O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 



MIESZANKI PRZYPRAWOWE DO PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
 
KIEŁBASY SUCHE I PODSUSZANE
AF SC23/028 Jałowcowa Plus
AF SC23/013 Kabanos
AF SC23/029 Kabanos Oryginal
AF SC23/026 Kabanos drobiowy
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa będąca kompozycją przypraw charakterystycz nych dla tej grupy wędlin z wyrazistą nutą pieprzu, polecana szczególnie do kiełbasek drobiowych typu cabanossi. Sugerowane dawkowanie 5g/kg
AF SC23/017/1 Kabanos parzony
Kompozycja przypraw z wbudowaną nuta bekonową, doskonale maskujący posmak mięsa drobiowego. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu.
AF SC23/001/EX/ Kabanos tradycyjny Sausage
AF SC23/019/1 Kabanos tradycyjny Spice
Tradycyjny smak kabanosa , o wyraźnym profilu przyprawowym, z uwydatnioną nutą kminku, kolendry i pieprzu. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu. Sugerowane dawkowanie 6 - 8g/kg
AF SC27/130 Kiełbasa krakowska sucha premium
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas suchych i podsuszanych typu krakowska z przyprawami naturalnymi: czosnek, pieprz czarny, pieprz biały, kminek, gorczyca.
AF MPG10/20 Krakowska Sucha
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna zalecana do kiełbas suchych i podsuszanych z dodatkiem mieszanki pieprzu, czosnku oraz kminku.
AF SC27/027 Krakowska sucha
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas typu Krakowska Sucha oraz innych kiełbas suchych z dodatkiem czosnku oraz gorczycy.
AF SC23/020 Kiełbasa Myśliwska Premium
Mieszanka przyprawo-aromatyczna do kiełbas typu myśliwska podkreślająca charakterystyczny dla tego typu kiełbas smak, z dodatkiem mieszanki różnego rodzaju pieprzu, gorczycy, jałowca oraz kminku. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
AF MPS10/130/P Myśliwska P
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas typu Myśliwska z dodatkiem pieprzu oraz kolendry.Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
AF SC27/124 Myśliwska Plus
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas w typie myśliwska podkreślająca charakterystyczny dla tego typu kiełbas smak.
AF SC27/149 Żywiecka Premium
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o nucie charakterystycznej dla kiełbasy żywieckiej, z dodatkiem czosnku, gorczycy imbiru oraz pieprzu.
AF MPG10/10 Żywiecka-Perfecta
Mieszanka przyprawowa typowa dla kiełbasy żywieckiej z intensywną nutą pieprzu i czosnku.
AF SC30/018 Żywiecka
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas podsuszanych w typie Żywiecka
AF SC23/021 Kiełbasa Jałowcowa
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas suchych i podsuszanych w typie jałowcowej podkreślająca charakterystyczny dla tego typu kiełbas smak, z wyraźną nutą jałowca. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
AF MPS10/120/P Jałowcowa P
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas typu Jałowcowa, z wyraźną nutą jałowca i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
AF SC23/019 Kabanos tradycyjny Spices
Tradycyjny smak kabanosa , o wyraźnym profilu przyprawowym, z uwydatnioną nutą kminku, kolendry i pieprzu. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu.
AF SC23/018 Kabanos tradycyjny z kminkiem
Kompozycja przyprawowa z dominującą nutą bekonu, wzbogacona aromatem kminku. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
AF MPS10/110/P Kabanosy P
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas typu kabanosy. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu
AF MPG10/30 Krakowska parzona-Perfecta
Mieszanka aromatów i przypraw zalecana do kiełbas grubo rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją smaku pieprzu i kardamonu.Polecana do wedlin typu krakowska parzona oraz innych wędlin parzonych.
PASZTETY
AF SC24/052 French Pate
stabilizator tekstury, barwy oraz emulsji z aromatem mięsa i wątroby do produkcji pasztetów
AF SC24/072 Pasztet Kogutek
Mieszanka przyprawowa do pasztetów z nuta mięsa drobiowego i wątróbki
AF SC24/103/2 Pasztet Wielkopolski
AF SC24/084 Pasztet bekonowy
Mieszanka przyprawowa do pasztetów,z wbudowanym aromatem bekonu, doskonale wzmacniający nutę mięsną.
AF SC24/070 Pasztet bekonowy pieczony
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyraźną nutą mięsa pieczonego i bekonu polecana do pasztetów
AF SC24/085 Pasztet cebulowy
Mieszanka przyprawowa do pasztetów z wyraźną nuta cebuli pieczonej i przypraw charakterystycznych dla tego typu wyrobów.
AF SC24/086 Pasztet chłopski z bekonem
Typowa kompozycja przypraw i ziół dla domowego, wiejskiego pasztetu, z widocznymi cząstkami naturalnych ziół i przypraw, oraz wyraźną nutą bekonową
AF SC24/010 Pasztet delikatesowy
Mieszanka aromatów i przypraw do produkcji pasztetów o klasycznym smaku pasztetu delikatesowego. Sugerowane dawkowanie 4 - 6g/kg
AF SC24/062 Pasztet delikatesowy do konserw
Mieszanka aromatów i przypraw do produkcji pasztetów o klasycznym smaku pasztetu delikatesowego. Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
AF SC24/079 Pasztet grzybowy
Kompletna kompozycja przyprawowa typowa dla pasztetów, z dominującym aromatem grzyba leśnego. Sugerowane dawkowanie 15g/kg
AF SC24/065 Pasztet kremowy do konserw
Mieszanka aromatów i przypraw do produkcji pasztetu , z delikatną nutą kremową. Sugerowane dawkowanie 7 - 8g/kg
AF SC24/066 Pasztet mazowiecki Premium
Mieszanka aromatów i przypraw do produkcji pasztetu myśliwskiego.
AF SC24/071 Pasztet mięsny Premium
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa podkreślająca nutę mięsną w pasztetach pieczonych, gotowanych i konserwach. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
AF SC24/088 Pasztet pieczony drobiowy
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wbudowaną nutą kurczaka pieczonego polecana do pasztetów drobiowych
AF MG10/90 Pasztet podlaski
Mieszanka aromatyczno przyprawowa do produkcji pasztetów nadająca charakterystyczny smak pasztetu podlaskiego.
AF SC24/064 Pasztet podlaski Ekstracts
Mieszanka aromatów i ekstraktów przypraw do produkcji pasztetów nadająca charakterystyczny smak pasztetu podlaskiego.
AF SC24/076/C Pasztet podlaski Plus EX
Mieszanka przypraw i ich ekstraktów z wyraźną nutą pieprzu, cebuli i kolendry do produkcji pasztetów w typie pasztetu podlaskiego
AF SC24/083 Pasztet pomidorowy
Mieszanka przyprawowa do pasztetów , z wbudownym smakiem pomidora
AF SC24/078 Pasztet wędzony chłopski
Typowa kompozycja przypraw i ziół dla domowego,wiejskiego pasztetu, z widocznymi cząstkami naturalnych ziół i przypraw. Sugerowane dawkowanie 14 - 16g/kg
AF SC24/081 Pasztet z dziczyzny
Wiejski pasztet z nutą mięsną i charakterystycznym aromatem tymianku i rozmarynu.Polecany do pasztetów typu myśliwski
AF SC24/051 Pate Combi Plus
Kompletny preparat stosowany jako stabilizator tekstury oraz jako środek emulgujący i stabilizujący barwę oraz trwaĺość z wbudowanym układem aromatyczno- smakowym, wprowadzającym smak mięsa i wątroby
SALAMI I KIEŁBASY SUROWE
AF SC25/015 Salami parzone Combi
Mieszanka funkcjonalno-aromatyczna do szybko dojrzewającego salami parzonego na bazie mięsa wołowego .Doskonały układ funkcji i smaku tradycyjnego salami , z nutą pieprzu, papryki, delikatnie zaznaczonej nucie kminku i podkreślonym charakterze wyrobów surowych dojrzewających. Produkt bez dodatku glutaminianu sodu.
AF SC25/014 Salami surowe Combi
Preparat do produkcji salami metodą tradycyjną. Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowych o typowym dla salami smaku i aromacie.
AF SC25/022 Salami tradycyjne
Preparat przyprawowo-funkcjonalny z GDL do wytwarzania tradycyjnego salami, w skróconym czasie, z wyraźną nutą pieprzu i papryki, z delikatnym posmakiem orzecha w tle. Dawkowanie 10 - 12g/kg
AF MF16/013 Salami tradycyjne włoskie
Mieszanka aromatyczno przyprawowa do kiełas typu salami, z aromatem dojzewającej kiełbasy i przypraw typowych dla tradycyjnych surowych kiełbas włoskich
AF MF16/012 Salami tradycyjne śródziemnomorskie
Mieszanka przyprawowa do kiełbas typu salami, z charakterystycznym aromatem dojrzewającej wędliny i przypraw typowych dla krajów śródziemnomorskich, z delikatną nutą czosnku
AF SC25/016 Salami śródziemnomorskie
Aromat salami długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami włoskiego, które w zależności od intensywności nuty fermentowanej można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami pleśniowych salami. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF SC26/016 Salami Fermented GDL
Preparaty do produkcji salami metodą szybką. Kompozycja funkcjonalno - smakowa do wędlin surowo dojrzewających zawierajaca dodatek nuty fermentowanej.
AF KS10/100 Salami WĘGIERSKIE Combi
Preparat do produkcji salami metodą tradycyjną. Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowo dojrzewających zawierająca środek funkcjonalny oraz charakterystyczny dla salami węgierskiego smak i aromat.
AF KS10/110 Salami czosnkowe Combi
Preparat do produkcji salami metodą tradycyjną. Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowo dojrzewających zawierająca środek funkcjonalny oraz charakterystyczny dla salami smak z dodatkiem nuty smakowej czosnku.
AF SC27/145 Servolat Fiński Combi
Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowo dojrzewających zawierająca środek funkcjonalny oraz charakterystyczny dla Servolatu smak i aromat. Mieszanka zawiera nuty korzenne oraz kardamonu.
AF SC27/146 Servolat Combi
Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowo dojrzewających zawierająca środek funkcjonalny oraz charakterystyczny dla Servolatu smak i aromat
AF SC24/045 Surowa pieprzowa Combi G
Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowych, z mieszanką różnego rodzajów pieprzu, doskonale podkreślająca smak kiełbasy pieprzowej.
