O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY PROCESOWE (Base Aroma)
 
BASE FLAVOUR
Są to naturalne aromaty procesowe wzbogacone naturalnymi ekstraktami. Aromaty BASE AROMA mogą być składnikami kompozycji aromatycznych w połączeniu z aromatami Top Aroma i Top Spice Aromaty Base Aroma posiadają właściwości wzmacniające smak, gdyż zawierają powstałe w wyniku procesu naturalne substancje wzmacniające smak. Zawarte w Base Aroma wzmacniacze smaku są wolne od deklaracji co stanowi dodatkowy atut przy wyborze tego aromatu. W połączeniu z aromatami Top Aroma i Top Spice daje doskonałe możliwości stworzenia preparatu aromatycznego w systemie bloków smakowych (building blocks). Autentyczne smaki naturalnych produktów, 100 % Naturalne, Bez dodatku soli i barwników, Wolne od deklaracji, Bez wzmacniaczy smaku (jedynie powstałe w procesie), Bardzo dobra rozpuszczalność, Czystość mikrobiologiczna, GMO – Free (nie modyfikowane genetycznie), Doskonałe wzmocnienie smaku.
HVP SHB AF PF01/077 Karta oceny produktu
Opis:
Neutralny hydrolizat o delikatnym profilu bulionowym, doskonały jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowych, do zup, sosów, dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP NEUTRAL - BASE FLAVOUR AF PF01/073 Karta oceny produktu
Opis:
Neutralny hydrolizat o delikatnej nucie bulionowej polecany jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowo - aromatycznych. Doskonały również jako tło do zup, sosów i dań gotowych.
Zastosowanie:
Jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowo - aromatycznych, jako tło do zup, sosów, dań gotowych, pasztetów i kiełbas.
Dawkowanie: 1-5g/kg
HVP BULIONOWO MIęSNY AF PF01/083 Karta oceny produktu
Opis:
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu. Polecany jako podstawowy blok do mieszanek przyprawowo-aromatycznych . Polecany również do zup, sosów, wyrobów garmażeryjnych i dań gotowych.
Zastosowanie:
do mieszanek przyprawowo-aromatycznych, do zup, sosów, do wyrobów mięsnych, wyrobów garmażeryjnych i dań gotowych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP PLUS MIęSNO BULIONOWY AF PF01/085/2 Karta oceny produktu
Opis:
Bulionowo- mięsny delikatny profil pozwala zastosować ten produkt jako neutralną bazę aromatów i mieszanek przyprawowych. Doskonały do zup, sosów, dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych .
Zastosowanie:
Jako neutralna baza aromatów i mieszanek przyprawowych, do zup, sosów, dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych .
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP BULION AF PF01/039 Karta oceny produktu
Opis:
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu, polecany jako podstawowa baza do mieszanek przyprawowo - aromatycznych, do wyrobów mięsnych, drobiowych, garmażeryjnych. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
Zastosowanie:
Do mieszanek przyprawowo-aromatycznych, do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BULION - BASE FLAVOUR AF PF01/013/2 Karta oceny produktu
Opis:
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu, polecany jako podstawowy blok do mieszanek przyprawowo - aromatycznych
Zastosowanie:
Do mieszanek przyprawowo-aromatycznych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP NEUTRAL VEGETABLE BASE FLAVOUR AF PF01/073/1 Karta oceny produktu
Opis:
Bulionowy hydrolizat z uwydatnioną nutą gotowanych warzyw - włoszczyzny. Polecany jako baza do wszelkiego rodzaju zup, rosołów warzywnych dań gotowych, sosów, wyrobów garmażeryjnych.
Zastosowanie:
Jako baza do wszelkiego rodzaju zup, rosołów warzywnych dań gotowych, sosów, wyrobów garmażeryjnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK SMAżONY - BASE FLAVOUR AF PF01/088 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa z kurczaka z delikatnym aromatem smażonego mięsa i nuty tłuszczowej. Doskonały do sosów, dań gotowych, a także do zup.
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych, a także do zup.
Dawkowanie: 1-3g/kg
WOłOWINA PIECZONA - BASE FLAVOUR AF PF01/071 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna wołowina pieczona do kostek rosołowych, zup, sosów i pieczeni.
