynka wędzona 872
AF MF06/145 Szynka wędzona Natural
AF MF06/066 Szynka wędzona ProTaste
Szynka gotowana z nutą wędzonki do produkcji szynki gotowanej i kiełbas szynkowych bez glutaminianu.
AF MF06/096 Szynka wędzona korzenna
AF MF09/015/1 Szynkowa FA
Mieszanka aromatyczna do kiełbas szynkowych, z nutą peklowanego, gotowanego mięsa wieprzowego
AF SC29/009 Szynkowa delikatesowa Extracts
AF HS36/075 Wywar z przypraw do szynek
Aromat o profilu przyprawowym charakterystycznym dla szynek: ziela angielskiego, liścia laurowego, pieprzu oraz delikatnej nucie bulionowej.
AROMATY JAGNIĘCINY
AF MF07/001 Aromat jagnięciny
Aromat jagnięciny do wyrobów z udziałem jagnięciny z łagodną, charakterystyczną nutą mięsa jagnięcego.
AF MF07/003 Baranina
Aromat baraniny do wyrobów z udziałem mięsa baraniego z charakterystuczną nutą mięsa baraniego o łagodnym zapachu.
AROMATY WĄTRÓBKI
AF TA/400 Aromat wątroby wieprzowej
Delikatny aromat wątroby wieprzowej do wyrobów mięsnych (klopsy wątrobowe, kluski wątrobowe, pasztety).
AF MF08/001 Aromat wątróbki smażonej
Typowy aromat smażonej wątroby wieprzowej do dań garmażeryjnych, pasztetów itp.
AF MF08/006 Liver Pate
Aromat wątroby wieprzowej z blokiem mięsnym do pasztetów
AF MF08/010 Liver Spice
Kompozycja aromatyczno przyprawowa z udziałem imbiru, pieprzu, gałki i kolendry polecana do pasztetów, wątrobian i innych dań garmażeryjnych z udziałem wątroby
AROMATY MIELONEK
AF MF09/080 *Golonkowa
Wydajna i wyrazista mieszanka do wieprzowych kiełbas gruborozdrobnionych i konserw, w szczególności o znacznej zawartości tkanki łącznej i tłuszczu, jak golonka. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF TA/260 Aromat konserwy Typ- KIEŁBASA GOTOWANA
aromat o charakterze gotowanej kiełbasy, do aromatyzowania farszów, sosów, zalew. Preparat można stosować w formie singlowej, lub jako bardzo ciekawą bazę aromatyczną do komponowanych mieszanek aromatyczno-przyprawowych. Sugerowane dawkowanie, w zależności od przeznaczenia wynosi 0,5 - 5,0g/kg
AF MF10/103 Aromat mięsa typ Seasoning G
Aromat mięsny stosowany jako baza do wszystkich wyrobów mięsnych, a szczególnie do konserw i mielonek.
AF MF10/110/1 Aromat tyrolski I
Aromat charakterystyczny do mielonki tyrolskiej, do konserw i wyrobów blokowych z nutą szynkową. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF09/055 Boczkowa
Mieszanka aromatyczna przeznaczona głównie do konserw mięsnych w typie boczkowej, aromat mięsny z charakterystyczną wyraźną nutą przyprawową.
AF TA/60 DĘBICKA-aromat konserwy
Mieszanka aromatyczno-smakowa przeznaczona głównie do produkcji mielonek blokowych oraz konserw doskonale uwypuklająca typowy smak i zapach mięsa sterylizowanego. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF MF09/066 Euro Meat Premium
Aromat polecany jako baza mięsna do wszelkiego typu mielonek, oraz wyrobów blokowych
AF MF09/077 Golonka - łopatka wieprzowa
AF MF09/052 Golonkowa
Mieszanka aromatyczna z nutą mięsno-bulionową polecana do mielonek i konserw szczególnie w typie golonkowej.
