O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY SEROWE
 
SERY TWARDE
Sery twarde to "arystokracja" wśród serów.Niski poziom wilgotności i długi proses dojrzewania w określonych warunkach stanowią o zwartej konsystencji i wykwintnym smaku.Należą do nich Parmezan,Emmentaler,Gruyer,Beaufort.
AROMAT PARMESAN AF CF101/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku dojrzałego włoskiego sera Parmesan, który doskonale nadaje się do sałatek, pizzy, sosów oraz wszelkich wyrobów o nucie serowej.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1 -3 g/kg
AROMAT SERA TYP EMENTALER AF CF100/005 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku żółtego sera Emmentaler, który doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju wyrobów garmażeryjnych, sosów i dań gotowych.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SERY PółTWARDE
Sery półtwarde, o wyższej wilgotności niż sery twarde, w procesie produkcji odciskane są w specjalnych formach,uzyskując elastyczną, ale zbita konsystencję.Dojrzewają od 1miesiąca do roku w określonej temperaturze i wilgotności. Używane w kuchni do salatek,dań gorących smażonych, zapiekanych oraz raclette. Do najbardziej znanych należą:Cheddar, Edam, Swiss,Gouda, Cantal.
AROMAT CHEDDAR AF CF101/008 Karta oceny produktu
Opis:
Wyrazisty aromat sera typu cheddar, do stosowania w koncentartach spożywczych, sosach, zupach, daniach gotowych, wyrobach garmażeryjnych.
Dawkowanie: 3-5g/kg
AROMAT CHEDDAR AF CF91/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku żółtego sera Cheddar, który doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju wyrobów garmażeryjnych, sosów i dań gotowych.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1 -3 g/kg
AROMAT GOUDA AF CF99/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku żółtego sera Gouda, który doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju wyrobów garmażeryjnych, sosów i dań gotowych.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1 -3 g/kg
SER PD AF CF101/006 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat łagodnego, słodkawego sera w typie Gouda, do zup, sosów, dań gotowych, serków topionych.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
SERY PółMIEKKIE I MIęKKIE
W tej grupie serów można wyróznić sery miękkie,ze skórką pleśniową-typowe francuskie sery o charakterystycznym, elastycznym, kremowym miąższu,o jednolitej barwie i twardszej, pleśniowej skórce. Drugą grupę stanowią sery pleśniowe niebieskie, które nazwe swą zawdzięczają delikatnym, zielono-niebiesim żyłkom pleśni.Wytwarzane z mleka krowiego, z wyjątkiem sera Roqufort produkowanego z mleka owczego, posiadają charaterystyczny grzybowo-pikantny smak. Stosowane do sałatek, sosów, farszów, zapiekanek, past serowych lub bezpośrednio do pieczywa. Światowej sławy sery niebieskie to:Roqufort,Gorgonzola, Stilton. Do grupy tej należy też polski Rokpol,wytwarzany z mleka owczego,o mniej intensywnym aromacie niż Roqufort,ale z powodzeniem zastepujący go w sosach i innych potrawach,a także francusk Blue d'Auvergne, niemieckie Cambozola i Dor Blue,duński Danish Blue.
AROMAT BRIE AF CF90/002 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku sera pleśniowego Brie zalecany do wszystkich wyrobów z udziałem tej charakterystycznej nuty serowej.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1 -3 g/kg
AROMAT CAMMEMBERT AF CF104/003 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku sera pleśniowego Cammembert zalecany do wszystkich wyrobów z udziałem tej charakterystycznej nuty serowej.
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 1- 3g/kg
AROMAT GORGONZOLA AF CF98/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku włoskiego sera Gorgonzola, który doskonale nadaje się do sałatek, pizzy, sosów oraz wszelkich wyrobów o nucie serowej.
Dawkowanie: 1- 3g/kg
AROMAT SERA BAZA AF CF102/006 Karta oceny produktu
Opis:
Podstawowy aromat sera żółtego, jakotło do stosowania w różnych aplikacjach jak zupy , sosy, sam lub z innymi charakterystycznymi aromatami sera .
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT SERA BAZA AF CF102/006/1 Karta oceny produktu
Opis:
Wyrazisty, intensywny aromat sera żółtego,przeznaczony do stosowania w wytwarzaniu koncentrató spożywczch, sosach, zupach, snackach, wyrobach garmażeryjnych, mięsnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BLUE CHEES FLAVOUR AF CF102/004 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku sera pleśniowego Blue Cheese zalecany do wszystkich wyrobów z udziałem tej charakterystycznej nuty serowej.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BLUE CHEES PLUS AF CF102/005 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat sera Blue Chees z wyraźną, charakterystyczną nutą pleśniową
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SERY śWIEżE
Są to "młode" sery,powstale w wyniku fermentacji mleka krowiego, owczego lub koziego.W grupie tej mozna wyróznić zarówno "chude" twarozki, jak i kremowe, produkowane z tłustej śmietany. W rodzinie serów świeżych znajdziemy charakterystyczne sery typowe dla danych regionów jak grecki ser Feta, włoskie twarogowe sery Mozzarella i Mascarpone, francuski Fromage blank oraz produkowany w wielu europejskich krajach Quark.
MOZZARELLA AF CF90/005 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat włoskiego sera Mozarella o chrakterystycznym delikatnym smaku.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SER FETA AF CF95/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku greckiego sera Feta, który doskonale nadaje się do sałatek, pizzy, sosów oraz wszelkich wyrobów o nucie serowej.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1 -3 g/kg
SER FETA Z OLIWKą AF CF90/004 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku greckiego sera Feta z nutą zielonej oliwki, który doskonale nadaje się do serków, sałatek, pizzy, sosów oraz wszelkich wyrobów o nucie serowej.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg