O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 



DODATKI FUNKCJONALNE
 
PREPARATY SOLANKOWE
AF FC160/082 Ham Complex 100
Kompletna solanka fosforanowa do produkcji wysokowydajnych wędlin drobiowych i wieprzowych. Doskonały rezultat w recepturach wysokowydajnych z udziałem tanich surowców. Dawka 7-8kg/100l solanki przy nastrzyku 100%
AF FC160/114 Ham Complex 100 Plus
Kompletna solanka fosforanowa do produkcji wysokowydajnych wędlin drobiowych i wieprzowych.
AF FC160/068 Ham Complex 50
Preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych, do produkcji wędlin o wydajności 30-60%.
AF FC160/142 Ham Complex Injcetion
Kompletna solanka fosforanowa do szynek i polędwic
AF FC160/047 Ham Complex P-13
Solanka z przeznaczeniem do wyrobów mielonkowych, szynek w bloku i konserw z wbudowaną charakterystyczna dla tych wyrobów nuta mięsną.
AF FC160/111/3 Iniect - boczek surowy
AF FC166/018 Iniect - wędzonka surowa
bezfosforanowa solanka nastrzykowa do wędzonek surowych, zapewniająca trwałość i wybarwienie
AF FC160/132 Iniect C-boczek Natural
Bezfosforanowy preparat funkcjpnalny do solanek nastrzykowych i zalewowych do wędzonek, kiełbas, wyrobów blokowych i konserw
AF FC160/027 Iniect P - Rolada boczkowa
Kompletna solanka funkcjonalno-smakowa do nastrzyku boczku parzonego.
AF FC160/133 Iniect P-40 Natural
Fosforanowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych do produkcji wędlin i wędzonek surowych o wydajności do 140 %.Preparat zawiera do 28,0% P2 O5.
AF FC160/021 Iniect P-50 Karczek pieczony       Opis funkjonalny
Preparat fosforanowy do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych z udziałem naturalnych ekstraktów i przypraw nadających produktowi charakterystyczny smak mięsa pieczonego
AF FC160/039 Iniect P-50 Protein
AF FC160/039/1 Iniect P-50 Protein Plus
AF FC160/042 Iniect P-Szynka surowa
AF FC160/137 Iniect- Clean Label
AF FC160/053 Solanka Iniect - boczek
AF IN100/60 Iniect C-One       Opis funkjonalny
Cytrynianowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych szczególnie polecany do produkcji boczków o wydajności do 130 %.
AF IN100/230 Iniect P-50 EX       Opis funkjonalny
Preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych do mięsa z drobiu i wieprzowiny. Doskonałe rezultaty w wędzonkach kiełbasach średnio i grubo rozdrobnionych, oraz do podsuszanych. Wydajność od 20% do 70%. Doskonałe wybarwienie, tekstura i trwałość produktu. Specjalna wersja przeznaczona do konserw i innych aplikacji.
AF FC160/009 Iniect P-60 Schab pieczony       Opis funkjonalny
Fosforanowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych 40%-70% do produkcji schabów, szynek i wyrobów pieczonych na szaro z wbudowaną funkcją tworzenia barwy i smaku produktu pieczonego.
AF IN100/50 Iniect P-ONE       Opis funkjonalny
Fosforanowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych do produkcji wędlin i wędzonek surowych o wydajności do 140 %.Preparat zawiera 28,0-33,0% P2 O5.
HYDROKOLOIDY
AF FC161/015 Foodgel 2000
Jest to specjalnie opracowany dla przemysłu mięsnego jako dodatek do solanek nastrzykowych, czysto rafinowany kappa karagen E407 otrzymywany przez ekstrakcję z alg morskich standaryzowany chlorkiem potasu lub dekstrozą.
AF FC161/013 Foodgel 350
Jest to specjalnie opracowany dla przemysłu mięsnego jako dodatek do solanek nastrzykowych, czysto rafinowany kappa karagen E407 otrzymywany przez ekstrakcję z alg morskich standaryzowany chlorkiem potasu lub dekstrozą.
AF FC161/010 Foodgel 550       Opis funkjonalny
Jest to specjalnie opracowany karagen dla przemysłu mięsnego jako dodatek do solanek nastrzykowych, czysto rafinowany kappa karagen E407 otrzymywany przez ekstrakcję z alg morskich standaryzowany chlorkiem potasu lub dekstrozą.
AF FC161/046/1 Karagen 550 Konserwa Plus
AF FC161/006 Juice Binder
Stabilizator do mięsa mielonego, farszy i nadzień mięsnych do eliminacji podcieku i zagęszczenia nadzienia.
ŻELATYNY
AF FC162/022 *Żelatyna słodko-kwaśna
Wysokobloomowa żelatyna przyprawowa o słodko-kwaśnej nucie smakowej, która doskonale komponuje się z wkładką mięsną lub warzywną.