AF MF09/042 Gulasz Angielski
Mieszanka do wyrobów mięsnych i drobiowych, konserw typu gulasz angielski, bloków, pieczeni i pieczeni, bloków,
AF MF09/034 Gulasz angielski Premium
Mieszanka do wyrobów mięsnych i drobiowych, konserw typu gulasz angielski, bloków, pieczeni i pieczeni, bloków,
AF MF09/079 Konserwa Turystyczna-Śniadaniowa
AF MF09/078 Konserwa Tyrolska
AF MF10/010 Konserwa-Dębicka
Mieszanka aromatyczna nadająca produktom typowy aromat konserwy mięsnej.
AF MF09/063 Mielonka Standard
Aromat mielonki z nutą tłuszczu wołowego, charakterystyczny aromat do mielonek drobiowych i wieprzowych. Zalecane dawkowanie 3-5g/kg w wyrobie gotowym
AF MF09/040 Mielonka Tyrolska
Mieszanka aromatyczna do mielonek, wyrobów blokowych, konserw z charakterystyczną nuta konserwy tyrolskiej
AF MF09/039/3 Mielonka do konserw
Aromat do wyrobów konserwowych, bloków mielonkowych i szynkowych
AF MF09/087 Mielonka dębicka
AF MF09/084 Mielonka luksusowa
AF MF09/035 Mielonka seasoning
Aromatyczna kompozycja z układem przyprawowym do mielonek, wyrobów blokowych, itp.
AF MF09/085 Mielonka tyrolska
AF MF09/041 Przysmak Tyrolski Premium
Aromat zalecany do wszelkiego rodzaju wyrobów typu mielonek, wyrobów blokowych, konserw
AF MF09/075/2 Szynka Drobiowa
Kompozycja aromatów i ekstraktów przypraw, opracowana do stosowania w wędzonkach i węldlinach szynkopobnych wytwarzanych z mięsa białego. Typowa dawka wynosi 2 - 3g/kg
AF MF09/009/2 Szynka Tyrolska
AF MF09/054 Szynkowa
Aromat szynki gotowanej z wyraźną nutą przyprawową (liścia laurowego, ziela angielskiego, pieprzu i kolendry) przeznaczony do szynek mielonych, wyrobów blokowych, szynkowych.
AF MF09/056 Turystyczna
Mieszanka aromatyczna polecana do mielonek, oraz konserw mięsnych w typie śniadaniowej, turystycznej.
AF MF09/083 Tyrolska -Beef Fat
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa, z wyraźnym aromatem mięsa i subtelną nutą tłuszczu wołowego. Proponowana do mielonek z mięs czerwonych i białych, wyrobów blokowych, wędzonek, kiełbas o uboższym wsadzie. Maskuje niepożądane posmaki MDOMu, soi i skrobii. Proponowana dawka 1-5g/kg
AF MF09/086 Tyrolska -mielonka A
AF MF09/009 Tyrolska Beef
Mieszanka aromatyczna o charakterystycznym smaku mielonki tyrolskiej z dodatkiem nuty mięsa wołowego przeznaczona do mielonek, wyrobów blokowych i konserw. Maskuje niepożądane posmaki soi, skrobii, MOMu. Sugerowane dawkowanie 2-5g/kg.
AF MF09/071 Tyrolska P
AF MF09/051 Tyrolska Premium
Aromat do mielonek o wzmocnionej nucie mięsnej i tłuszczowej.Zalecane dawkowanie w wyrobie gotowym 1-5g/kg
AF MF09/053 Łopatka
Mieszanka aromatyczno-smakowa przeznaczona głównie do produkcji mielonek blokowych oraz konserw doskonale uwypuklająca smak i zapach mięsa z charakterystyczną nutą przyprawową. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AROMATY MIĘSNE
AF MF10/111 Aromat bulionowo mięsny
Aromat o wyraźnym charakterze mięsnego bulionu. Wywar mięsno-bulionowy doskonale nadaje się jako tło do wszelkiego rodzaju kiełbas drobiowych, wieprzowych, szynek i szynkowych oraz zup sosów i farszy mięsnych
AF MF13/020 Aromat kiełbasy
Aromat tradycyjnej, klasycznej kiełbasy z lekką nutą dymu wędzarniczego.