AF KS10/20 Metka łososiowa PERFECTA
Mieszanki przyprawowo-funkcjonalne do wędlin surowych, metki z dominacją smaku papryki.
AF SC25/003 Metka rumowa
Preparat funkcjonalno-smakowy z udziałem GDL do metek o smaku rumowym.
AF SC30/020 Kindziuk
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa podkreślająca typowy pieprzny smak wyrobów typu Kindziuk
AF SC26/020 Chorizo
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do tradycyjnej kiełbasy Chorizo zawierająca nuty mięsno-paprykowe podkreślające typowy charakter produktu.
AF SC30/073 Kresowa
Mieszanka przyprawowa do kiełbasy kresowej z nutami czosnku, pieprzu, gorczycy oraz kminku.
PARÓWKI, KIEŁBASKI HOMOGENIZOANE, FRANKFUTERKI
AF SC26/146 Kiełbaska kanadyjska
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do kiebasek homogennych, z nutą goździka
AF SC26/113 Kiełbaska wiedeńska
AF SC26/112 Kiełbaska wiedeńska z bekonem
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do kiełbasek homogennych z delikatną nutą wędzonego, parzonego bekonu
AF SC26/105 Kiełbaska wiedeńska z szynki
AF MPP10/100 Mortadela delikatesowa
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin drobnorozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku gałki i pieprzu z wbudowanym aromatem mięsa wieprzowego.
AF SC26/110 Parówka Wiener Classic New
AF SC26/111 Parówka Wyborowa Orginal New
AF SC26/108 Parówka delikatesowa drobiowa Premium
AF SC26/068/2G Parówka typ Berliner
AF SC26/137 Parówka wieprzowa PK
AF SC26/115 Parówki Juniorki (7070)
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o kompozycji szczególnie lubianej przez dzieci i młodzież, z wyraźną nutą gałki muszkatołowej, polecana do produkcji parówek i kiełbasek. Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
AF SC26/018 Parówki drobiowe
Mieszanka aromatyczna stosowana jako dodatek do wyrobów mięsnych, polecany do wszelkiego rodzaju parówek Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
AF SC26/116 Parówki wiedeńskie Classic
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o kompozycji przypraw charakterystycznych dla tradycyjnej wienerki, z wyraźną nutą gałki, pieprzu i papryki. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
AF SC26/118 Parówki wyborne
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do parówek i kiełbasek z wyraźna nutą pieprzu i gałki. Sugerowane dawkowanie 6 - 10g/kg
AF SC26/101 Parówki z szynki Plus
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do homogennych kiełbas wieprzowych, zwłaszcza o dużej zawartości chudego mięsa, np z szynki. Sugerowane dawkowanie 7g/kg
AF SC26/104/1 Parówkowa Eksportowa
Mieszanka przyprawowo - aromatyczna do parówki o gorszym wsadzie, do maskowania posmaku tłuszczu i momu. Polecana również do mortadeli
AF SC26/107/1 Parówkowa delikatesowa Premium
AF SC27/135/2 Regionalna Norymberska
Kompozycja przypraw do kiełbas średnio rozdrobnionych jak i homogenizowanych z uwydatnioną nutą czosnku, gorczycy, imbiru, pieprzu czarnego, natki pietruszki, majeranku oraz kminku.
AF SC26/151 Vega Leek Pure
połączenie gałki z nuta pora, polecany do kiełbas homogenizowanych
AF SC26/003 Wiedeńska Strong
Mieszanka aromatyczna do parówek także o gorszym wsadzie. Charakteryzuje się silną nutą mięsną i aromatów przypraw co pozwala na wyeliminowanie niepożądanego smaku tłuszczu w parówkach
AF MPP10/50/E Parówka wiedeńska
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do parówek o gorszym wsadzie surowca. Charakteryzuje się wyraźną nutą mięsno-bulionową i wędzenia, z dodatkiem gałki muszkatołowej, pieprzu oraz papryki.
AF SC26/078 Parówka Wiener Premium
Kompozycja przyprawowa charakterystyczna dla parówki wiedeńskiej, z delikatną nutką papryki ,kardamonu i kwiatu muszkatu, z aromatem podkreślającym mięsny charakter wyrobu muśniętego leciutko dymem.
AF SC26/098 Parówka delikatesowa
Mieszanka przyprawowo - aromatyczna do parówek w typie cielęcej, do parówek o obniżonej ilości tłuszczu. Charakteryzuje się wyraźną nutą mięsną.Idealna do parówek dla dzieci.
AF SC26/099 Parówka delikatesowa drobiowa
Mieszanka przyprawowo - aromatyczna do parówek drobiowych - w typie cielęcej, do parówek o obniżonej ilości tłuszczu. Charakteryzuje się wyraźną nutą mięsną. Idealna do parówek dla dzieci.
AF SC26/077 Parówka Kurpiowska
Układ przypraw i aromatów do wyrobów homogenizowanych typu parówka, mortadela z wyraźną nutą gorczycy, papryki i pieprzu.
AF SC26/079 Berliner
Kompozycja przyprawowa charakterystyczna dla parówki w typie Berliner, z delikatną nutą mielonej gorczycy, z aromatem podkreślającym mięsny charakter wyrobu.
AF SC26/103 Parówka wyborowa Orginal
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z delikatną nutą mielonej gorczycy, z aromatem podkreślającym mięsny charakter wyrobu.
AF SC26/057 Parówka Cielęca
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do parówek w typie cielęcej, do parówek o obniżonej ilości tłuszczu, charakteryzuje się wyraźną nutą mięsną.Idealna do parówek dla dzieci.
AF SC26/089 Parówki z szynki
Kompozycja aromatów i przypraw do luksusowych parówek na bazie mięsa z szynki, doskonale skomponowana do podkreślenia tego rodzaju wsadu surowcowego.
AF SC26/100 Wienerka
Kompozycja przyprawowa do typowej parówki - wienerki z nutą gałki muszkatołowej.
AF SC27/132 Parówka Bekonowa
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyeksponowaną nutą pieczonego bekonu, papryki, gałki muszkatałowej i pieprzu.
AF SC26/060 Parówka typ Kabanos
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do parówki , z charakterystyczną dla kabanosa nutą kminku
AF SC26/064 Serdelki - Knacker Wiener
Kompozycja przyprawowa do parówek w typie serdelki, z dominującą nutą kwiatu gałki, gałki i pieprzu oraz wbudowanym aromatem mięsa, maskująca posmak tłuszczu i inne niepożądane nuty
AF SC26/067 Parówkowa -Bockwurst
Klasyczna mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbasy parówkowej, mortadeli i niemieckiej bockwurst.
AF SC27/147 Mortadela - Bierschinken
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do klasycznej mortadeli w typie Bierschinken podkreślająca charakterystyczny smak tego typu produktów. Również do parówek o gorszym wsadzie surowcowym, do maskowania posmaku tłuszczu i momu
AF SC27/135 Regionalna Norymberska
Kompozycja przypraw do kiełbas średnio rozdrobnionych jak i homogenizowanych z uwydatnioną nutą czosnku, gorczycy, imbiru, pieprzu czarnego, natki pietruszki, majeranku oraz kminku.
AF SC26/021 Debreczynki
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do parówek z wyraźną nutą mięsa, papryki słodkiej i ziół
AF SC27/133 Kiełbaski Curry
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyraźnym aromacie curry , doskonala do kiełbas i kiełbasek grillowych średniorozdrobnionych i homogenizowanych.
AF SC27/134 Kiełbaski Chilli
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterystycznym pikantnym smaku papryki Chilli oraz gorczycy do kiełbas i kiełbasek grillowych średniorozdrobnionych i homogenizowanych. Sugerowane dawkowanie 10 - 12g/kg
AF SC26/062 Parówka Wiener Classic Combi
Kompletna mieszanka przyprawowo - funkcjonalna do produkcji wędlin parzonych, wędzonych i wyrobów garmażeryjnych
AF SC26/080 Frankfurterka parzona Spice
Mieszanka na bazie ekstraktów przypraw o profilu mięsno-bulionowym z mocną nutą pieprzu, liścia laurowego i ziela angielskiego, podkreślona świeżą nutą kolendry i czosnku. Przeznaczona do frankfruterk wieprzowych, które poddano procesowi parzenia i wędzenia.
AF SC26/082 Frankfurterka surowa Spice
Mieszanka przyprawowa o wyraźnej nucie bekonowo-wędzonkowej do zastosowania w kiełbasach surowych średniorozdrobnionych typu: surowa polska, frankfruterki. Gwarantuje uzyskanie wyrobów o wysokiej jakości o charakterystycznym smaku i zapachu.
AF SC26/071/1 Frankfurterka parzona Combi
Kompletna mieszanka z funkcją o profilu mięsno-bulionowym z mocną nutą pieprzu, podkreślona liściem laurowym i zielem angielskim, oraz świeżą kolendrą i czosnkiem. Przeznaczona do frankfruterk wieprzowych, które poddano procesowi parzenia i wędzenia.
AF SC26/081 Frankfurterka surowa Combi
Mieszanka przyprawowa z funkcją, o wyraźnej nucie bekonowo-wędzonkowej do zastosowania w kiełbasach surowych średniorozdrobnionych typu: surowa polska, frankfruterki. Doskonale dobrane dodatki funkcjonalne bez konserwantów, gwarantują otrzymanie produktów o terminie przydatności powyżej 3 tygodni.
AF MPS10/410 Frankfurterki Combi
Mieszanka smakowa gwarantująca uzyskanie wyrobów wysokiej jakości,o charakterystycznym smaku i zapachu, a przede wszystkim doskonałym wybarwieniu utrzymującym się przez minimum 14dni.
KIEŁBASY ŚREDNIO ROZDROBNIONE I GRILLOWE
AF SC27/127 Baza do kiełbas
AF SC27/113 Braunschweigskaja Spices
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do kiełbas średnio i drobnorozdrobnionych
AF SC27/025 Grill & Meat
Mieszanka przyprawowo aromatyczna przeznaczona do wyrobów miesnych i garmażeryjnych z wbudowanym aromatem mięsnym.