AF FC162/013 Żelatyna 240
Wysokobloomowa żelatyna (240 Bloom) o neutralnym smaku i barwie doskonale komponująca się z wyrobami typu: filet drobiowy, owoce morza....
AF ŻE10/123 Żelatyna Bursztyn
Wysokobloomowa (200/240) żelatyna przyprawowa o bulionowo-warzywnej nucie smakowej i słomkowej barwie, która zalecana jest do wyrobów aspikowych typu: cielęcina, indyk, szynka oraz flaczki.
AF FC162/019 Żelatyna Chrzanowa
Żelatyna chrzanowa, która charakteryzuje się intensywnym aromatem chrzanu oraz mlecznym kolorem, idealnie komponuje się z ozorkami i warzywami typu brokuły.
AF ŻE10/122 Żelatyna GOLD
Wysokobloomowa (200/240) żelatyna przyprawowa o nucie warzyw i czosnku i złocistej barwie, która doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju wyrobów aspikowych.
AF FC162/004 Żelatyna Italia
Wysokobloomowa (200/240) żelatyna przyprawowa o smaku włoszczyzny i bulionu doskonale nadająca się do wyrobów aspikowych typu: ryba i warzywa w galarecie.
AF ŻE10/120 Żelatyna KLAR
Wysokobloomowa (200/240) żelatyna o neutralnym smaku i barwie doskonale komponująca się z wyrobami typu: filet drobiowy, owoce morza.
AF FC162/030 Żelatyna Neutral
Wysokobloomowa żelatyna o neutralnym smaku i barwie doskonale komponująca się z wyrobami typu: filet drobiowy, owoce morza.
AF ŻE10/121 Żelatyna OPAL
Żelatyna przyprawowa (200/240 Bloom) o nucie białego wina i białego pieprzu oraz opalizującej barwie. Produkt ten doskonale nadaje się do wyrobów typu: szynka w galarecie itp.
AF ŻE10/124 Żelatyna PERŁA
Żelatyna przyprawowa (200/240 Bloom) o charakterystycznej nucie chrzanu i białej barwie zalecana do wyrobów typu: ozorki w galarecie i warzywa (brokuły) w galarecie.
AF ŻE10/125 Żelatyna piklowa
Wysokobloomowa żelatyna (200/240 Bloom) przyprawowa o nucie smakowej z dominacją octu winnego i ogórków, która doskonale komponuje się z wkładką mięsną, rybną lub warzywną.
AF FC162/042 Żelatyna przyprawowa
AF FC162/039 Żelatyna wołowa Konserwa
Specjalnej jakości wysoko bloomowa żelatyna wołowa do produktów sterylizowanych.
STABILIZATORY BARWY I śWIEżOśCI
AF FC10/10 Colored       Opis funkjonalny
Preparat na bazie askorbianów wspomagający tworzenie i stabilizację barwy wędlin I konserw.
AF FC10/40 Frisch Universa K - stabilizator barwy       Opis funkjonalny
Preparat na bazie octanów do stabilizacji barwy i utrzymania świeżości wyrobów wędliniarskich i garmażeryjnych
AF FC10/30/2 Frisch Uniwersa - stabilizator barwy       Opis funkjonalny
Stabilizator barwy i trwałości preferowany do produkcji wyrobów garmażeryjnych, wędlin surowych i wędlin nietrwałych.
EMULGATORY
AF ST/KK10/60 *Emulcon       Opis funkjonalny
Preparat emulgujący tłuszcze I stabilizujący teksturę wędlin podrobowych.
AF PB10/80 Lipocon       Opis funkjonalny
AF EG10/81 Lipotex M
Emulgator do wędlin parzonych i gotowanych celem wzmocnienia tekstury o szerokim zakresie emulgacji wody i tłuszczu w procesie produkcji na zimno i gorąco
STABILIZATORY DO WęDLIN I śRODKI DO KUTROWANIA
AF FC166/052 Mioaktyn W Plus - "Clean Label"
Bezfosforanowy środek wspomagający kutrowanie, tworzenie i stabilizację barwy, w szczególności do wędlin homogenizowanych, jak również boczków, szynek oraz kiełbas.Również skuteczny w rozwiązaniach dla mięs z wadą PSE.
AF FC166/066 Mioaktyn do konserw Clean Label
AF FC166/077 Stabex Konserwa Natural Gel Hard
AF FC166/076 Stabex Konserwa Natural Gel Soft
AF FC166/032 Stabex frykadele drobiowe
Mieszanka przyprawowa z stabilizatorem tekstury do produkcji kotletów mielonych
AF FC166/033 Stabex frykadele wieprzowe
Mieszanka przyprawowa z stabilizatorem tekstury do produkcji kotletów mielonych
AF FC166/047 Stabilizator do kiełbas homogenizowanych
Kompletny fosforanowy stabilizator do produkcji kiełbas homogenizowanych.
AF FC166/051 Stabilizator pasztet pieczony
Stabilizator do pasztetów i pieczeni, w których pożądana jest krucha struktura.
AF FC161/003 Stabilizator wędlin surowych
Preparat fukcjonalny do stabilizacji smaku, barwy i tekstury wędlin surowych.
AF IN100/10/10 Mioaktyn Ham C (25 kg)       Opis funkjonalny
Stabilizator tekstury i barwy z udziałem karagenów do produkcjiwędlin i konserw wytwarzanych z użyciem solanki zalewowej.
AF SA10/20 Mioaktyn C       Opis funkjonalny
Środek wspomagajcy kutrowanie.
AF SA10/40 Mioaktyn K       Opis funkjonalny
Bezfosforanowa solanka do nastrzyku 60%-80% wydajności w produkcji wyrobów blokowych
AF SA10/160 Mioaktyn P-3       Opis funkjonalny
Fosforanowy środek wspomagający wiązanie wody, tworzenie barwy i tekstury wędlin parzonych drobno, średnio i grubo rozdrobnionych.
AF SA100/60 Mioaktyn W Plus       Opis funkjonalny
Bezfosforanowy środek wspomagający kutrowanie, tworzenie I stabilizację barwy, w szczególności do wędlin homogennych.
STABILIZATORY DO SOSóW MAJONEZOWYCH I MAJONEZóW
AF FC171/002 Mayofest O
Stabilizator do majonezów i sosów. Dawkowanie w zależności od zawartości oleju.
AF FC171/038 Stabilizator Pasta
Stabilizator do past kanapkowych.
AF FC171/039 Stabilizator Pastella
Stabilizator do past kanapkowych.
STABILIZATORY DO PRZEMYSłU RYBNEGO
AF FC169/017 Stabex Clear Gel
AF FC169/018/3 Stabilizator - sos przejrzysty
AF FC169/019/2 Stabilizator do białych sosów
AF FC169/016/2 Stabilizator do sosu
STABILIZATORY DO SOSóW
AF FC169/025/a Stabex pulpet
AF FC169/030 Stabex sos
INNE
AF FC171/058 Lak-Szynka tradycyjna
AF FC171/040 Tradycyjna ze wsi
Preparat do zastosowania w kiełbasach i szynkach nadający produktom kruchość
NATURALNE PREPARATY BARWIąCE
AF FC174/013 Carminal 2
AF FC174/003 Carminal 4
AF FC174/019 Ekstrakt czarnej marchwi
AF FC172/002 Nature Brown
Naturalne ekstrakty roślinne w połączeniu z aromatami procesowymi otrzymane w wyniku nieenzymatycznego brunatnienia w trakcie , którego zachodzi proces tworzenia barwy brązowej.
AF FC174/016B Nature Brown B
AF FC174/016 Nature Brown Brown
Naturalne ekstrakty roślinne w połączeniu z aromatami procesowymi otrzymane w wyniku nieenzymatycznego brunatnienia w trakcie , którego zachodzi proces tworzenia barwy brązowej.
AF FC172/001 Nature Brown Cherry
Naturalne ekstrakty roślinne w połączeniu z aromatami procesowymi otrzymane w wyniku nieenzymatycznego brunatnienia w trakcie , którego zachodzi proces tworzenia barwy brązowej
AF FC174/004 Nature Brown Gold
AF FC174/015 Nature Brown Plus
AF FC174/016/2 Nature Dark Brown Plus
Naturalny preparat barwiacy na bazie ekstraktów roślinnych w połączeniu z aromatami procesowymi , otrzymanymi w wyniku nieenzymatycznego brunatnienia w trakcie , którego zachodzi proces tworzenia barwy brązowej. Do stosowania na powierzchni szynek, wędzonek, jak również do barwienia jelit i osłonek .
AF FC174/012 Nature White
AF FC174/009 Zielony barwnik do zalew
STABILIZATORY DO MLECZARSTWA
AF FC171/028/3 Stabex Capresi
AF FC171/036 Stabex Neutral Premium
AF FC171/035/1 Stabilizator do serka śmietankowego
BIAłKA ZWIERZęCE
AF FC162/017 Białko zwierzęce
Produkt jest wysoko funkcjonalnym białkiem wieprzowym do nastrzyku lub do bezposredniego zastosowania do masownicy lub mieszałki.
STABILIZATORY DO KONSERW
AF FC160/139 Iniect P-30 Konserwa
AF FC166/036 Mioaktyn Ham C-ProTaste
AF FC160/138 Mioaktyn P- Konserwa
BIAłKA SOJOWE
AF FC163/016 Sojtex Concentrate
koncentrat białka sojowego
AF FC200/002 Sojtex Iniect
Izolat białka sojowego do nastrzyku