AF MF10/194 Aromat mięsa
Aromat mięsa o wyraźnej nucie wędzonkowo-pieczeniowej, która równocześnie podkreśla soczystość wyrobu.
AF MF10/062/PD Aromat mięsa - Sausage 253 Toparom.
Nuta mięsna polecana do szynek konserwowych w połączeniu z aromatami mięsnymi i szynkowymi.
AF MF13/025 Aromat mięsa pieczonego do kiełbas
Aromat do kiełbas, który doskonale podkreśla nutę tradycyjnej kiełbasy suchej i podsuszanej, doskonale nadaje się także do kiełbas drobiowych aby zamaskować posmak drobiu
AF TA/410 Aromat mięsny
Bazowa mieszanka aromatyczno - smakowa uwydatniająca naturalne walory smakowe i zapachowe mięsa w produktach o wysokim poziomie surowców uzupełniających typu emulsja skórkowa, MOM, water. Polecana do wszystkich surowców mięsnych.
AF MF10/217 Aromat mięsny 922
AF MF10/208 Aromat mięsny Nr3223
Aromat mięsny stosowany do podnoszenia odczucia "mięsności" wędlin, farszów mięsnych i mięsno-warzywnych, zup, sosów. Proponowana dawka 0,5 - 3,0g/kg.
AF MF13/026 Aromat mięsny do kiełbas suchych
Aromat do kiełbas suchych i podsuszanych, do kiełbas typu kabanos z wyraźną nutą bulionowo-mięsną
AF MF10/209 Chopped Meat
aromat o charakterze peklowanego, mielonego mięsa, do aromatyzowania farszów, sosów, zalew, względnie jako baza do komponowania mieszanek aromatyczno-przyprawowych. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF MF05/017 Condiment Orginal N
Produkt przeznaczony do wyrobów mielonkowych i blokowych w celu wzmocnienia zapachu typowego dla mielonek blokowych i konserw. Sugerowane dawkowanie w wyrobie gotowym 0,5-1 g/kg, udział w mieszankach 10-15%.
AF MF10/829/1 Euro Meat Plus
Mieszanka aromatyczna o charakterze peklowanego, konserwowanego mięsa.
AF MF13/015 Golonka - aromat
Aromat mięsa wieprzowego z musztardą do golonek i chipsów
AF MF10/200 Krakowska z fileta Premium
AF MF10/188 Meat Meat
Idealny do mielonek i kiełbas do wzmocnienia nuty mięsnej w produktach, uszlachetniając ich profil smakowy. Sugerowane dawkowanie w wyrobie gotowym 2-3g/kg, udział w mieszankach od 10-20%
AF MF10/205 Meat Meat
Mieszanka aromatyczna idealna do mielonek i kiełbas, stosowana do wzmocnienia nuty mięsnej w produktach, uszlachetniając ich profil smakowy. Sugerowane dawkowanie w wyrobie gotowym 2-3g/kg, udział w mieszankach od 10 do 20%.
AF MF13/019 Meat typ Seasoning M
Aromat mięsny stosowany jako baza mięsna do mielonek w typie „seasoning”, mortadel, konserw, wyrobów blokowych i innych produktów mięsnych. Proponowane dawlowanie 0,5-3,0g/kg.
AF MF10/114/2 Mięso 416
Blok mięsny do zup, koncentratów, wędlin, mielonek zalecany do wzmocnienia nuty mięsnej i tłuszczowej.Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg wyrobu gotowego, w mieszankach udział 10-20%
AF MF10/114/1 Mięso 416 I
Kompozycja aromatyczna do stosowania jako blok mięsny do zup, koncentratów i wędlin. Sugerowane dawkowanie 0,1-1g/kg.
AF MF10/178 Mięso bulionowe
Aromat gotowanego mięsa z nutą bulionową podkreślający charakter mięsnego wywaru.
AF MF10/189 Mięso duszone
Aromat mięsny z nutą gotowanego, podpieczonego mięsa z nuta szpikową w tle. Idealnie nadaje się do podkreślenia smaku w daniach gotowych oraz podkreślenia mięsności w polędwicach, szynkach.
AF PTF01/005 Mięso gotowane- ProTaste
Aromat mięsa gotowanego bez glutaminianu sodu, do stosowania w mieszankach i środkach funkcjonalnych, do kiełbas i wędlin, celem podniesienia nuty mięsa gotowanego.
AF MF10/040 Mięso pieczone
Aromat pieczonego mięsa o charakterze pieczonej wołowiny, z nutą soczystą, krwistą.
AF MF10/177 Mięso pieczone T
Aromat pieczonego mięsa do stosowania w pieczeniach, sosach oraz daniach gotowych. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
AF MF03/014 Mięso rosołowe do kostek
Aromat gotowanego mięsa o profilu bulionowo-rosołowym. Doskonały jako tło do wszystkich rosołów, sosów, wyrobów mięsnych.
AF MF10/186 Mięso rosołowe soczyste
Aromat w proszku mięsa bazowego zalecany jako bazowy aromat do wszystkich wyrobów mięsnych typu kiełbasy, mielonki, szynki itd.
AF MF10/169 Mięso soczyste duszone Toparom
Aromat gotowanego mięsa, do podkreślenia soczystego smaku i podniesienia walorów smakowych.
AF MF10/170 Mięso w sosie własnym
Aromat mięsa podkreślający charakter mięsnego wywaru.
AF TA/730 Strong Meat
Podstawowy, bazowy aromat mięsny z nutą gałki muszkatołowej i czosnku z przeznaczeniem do wyrobów mielonkowych, szynek, kiełbas. Zalecane dawkowanie 3-5g/kg wyrobu gotowego.
AF MF10/114/3 Tłuste mięso gotowane
Aromat mięsa z wyraźną nutą tłuszczową, do wyrobów, w których pożądana jest tłusta nuta.
AF MF10/199 Tłuste mięso typ Seasoning
Aromat mięsny do mielonek w typie „seasoning” popularnego do mielonek, jako baza mięsna, a szczególnie do mortadel, konserw i mielonek, wyrobów blokowych.
AROMATY WIEPRZOWIN
AF TA/380 Aromat schab pieczony
Aromat zalecany do schabu pieczonego celem uwydatnienia jego walorów smakowych.
AF TA/440 PORK Aroma-Aromat Wieprzowiny
Bazowa mieszanka aromatyczno-smakowa uwydatniająca naturalne walory smakowe i zapachowe charakterystyczne dla mięsa wieprzowego.
AF MF11/064 Pieczeń Wieprzowa
AF MF13/023 Pieczeń wieprzowa
Wieprzowina do schabu pieczonego, pasztetów, sosów.
AF MF11/042 Pieczeń wieprzowa czosnkowa
Ciemna pieczona wieprzowina.
AF MF11/052 Pieczone mięso wieprzowe
Aromat pieczonego mięsa wieprzowego do podkreślenia nuty pieczonej w sosach, gulaszach, ale również do kiełbas, parówek i innych wyrobów wędliniarskich.
AF MF10/190 Schab pieczony tradycyjny
Aromat zalecany do schabu pieczonego celem uwydatnienia jego walorów smakowych.
AF MF11/065 Skwarki wieprzowe
Aromat skwarków wieprzowych stanowi doskonałą kompozycję aromatyczną do mieszanek przyprawowych, boczków, wędzonek, szynek tradycyjnych, zwłaszcza pieczonych, do smalców, kotletów mielonych, farszów mięsnych do pierogów, szynek gotowanych w daniach gotowych takich jak fasolka, żurek i grochowa. Sugerowana dawka 0,5 do 3g/kg.