Zastosowanie:
Do kostek wołowych 10-25% jako podstawowy blok wołowy, również do sosów typu myśliwski i innych pieczeniowych
Dawkowanie: 1-3 g/kg
WOłOWINA PIECZONA B-81- BASE FLAVOUR AF PF19/006 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat soczystego ciemnego mięsa wołowego. Do stosowania w wyrobach mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych, zupach i sosach
Zastosowanie:
Do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych, zup i sosów
Dawkowanie: 1-3g/kg
WOłOWINA SOCZYSTA PIECZONA - BASE FLAVOUR AF PF01/075/2 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna pieczona wołowina, doskonała baza do aromatów i mieszanek przyprawowych , do podkreślenia i wzmocnienia nuty pieczonej w kiełbasach, sosach, zupach , daniach gotowych, jak również w farszach
Zastosowanie:
Do sosów pieczeniowych, myśliwskich, szynek pieczonych, pieczeni, kiełbas, dań gotowych, farszy.
Dawkowanie: 1-3g/kg
WIEPRZOWINA PIECZONA B-35 - BASE FLAVOUR AF PF11/004 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna pieczona wieprzowina, doskonale podkreślająca wieprzowy charakter wyrobów, z wyraźnie zaznaczoną nutą pieczeni. Polecana do sosów pieczeniowych, myśliwskich, szynek pieczonych, pieczeni, wędlin i dań gotowych, a także farszów i nadzień mięsnych.
Zastosowanie:
Do sosów pieczeniowych, myśliwskich, szynek pieczonych, pieczeni, wędlin i dań gotowych, a także farszów i nadzień mięsnych
Dawkowanie: 3-5g/kg
WIEPRZOWINA PIECZONA WęDZONKOWA - BASE AF PF19/022 Karta oceny produktu
Opis:
Typowa wieprzowina z nutą wędzonki. Do podkreślenia wędzonego charakteru wyrobów wieprzowych i drobiowych. Polecana do szynek, wędzonek, kiełbas, sosów i dań gotowych. Proponowana dawka 1-3g/kg.
Zastosowanie:
Do szynek, wędzonek, kiełbas, sosów i dań gotowych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA GOTOWANA WęDZONA - BASE FLAVOUR AF PF01/089 Karta oceny produktu
Opis:
Baza do wyrobów w których poszukiwany jest charakterystyczny zapach i smak szynki gotowanej z nutą wędzoną. Doskonała do zup w typie grochowa, żurek, barszcz, dań gotowych takich jak bigos, fasolka jak również do szynek, wędzonek i kiełbas.
Zastosowanie:
Do zup w typie grochowa, żurek, barszcz, dań gotowych takich jak bigos, fasolka jak również do szynek, wędzonek i kiełbas
Dawkowanie: 1-3g/kg
BEKON- BASE FLAVOR AF PF01/012/1 Karta oceny produktu
Opis:
Bazowy aromat bekonowy. Polecany do podkreślenia nuty wieprzowego bekonu idealny do zup w typie grochowa, żurek, barszcz, sosów, dań gotowych, szynek, wędzonek oraz kiełbas.
Zastosowanie:
Do zup, sosów, dań gotowych, szynek, wędzonek, kiełbas, pasztetów, pieczeni, rolad, hamburgerów.
Dawkowanie: 1-3g/kg
CEBULA PIECZONA - BASE FLAVOUR AF PF01/091 Karta oceny produktu
Opis:
Cebula pieczona idealna jako baza do sosów, pieczeni , zup, pasztetów oraz dań gotowych. Nada wyrobom charakterystyczną nutę pieczonej cebuli.
Dawkowanie: 1-3g/kg
CZOSNEK PIECZONY - BASE FLAVOUR AF PF01/092 Karta oceny produktu
Opis:
Czosnek pieczony polecany do sosów, pieczeni , zup, pasztetów oraz dań gotowych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
SER- BASE FLAVOUR AF PF01/014 Karta oceny produktu
Opis:
Baza do sosów i zup.
Dawkowanie: 3-10 g/kg
DYM - BASE FLAVOUR AF PF01/007 Karta oceny produktu
Opis:
Baza do potraw wszystkich wyrobów gdzie jest pożądana nuta wędzonki.