AF FC166/038 Grillowa Combi
Kompozycja ekstraktów przypraw i aromatu mięsa gotowanego z stabilizatorem do kiełbas parzonych
AF MPS10/360 Grillowa EXTRA
Przyprawa do kiełbas i wędlin grillowych o wsadzie z dużym udziałem tłuszczu.
AF SC27/205 Kiełbasa żurkowa
Mieszanka przyprawo-aromatyczna do kiełbas o większej zawartości tłuszczu z wyraźną nutą pieprzu i czosnku. Produkt polecany do wędlin przeznaczonych jako wkładka do wyrobów garmażeryjnych i konserw mięsno-warzywnych.Sugerowane dawkowanie 6g/kg.
AF SC27/156 Kiełbasa Bohuna z szynki
AF SC27/156/1 Kiełbasa Bohuna z szynki Premium
Kompozycja ekstraktów przypraw, głównie czosnku, pieprzu i liścia podbudowana aromatem szynki gotowanej, doskonała do tradycyjnej kiełbasy szynkowej. Sugerowane dawkowanie 5 - 8g/kg
AF SC27/189 Kiełbasa Głogowska
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas gruborozdrobnionych, z charakterystyczną nutą pieprzu i czosnku. Sugerowane dawkowanie 4 - 6g/kg
AF SC27/206 Kiełbasa Leczo węgierskie
Mieszanka przyprawo-aromatyczna do kiełbas o większej zawartości tłuszczu z wyraźną nutą pieprzu, papryki i czosnku. Produkt polecany do wędlin przeznaczonych jako wkładka do wyrobów garmażeryjnych i konserw mięsno-warzywnych. Sugerowane dawkowanie 8g/kg.
AF SC27/208 Kiełbasa Myśliwska Bigosowa
AF SC27/161 Kiełbasa Schabowa
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych z wyraźną nutą pieprzu i czosnku, podkreślona aromatem szynki gotowanej
AF SC27/131 Kiełbasa Targowa
Mieszanka przyprawowa do kiełbas cienkich średniorozdrobnionych o wyraźnym charakterze użytych przypraw :pieprzu czarnego, kminku, czosnku, papryki , uwydatniająca nutę mięsną gotowego wyrobu, doskonała do zamaskowania gorszego wsadu wędllin wieprzowych , jak i zamaskowania specyficznego posmaku wędlin drobiowych. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
AF SC27/125/1 Kiełbasa biała z majerankiem
AF SC27/003 Kiełbasa boczkowa
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas o tłustym wsadzie, z wyraźną nutą pieprzu i czosnku. Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
AF SC27/162 Kiełbasa czosnkowa
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do średniorozdrobnionych kiełbas wieprzowych, z dominującą nutą czosnku i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 6 - 10g/kg
AF SC27/207 Kiełbasa grochówkowa
Mieszanka przyprawo-aromatyczna do kiełbas o większej zawartości tłuszczu z wyraźną nutą pieprzu i czosnku. Produkt polecany do wędlin przeznaczonych jako wkładka do wyrobów garmażeryjnych i konserw mięsno-warzywnych. Sugerowane dawkowanie 8g/kg.
AF SC27/033 Kiełbasa mazowiecka
Kompozycja przypraw i ekstraktów przypraw oraz aromatów mięsa do kiełbas średniorozdrobnionych
AF SC27/029 Kiełbasa regionalna
Kompozycja przypraw, ekstraktów przypraw i aromatów mięsa do kiełbas cienkich i średniorozdrobnionych typu podwawelska, głogowska
AF SC27/065 Kiełbasa regionalna
Mieszanka przypraw i ekstraktów przypraw do kiełbas średniorozdrobnionych o intensywnym smaku pieprzu i gałki z nutą bulionowo-mięsną
AF SC27/002 Kiełbasa rożnowa
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średniorozdrobnionych z duzym udziałem tłuszczu, o charakterystycznej nucie papryki i czosnku
AF SC27/157/1 Kiełbasa spod strzechy
Mieszanka przyprawowa polecana do tradycyjnych kiełbas wiejskich z wyraźną nutą czosnku i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 12 - 15g/kg
AF SC27/158 Kiełbasa tradycyjna ze wsi
Doskonała kompozycja do kruchych kiełbas w typie tradycyjnych wiejskich z delikatnymi nutami przypraw pieprzu czarnego i ziołowego oraz czosnku Sugerowane dawkowanie 15 - 18g/kg
AF SC27/154 Kiełbasa z domowej spiżarni
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas wiejskich z charakterystyczną dla tego wyrobu nutą przyprawową (pieprz, gałka, liść) podkreślona aromatem mięsa pieczonego. Sugerowane dawkowanie 5g/kg
AF SC27/155 Kiełbasa z kija
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna doskonała do kiełbas tradycyjnych z przyprawami naturalnymi (pieprz, czosnek) i charakterystycznym aromatem mięsa wieprzowego
AF SC27/153 Kiełbasa ze spichlerza
Kompozycja ekstraktów przypraw (pieprzu, liścia) podbudowana aromatem szynki gotowanej, doskonała do tradycyjnych kiełbas
AF SC27/157 Kiełbasa ze spichrza
Mieszanka przyprawowa polecana do tradycyjnych kiełbas wiejskich z wyraźną nutą czosnku i pieprzu
AF SC27/203 Kiełbasa Śląska
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas średniorozdrobnionych. Sugerowane dawkowanie 5 - 6g/kg
AF SC27/179 Kiełbaska meksykańska Salsa
Przyprawa z paprykową nutą charakterystyczną dla Salsy, Taco i potraw meksykańskich. Sugerowane dawkowanie 15g/kg
AF SC27/159 Kiełbaski z szynki
AF SC27/151 Krakowska Szynkowa
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna podkreślająca i wzmacniająca klasyczny smak kiełbasy krakowskiej szynkowej z dodatkiem przypraw naturalnych.
AF SC27/111 Krakowskaja Spices
AF SC27/176 Moskowskaya
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do kiełbas parzonych, z nutą pieprzu i ziela angielskiego
AF SC27/067 Podwawelska drobiowa
AF SC27/196 Podwawelska z szynki
AF SC27/106 Polskaja Spices
AF SC27/115 Sardelki Gowjashi Spices
AF SC27/110 Sardelki Swinie Spices
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do drobnorozdrobnionych kiełbasek wieprzowych
AF SC27/109 Servelat Finskij Spices
AF SC27/108 Servelat Spices
AF SC27/108/1 Servelat Spices EX
AF SC27/107 Servelat Wenskij Spices
AF SC27/112 Sossiki Molotschnie Spices
AF SC27/082/2 Wierszkowa Combi
Mieszanka funkcjonalno-przyprawowa do kiełbas homgennych z nutą śmietanki
AF SC27/022 Śląska Ex
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją nutą pieprzu i gałki muszkatołowej podbudowana nutą mięsną.
AF SC27/073 Śląska Extra
Do kiełbas typu śląska, z charakterystyczną nutą kolendry, pieprzu czarnego i czosnku
AF SC27/204 /2 Śląska złota B
AF MPS10/210 Podwawelska
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku czosnku.
AF SC27/052/1 Podwawelska Premium
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku czosnku. Dawkowanie 3 - 6g/kg
AF SC27/152 Podwawelska Super
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku czosnku.
AF SC27/057 Toruńska pieczona
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją smaku pieprzu, czosnku i majeranku.
AF SC27/150 Toruńska
Mieszanka przyprawa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym smaku i zapachu z przyprawami naturalnymi tj. pieprz czarny, majeranek, pietruszka natka, tymianek. Sugerowane dawkowanie 6 - 8g/kg
AF MPS10/60/P Toruńska P
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją smaku pieprzu, czosnku i majeranku.
AF SC27/136 Kiełbasa śląska regionalna
Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas średnio rozdrobnionych z przyprawami naturalnymi - cebulą, czosnkiem i pieprzem białym.
AF MPS10/50/P Śląska P
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją smaku pieprzu i gałki muszkatołowej.
AF MPS10/40 Głogowska-Perfecta
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją pieprzu i czosnku.
AF SC27/056 Głogowska pieczona
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją pieprzu i kwiatu gałki muszkatołowej
AF MPS10/30 Litewska-Perfecta
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych z dużym udziałem tłuszczu, o intensywnym zapachu i smaku z dominacją pieprzu i czosnku.
AF SC27/128 Kiełbasa wiejska
Mieszanka przyprawowa do kiełbas typu Wiejska, o profilu charakterystycznych przypraw dla tego typu wyrobów : pieprzu czarnego, gałki, gorczycy , kolendry i zaznaczoną nutą bulionowo-mięsną. Zalecany jako aromat bazowy do wszelkiego rodzaju kiełbas typu wiejska oraz pozostałych kiełbas cienkich. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
AF SC27/015 Wiejska pieczona wieprzowa
Aromat kiełbasy wiejskiej pieczonej o wyczuwalnej nucie mięsa wieprzowego, który doskonale nadaje się jako baza do wszelkiego rodzaju kiełbas cienkich a zwłaszcza do kiełbas typu Wiejska.
AF SC27/148 Kiełbasa wiejska drobiowa
Mieszanka przyprawowa do kiełbas typu Wiejska, o profilu charakterystycznych przypraw dla tego typu wyrobów, z dodatkiem przypraw naturalnych: czosnku oraz pieprzu czarnego. Zalecany jako aromat bazowy do wszelkiego rodzaju kiełbas typu wiejska oraz pozostałych kiełbas cienkich. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
AF SC27/050 Debreczynka
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbasek w typie Debreczynka z wyraźna nutą mięsną, papryki słodkiej i ziół.
AF SC27/018 Kiełbasa Polska
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas średnio rozdrobnionych z dużym udziałem surowca mięsnego z dodatkiem nuty papryki japaleno oraz przypraw naturalnych tj. pieprz biały, papryka, czosnek i kolendra.
AF MPS10/440 Bieszczadzka-Perfecta
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbasy bieszczadzkiej czy rolad boczkowych.
AF SC27/019 Zwyczajna Ex
Podstawowa przyprawa do kiełbas typu Zwyczajna, Grillowa z mieszanką przypraw naturalnych: papryki, pieprzu czarnego, czosnku, kminku, gałki muszkatołowej
AF SC27/021/P Grillowa extra
Przyprawa do kiełbas i wędlin grillowych i rożnowych z dużym udziałem tłuszczu typu Zwyczajna z dodatkiem przypraw naturalnych: : czosnek, pieprz czarny, gorczyca, gałka muszkatołowa, kolendra, pieprz biały.
AF SC27/020/P Grillowa delikatesowa
Przyprawa do kiełbas grillowych z dominującą nutą imbiru i pieprzu. Polecana zarówno do kiełbas średniorozdrobnionych parzonych, jak i kiełbas grillowych.
AF SC27/026 Grillowa Mexico
Przyprawa do kiełbas i kiełbasek grillowych z nutą papryki czerwonej oraz sezamu, pieprzu czarnego, czosnku, imbiru oraz gorczycy.Doskonała zarówno do wyrobów średniorozdrobnionych , jak i homogenizowanych typu parówki.
AF SC27/024 Grillowa ziołowo-maślana
Przyprawa do kiełbas grillowych i rożnowych, z dodatkiem nuty masła i czosnku, podkreślające ziołowy charakter wyrobów. Doskonała zarówno do wyrobów średniorozdrobnionych , jak i homogenizowanych typu parówki.
AF SC27/004 Grillowa ziołowa
Przyprawa do wędlin i kiełbas zarówno w wersji średniorozdrobnionej jak i homogenizowanej oraz kiełbas grillowych z charakterystyczną nutą mięsną z dodatkiem aromatu masła z kompozycją ziół. Doskonała do kiełbasek i parówek dla dzieci, bez dodatku glutaminianu
WYROBY GARMAŻERYJNE
AF CC80/017 Cheeseburger
Aromat do hamburgera o smaku serowym z nutą grilowanego mięsa i papryką.
AF SC30/057 Frykadela typ Cavapici Spice
Mieszanka aroamtyczno-przeyprawowa z nutami ziolowymi charakterystycznymi dla dla kuchni chorwackiej. Sugerowane dawkowanie 16g/kg
AF SC30/058/2 Frykadela typ Kebab Spice
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa z nutami ziołowymi charakterystycznymi dla kuchni tureckiej. Sugerowane dawkowanie 16g/kg
AF SC30/059/2 Frykadela typ Sharma gyros
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa z nutami ziół charakterystycznymi dla kuchni greckiej
AF SC30/056 Frykadela wieprzowa Spice
Mieszanka aromatyczno-przeyprawowa z nuta mięsa wieprzowego. Sugerowane dawkowanie 12g/kg
AF SC30/028 Frykadele drobiowe Spice
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa z nuta mięsa drobiowego. Sugerowanie dawkowanie 8g/kg
AF SC28/055 Grzybowa Przyprawa do farszu do gołąbków
AF SC28/053/1 Gulasz pikantny
AF SC28/043 Gulasz węgierski
AF CC80/019 Hamburger
Aromat do hamburgera z nutą grilowanego mięsa i tłuszczu, przyprawiony szczyptą pieprzu, gałki i kolendry
AF SC30/075 Hamburger - mieszanka przyprawowa
Kompozycja smakowa do hamburgerów
AF SC28/020/1 Kaszanka Mazurska z cebulą
Wyśmienita kompozycja z układem cebuli suszonej i świeżej oraz przyprawami pieprz ziołowy, pieprz czarny, majeranek, pietruszka
AF SC28/016 Klops mięsno-wątrobowy
AF SC30/024 Kotlety mielone
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do wyrobów z mięsa mielonego, typu kotlety mielone, pulpety, z wyrażną nutą pieprzu, cebuli . Sugerowane dawkowanie wynosi 2 - 5g/kg
AF SC28/028 Mieszanka pomidorowa
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o wyraźnym smaku i zapachu świeżego, dojrzałego pomidora. Polecana do zup, sosów, pasztetów, dań gotowych
AF SC28/047 Przyprawa do farszu do gołąbków
AF SC28/048 Przyprawa do fasolki
AF SC28/034 Przyprawa do fasolki Classic
AF SC28/044/5 Przyprawa do flaczków
AF SC28/049 Przyprawa do flaczków
AF SC28/058 Przyprawa do pulpetów i steków drobiowych
AF SC28/059 Przyprawa do pulpetów i steków klasyczna
AF SC28/056/2 Przyprawa do sosu do klopsów
AF SC28/046/1 Przyprawa do sosu do klopsów New
AF SC28/032 Przyprawa do szaszłyków
Kompozycja rzypraw i ich ekstraktów papryki, kolendry, pieprzu, czosnku i cebuli, z nutą mięsną
AF SC28/025/1 Przyprawa pomidorowa do sosów do klopsów
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o zdecydowanym smaku i aromacie dojrzałych pomidorów i przypraw, przeznaczona do aromatyzacji sosów do wyrobów z mięs mielonych.
AF SC30/032 Salceson Kminkowy
AF SC28/054 Salceson Włoski
AF SC30/035 Salceson Włoski
AF SC28/002 Salceson czarny
Mieszanka przyprawowa do salcesonów, w szczególności polecana do salcesonu czarnego. Mieszanka zawiera przyprawy naturalne podkreślające smak salcesonu. Doskonała również do produktów zawierających duży udział skór.
AF SC30/047 Smalec z jabłkiem
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa z wyraźną nutą jabłka.
AF SC30/074 Stek - mieszanka przyprawowa
Kompozycja smakowa do steków i hamburgerów
AF SC30/043 Smalec domowy
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa z wyraźną nutą bekonu i cebuli
AF SC28/003 Salceson biały
Mieszanka przyprawowa do salcesonów, w szczególności do salcesonów białych. Mieszanka zawiera przyprawy naturalne podkreślające smak salcesonu. Doskonała również do produktów zawierających duży udział skór.
AF SC30/044 Smalec z cebulą
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa nuty cebuli i mięsa wieprzowego
AF SC28/004 Kaszanka regionalna
Wyborowa przyprawa do kaszanki wzbogacona unikalnymi nutami polskich przypraw: cząber, kozieradka, czubrzyca.
AF SC30/045 Smarowidło Babci
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa z nutami cebuli, mięsa wieprzowego i przypraw
AF SC30/042 Staropolski Smalec
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z nuta mięsa pieczonego
MIESZANKI PRZYPRAWOWE INNE
AF SC30/091 Bawarska Spices
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas drobno- i średniorozdrobnionych
AF SC30/090 Carska Spices
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas średnio - i gruborozdrobnionych
AF DE72/009 Kebab Seasoning
Kompozycja ekstraktów przypraw z dominującą nutą papryki, pieprzu ziołowego, kolendry, kminku i kardamonu do mięs pieczonych, szaszłyków i innych wyrobów garmażeryjnych
AF SC30/089 Polonez Spices
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas średniorozdrobnionych
AF SC30/087 Premium Spices
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do wędlin średniorozdrobnionych
AF SC30/077 Przyprawa pieprzowo-korzenna
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o dominacji pieprzu i przypraw korzennych polecana przede wszytskim do produktów rybnych
AF SC30/088 Sycylia Spices
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas drobno- i średniorozdrobnionych
PIECZENIE
AF SC30/071 Pieczeń rzymska pieczeniowa
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa podkreślająca smak pieczeni rzymskiej z typowymi przyprawami (cebula, pieprz, kolendra, gałka muszkatołowa), oraz wyraźną nutą mięsa pieczonego
MIESZANKI DO WĘDLIN DROBIOWYCH
AF SC27/160/2 Kiełbaski z fileta
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbasek drobiowych w typie z fileta. Charakteryzuje się wyraźną nutą bulionowo-mięsną.
AF MF10/193/1 Krakowska z fileta
Kompozycja aromatyczna do drobiowej kiełbasy krakowskiej podkreślająca jej smak, wzmocniona dymem wędzarniczym.
AF MF10/191/1 Pierś wędzona z kurczaka
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna podkreślająca smak wędzonego mięsa drobiowego, szczególnie polecana do szynek drobiowych. Sugerowane dawkowanie 6g/kg
AF MF10/191/2 Pierś wędzona z kurczaka
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna podkreślająca smak wędzonego mięsa drobiowego, szczególnie polecana do szynek drobiowych.
AF MF10/192/2 Polędwica drobiowa Premium
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa drobiowego. Szczególnie polecana do wyrobów typu; szynka drobiowa, filet pieczony, polędwica drobiowa. Sugerowane dawkowanie 2 - 5g/kg
AF TA/320 Polędwica drobiowa Special
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa indyka z delikatnym aromatem pieczonego mięsa. Szczególnie polecana do wyrobów typu; szynka drobiowa, filet pieczony.
KONSERWY TRADYCYJNE (SŁOIKOWE)
AF SC33/002 Golonka w galarecie
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach, z pożądanym posmakiem apetycznej galarety. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych, mięsno-warzywnych, sosów, gruborozdrobnionych kiełbas. Typowa dawka 8g/kg
AF SC33/004 Mięsiwo w sosie własnym
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych, mięsno-warzywnych, sosów, pieczeni mięsnych, farszów mięsnych, smalców smakowych. Typowa dawka 5 - 8g/kg
AF SC33/006 Mięsiwo z golonką
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych typu golonka konserwowa, golonko w sosie własnym, gruborozdrobnionych kiełbas wieprzowych Sugerowana dawka 5 - 8g/kg
AF SC33/008 Mięsiwo z szynką
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych, w rodzaju szynka w sosie własnym, gulasz z szynki, kiełbas wieprzowych gruborozdrobnionych Typowa dawka 8 - 10g/kg
AF SC33/005 Mięsny przysmak po chłopsku
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych, mięsno-warzywnych, sosów, pieczeni mięsnych, farszów mięsnych, Typowa dawka 8g/kg
AF SC33/003 Przysmak Polski w galarecie
AF SC33/007 Schab w sosie własnym - Konserwa
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach, z wysoko gatunkowego mięsa jakim jest polędwica. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych i gruborozdrobnionych kiełbas. Typowa dawka 8g/kg
AF SC33/001 Wieprzowina Pieczona w sosie własnym
Mieszanka typowa dla słoikowych wyrobów z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego jakim jest polędwica, z charakterystycznym smakiem bulionu, apetycznej galaretki i subtelnym posmakiem pieczonego mięsa. Sugerowane dawkowanie 8g/kg