AF MF11/071 Tłusta wieprzowina
AF MF11/060 Wieprzowina - szynka gotowana
Aromat wieprzowiny z nutą gotowanego mięsa wieprzowego doskonały do szynki gotowanej białej.
AF MF11/058 Wieprzowina gotowana
Aromat wieprzowiny z nuta gotowanego mięsa do zup, bulionów, kiełbas i innych wyrobów wędliniarskich celem podkreślenia charakteru wieprzowego.
AF MF11/018/1 Wieprzowina gotowana Toparom
Wieprzowina z silną nutą mięsa gotowanego do rosołów, bulionów, zup, kiełbas
AF MF11/002 Wieprzowina pieczona
Aromat wieprzowiny pieczonej, który zalecany jest do podkreślenia smaku i zapachu mięsa wieprzowego z nutą pieczeni.
AF MF11/043 Wieprzowina pieczona Strong
Wieprzowina do schabu pieczonego, pasztetów, sosów.
AF MF11/063 Wieprzowina z wędzonką
AF MF11/070 Wieprzowina ze słoniną
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o charakterze tłustego, wędzonego mięsa wieprzowego. Przeznaczona do kiełbas, pasztetów, pieczeni mięsnych, farszów, sosów, zup, dań jednogarnkowych. Proponowane dawkowanie 1-5g/kg.
AF MF11/049 Wieprzowina-mięso wędzone
Wieprzowina gotowana z nutą wędzoną doskonała do żurku, zup i sosów.Doskonale wzmocni nutę wieprzowo-wędzoną zarówno w kiełbasach, szynkach, jak i pasztetach.
ROAST, BROWN, GRILL
AF TA/470 *Roast Flavour
Mieszanka aromatyczno-smakowa nadająca wyrobom smak mięsa pieczonego,dzięki czemu możemy pominąć proces pieczenia.
AF CC69/009 Aromat grillowy
AF MF12/0008/3 Beef Dark New
AF MF10/107 Brown Note
AF MF13/017/1 Wędzonka
Połączenie nut mięsa wędzonego o subtelnym zapachu i smaku.Doskonały do żurku, zupy grochowej, sosu typu Carbonara i innych.
AF MF13/009/2 Wędzonka 1
Połączenie nut mięsa wędzonego o subtelnym zapachu i smaku.Doskonały do żurku, zupy grochowej, sosu typu Carbonara i innych.
AROMATY SALAMI
AF MF16/004 Aromat salami 1
AF MF16/006 Aromat salami 3
Aromat salami z nutą pleśniowa, charakterystyczną dla wyrobów surowych, długodojrzewających oraz nutą papryki
AF MF16/005 Salami Węgierskie
Aromat przyprawowy do salami, szczególnie polecany do salami w typie węgierskim, podkreślający charakterystyczną nutę przyprawową.
AF MF16/008 Salami orzechowe
Aromat salami z nutą orzechową, typową dla salami dojrzewającego. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
AF MF16/009 Salami włoskie Snack
Mieszanka aromatyczna o charakterystycznym smaku włoskiego salami.
AF MF16/557 Salami dojrzewające -Bazowe
Podstawowa nuta aromatu długo dojrzewającego salami, które w zależności od intensywności nuty fermentowanej można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami pleśniowych salami.
AF MF16/559 Salami dojrzewające - Węgierskie
Aromat Salami długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami węgierskiego, które w zależności od intensywności nuty fermentowanej można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami pleśniowych salami. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 2,0g/kg
AF MF16/555 Salami pleśniowe - Hiszpańskie
Aromat Salami pleśniowego charakterystycznego dla salami hiszpańskiego i szynki hiszpańskiej długo dojrzewającego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.
AF MF16/558 Salami pleśniowe - Włoskie
Aromat Salami pleśniowego długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami włoskiego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.
AF MF16/556 Salami pleśniowe - Śródziemnomorskie
Aromat Salami pleśniowego długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami śródziemnomorskiego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.