Dawkowanie: 3-10 g/kg
HVP
HVP BULION AF PF01/097 Karta oceny produktu
Opis:
Hydrolizat białkowy o charakterze wywaru mięsno-warzywnego, rekomendowany jako bazowy do kształtowania smaku i aromatu produktów spożywczych
Zastosowanie:
Do mieszanek przyprawowo-aromatycznych, do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP-MIęSO PIECZONE AF PF01/093 Karta oceny produktu
Opis:
Hydrolizat z uwydatnioną nutą pieczonego mięsa.. Doskonały do sosów, dań gotowych, a także do zup.
Dawkowanie: 1-5g/kg
HVP-TYP NEUTRAL AF PF01/094 Karta oceny produktu
Opis:
Neutralny hydrolizat polecany jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowo - aromatycznych. Doskonały również jako tło do zup, sosów i dań gotowych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK PIECZONY BASE AF PF01/096 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczonego kurczaka z delikatną nutą tłuszczową. Doskonały do zup sosów, dań gotowych
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
EKSTRAKTY DROżDżOWE
EKSTRAKT DROżDżOWY AF PF20/007 Karta oceny produktu
Opis:
Wysoce wydajny ekstrakt drożdżowy wzmacniający smak całej gamy produktów spożywczych, z nutami bulionu mięsnego i warzywnego. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 3g/kg
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
EKSTRAKT DROżDżOWY NEUTRAL AF PF20/006 Karta oceny produktu
Opis:
Uniwersalny ekstrakt drożdżowy o charakterze umami, do stosowania w całej gamie produktów spożywczych. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemysle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
EKSTRAKT DROżDżOWY AG AF PF20/008 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS
EKSTRAKT DROżDżOWY AGL UMAMI AF PF20/009 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdżowy z efektem umami , o wysokiej zawartości rybonukleotydów I+G oraz kwasu glutaminowego. 1 część odpowiada 2 częściom układu (90 % MSG+ 10% I+G)
Dawkowanie: QS
EKSTRAKT DROżDżOWY LS AF PF20/002 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdzowy o unikalnych właściwościach z uwagi na wysoką zawartość peptydów. Wzmacnia odczucie przypraw, wydłuża w czasie efekt ich stosowania. Może być stosowany do sosów, zup, dań gotowych i mieszanek przyprawowych. Znacząco redukuje niepożądane posmaki. Typowe dawki to 0,3 - 5,0% w gotowym wyrobie. W mieszankach przyprawowych 10 - 20%
Dawkowanie: QS
EKSTRAKT DROżDżOWY M AF PF20/001 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdżowy o bardzo wysokiej zawartości rybonukleotydów, co wpływa na jego skuteczność wzmacniania i modyfikowania smaku już od dawki 0,01% w produkcie gotowym. Zwiększa odczucie słoności, co pozwala na redukcję dodatku soli. Wzmacnia smak i aromat zwłaszcza produktów bardziej pikantnych i wyrazistych, jak wyroby mięsne, ciemne sosy, potrawy jednogarnkowe
Dawkowanie: QS
EKSTRAKT DROżDżOWY ROAST BEEF AF PF20/005 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdzowy, który w połączeniu z innymi ekstraktami podnosi smak i aromat wyrobów, w kierunku charakteryzującym pieczoną wołowinę.Polecany do pikantnych potraw, zup, sosów, dań jednogarnkowych, wędlin o tańszym wsadzie. Preparat najczęściej stosuje się w dawce 1 - 5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
EKSTRAKT DROżDżOWY ROAST DARK AF PF20/003 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt o charakterze pieczeni do wzmocnienia smaku i koloru w pieczeniach, sosach pieczeniowych, oraz kompozycjach smakowych cebulach pieczonych i czosnkach. Typowa dawka w produktach spożywczych to 1 - 4g/kg
Dawkowanie: 1-4g/kg
EKSTRAKT DROżDżOWY ROAST MEAT AF PF20/004 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdżowy-mięsa pieczonego do zup sosów, mieszanek przyprawowych, aromatów mięsnych. Typowa dawka w wyrobach gotowych wynosi 1 - 4g/kg
Dawkowanie: 1-4g/kg