O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY SEROWE
 
SERY śWIEżE
Są to "młode" sery,powstale w wyniku fermentacji mleka krowiego, owczego lub koziego.W grupie tej mozna wyróznić zarówno "chude" twarozki, jak i kremowe, produkowane z tłustej śmietany. W rodzinie serów świeżych znajdziemy charakterystyczne sery typowe dla danych regionów jak grecki ser Feta, włoskie twarogowe sery Mozzarella i Mascarpone, francuski Fromage blank oraz produkowany w wielu europejskich krajach Quark.
MOZZARELLA AF CF90/005 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat włoskiego sera Mozarella o chrakterystycznym delikatnym smaku.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SER FETA AF CF95/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku greckiego sera Feta, który doskonale nadaje się do sałatek, pizzy, sosów oraz wszelkich wyrobów o nucie serowej.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1 -3 g/kg
SER FETA Z OLIWKą AF CF90/004 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku greckiego sera Feta z nutą zielonej oliwki, który doskonale nadaje się do serków, sałatek, pizzy, sosów oraz wszelkich wyrobów o nucie serowej.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg