O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY MIĘSNE
 
AROMATY BEKONU
AROMAT DO KIEłBAS SZYNKOWYCH AF MF01/035 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat podkreślający i wzmacniający smak charakterystyczny do kiełbas szynkowych.
Dawkowanie: 3-5g/kg
AROMAT SłONINY AF MF11/1211 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat słoniny zalecany do dań gotowych np. zupy grochowej, żurku, smalców, który podkreśla nutę tłuszczu.
Zastosowanie:
Do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-5g/kg
BACON AF MF01/019 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego boczku z delikatną nutą mięsa wieprzowego i słoniny.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
BACON ORIGINAL AF MF01/003 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego boczku z delikatną nutą mięsna wieprzowego i słoniny.
Zastosowanie:
dodatek do wędlin, konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
BACON STRONG 16 AF MF01/007 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat bekonu stosowany do wędzonek, chipsów, sałatek itd.
Zastosowanie:
dodatek do wędlin, konserw, wyrobów garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
BACON& SPECK AF MF01/012/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczonej słoniny i bekonu do wyrobów typu: smalce, pasty mięsno-tłuszczowe, pasztety itd.
Zastosowanie:
Do produkcji wędlin, konserw i wyrobów garmażeryjnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BEKON AF MF01/021 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wędzonego boczku z delikatną nutą mięsna wieprzowego i słoniny.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
BEKON 745 I AF MF01/014/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat bekonu wędzonego z delikatną nutą mięsna wieprzowego i słoniny
Zastosowanie:
dodatek do wędlin, konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BEKON 877 TOPAROM AF MF01/015/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wędzonego bekonu z wyraźną nutą peklowanej, tłustej wieprzowiny, stosowany do wędzonek, zup, sosów i pasztetów. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5 g/kg.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
BEKON SPICE T AF MF01/031 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego boczku z nutą tłuszczową i układem przypraw.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
BEKON WęDZONY PROTASTE AF MF01/020 Karta oceny produktu
Opis:
Tradycyjny smak i zapach wędzonego bekonu, do wzmocnienia nuty typowej dla wędzonej słoniny i boczku. Proponowana dawka 1-3g/kg.
Zastosowanie:
do wzmocnienia nuty wędzonej słoniny i boczku w zupach, sosach, daniach garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-3g/kg
BEKON- WęDZONKA AF MF01/032 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wędzonego bekonu, doskonale podkreślający smak mięsa i dymu w szynkach, pasztetach, jak również zupach typu grochowa, żurku oraz daniach gotowych, maskujący niepożądane posmaki w wyrobach wędliniarskich. Proponowane dawkowanie 1-5g/kg.
Dawkowanie: 1-5g/kg
BOCZEK GOTOWANY AF MF01/006 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat boczku tradycyjnego z nutą tłusczu pieczonego, bekonu oraz przypraw liścia laurowego i kardamonu. Również do stosowania w produkcji rolad boczkowych.
Zastosowanie:
do produkcji wyrobów mięsnych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
BOCZEK GOTOWANY PREMIUM AF MF01/046 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o charakterze peklowanego, gotowanego boczku z delikatną nutą wywaru z przypraw, tradycyjnie używanych do wędzonek bekonowych. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
Zastosowanie:
do produkcji wyrobów mięsnych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,5-5g/kg
BOCZEK NATURALNY-WYWAR AF MF01/038 Karta oceny produktu
Opis:
Doskonała kompozycja aromatyczna do boczku z charakterystycznymi dla tradycyjnego boczku nutami przyprawowymi: liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśłe spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
BOCZEK PIECZONY PREMIUM AF MF01/048 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat do produkcji boczków i wędzonek bekonowych wytwarzanych z tlyustego, peklowanego mięsa wieprzowego, z nutą przypraw i posmakiem oraz aromatem pieczenia. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Dawkowanie: 3-5 g/kg
BOCZEK TOSTOWANY-CRISPY AF MF01/049 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o charakterze pieczonego, chrupiącego boczku. Przeznaczona do kiełbas, wędzonek, pasztetów, pieczeni mięsnych, farszów, grzanek, snacków, sosów, zup, dań jednogarnkowych. Proponowane dawkowanie 3-5g/kg.
Dawkowanie: 3-5g/kg
AROMATY WOŁOWIN
AROMAT KRWISTEJ WOłOWINY AF MF02/087/3 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat do podkreślenia nuty soczystej, świeżej wołowiny, polecany do sosów, gulaszy.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT MIęSNO-BULIONOWY PLUS AF MF02/200 Karta oceny produktu
Opis:
Wywar mięsno-bulionowy z wyraźną nutą czosnkową i duszonego mięsa doskonale nadaje się jako tło do kiełbas wieprzowych i drobiowych, oraz zup sosów i farszy mięsnych
Dawkowanie: 3-5g/kg
AROMAT PIECZONEJ WOłOWINY AF MF02/138 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat o charakterze pieczonego mięsa wołowego, szczególnie wskazany do podkreślenia smaku i aromatu pieczeni, kiełbas, sosów, dań gotowych. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
BEEF GRAVY AF MF02/115 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat soczystej wołowiny pieczonej, doskonały do wzmocnienia nuty wołowej, szczególnie ceniony w sosach. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 1-3g/kg
CIELęCINA AF MF02/123 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat podkreślający delikatny charakter młodego mięsa cielęcego, wołowego.
Dawkowanie: 1-3g/kg
CIELęCINA - AROMAT AF MF02/125 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat charakterystycznej, młodej cielęciny o wyraźniejszym profilu przyprawowym z nutą pieprzu, kardamonu oraz imbiru.
Dawkowanie: 1-5g/kg
CIEMNA WOłOWINA BULIONOWA AF MF02/112 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat ciemnej, pieczonej wołowiny z nutą bulionową.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spozywczym,
Dawkowanie: 1-5g/kg
CONDIMENT BEEF AF MF02/012/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wołowiny do wyrobów mielonkowych i blokowych, dodawany w celu uzyskania wyraźniejszego wołowego profilu. Sugerowane dawkowanie 1-5g/kg.
Dawkowanie: 1-5g/kg
DARK BEEF FLAVOUR AF MF10/604 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat ciemnej wołowiny, z nutą mocno podpieczonego mięsa, polecana do sosów, pieczeni.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
TłUSTA WOłOWINA AF MF02/127 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego mięsa wołowego z nutą tłuszczową.Do wzmocnienia nuty tłuszczu w mielonkach Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
Zastosowanie:
do mielonek i wędlin celem wzmocnienia charakterystycznej nuty tłuszczowej
Dawkowanie: 1-5g/kg
TłUSTA WOłOWINA GOTOWANA (P) (10%PETFOODWOLOWY+90%OPTI) AF MF02/146 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
WOłOWINA - AROMAT AF MF02/085/3 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o charakterze mięsa wołowego z subtelną nutą łoju. Produkt dedykowany do produkcji wyrobów garmażeryjnych, mięsnych, sosów, zup, past i kostek bulionowych. Sugerowane dawkowanie 0,5-3g/kg.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
WOłOWINA BULIONOWA AF MF02/084 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o profilu gotowanego mięsa gotowanego z nutą bulionową. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
WOłOWINA DUSZONA AF MF02/026 Karta oceny produktu
Opis:
Soczysta wołowina duszona, doskonała do wzmocnienia nuty wołowej w kiełbasach wieprzowych i drobiowych, zupach, daniach gotowych, nadzieniach i farszach mięsnych
Zastosowanie:
Aromatyzowanie przetworów mięsnych, drobiowych, garmażeryjnych, sosy, zupy, dania gotowe
Dawkowanie: 1-3g/kg
WOłOWINA EKSTRAKT AF MF02/045 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna wołowina jako zamiennik naturalnego ekstraktu wołowego (beef extract replacer). Produkt przeznaczony do kostek rosołowych, doskonała baza do aromatów. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
Zastosowanie:
Kostki rosołowe, pieczenie
Dawkowanie: 0,5-5g/kg
WOłOWINA GOTOWANA 43 TOPAROM AF TF02/012 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wołowiny z wyraźnym posmakiem wołowiny gotowanej, bulionu wołowego z głównym przeznaczeniem do mieszanek przyprawowo-aromatycznych. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Aromatyzowanie przetworów mięsnych, drobiowych, garmażeryjnych, sosy, zupy, dania gotowe
Dawkowanie: 0,1-1 g/kg
WOłOWINA GOTOWANA TOPAROM 024/43 AF MF02/065 Karta oceny produktu
Opis:
Produkt przeznaczony do wszystkich wędlin, jego celem jest wzbogacenie smaku wołowiny gotowanej. Ponadto podkreśla nuty mięsne oraz wołowe.
Zastosowanie:
Wyroby mięsne i garmażeryjne, farsze pierogowe, nadzienia
Dawkowanie: 0,5-1 g/kg
WOłOWINA GOTOWANA TOPAROM. AF TF02/024 Karta oceny produktu
Opis:
Wołowina z silną nutą mięsa gotowanego, duszonego
Zastosowanie:
Aromatyzowanie przetworów mięsnych, drobiowych, garmażeryjnych, sosy, zupy, dania gotowe
Dawkowanie: 0,5-1 g/kg
WOłOWINA GOTOWANA DO KOSTEK AF MF03/016 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego mięsa wołowego z delikatną nutą cebuli, z przeznaczeniem do kostek rosołowych.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spozywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
WOłOWINA GOTOWANA Z TłUSZCZEM WOłOWYM AF MF02/145 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna o charakterze bulionu z gotowanej, tłustej wołowiny. Preparat przeznaczony do wędlin podrobowych, konserw mięsno-warzywnych, pieczeni, sosów, zup, kiełbas o oboższym wsadzie. Proponowane dawkowanie 1-5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
WOłOWINA MIęSO GOTOWANE AF MF02/089 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o charakterze wywaru z gotowanej wołowiny – do wyrobów mięsnych zup, dań gotowych, gdzie pożądany jest profil wołowiny gotowanej. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Buliony, zupy
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
WOłOWINA PIECZENIOWA STRONG TOPAROM AF MF02/050 Karta oceny produktu
Opis:
Wysoce efektywny aromat pieczonej wołowiny, do stosowania w wyrobach mięsnych o uboższych wsadach, sosach, daniach gotowych. Preparat doskonale maskuje niepożądane posmaki. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Zastosowanie:
aromatyzowanie przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-3g/kg
WOłOWINA PIECZONA AF MF02/047 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wolowiny pieczonej doskonały do wyrobów pieczonych i garmażeryjnych. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5 g/kg
WOłOWINA PIECZONA Z RUSZTU AF MF02/135/3 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczonej wołowiny, tłustej wołowiny. Produkt szczególnie polecany do wyrobów garmażeryjnych, pieczeni, kiełbas o tańszym wsadzie, wędlin drobiowych, ciemnych sosów. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Dawkowanie: 3-5g/kg
WOłOWINA PIECZONA -DO KOSTEK ROSOłOWYCH AF MF02/095 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna wołowina do mięs i kostek rosołowych.
Zastosowanie:
Kostki rosołowe, zupy, buliony
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
WOłOWINA PIECZONA BLOK AF MF02/022 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna wołowina pieczona do sosów i pieczeni.
Zastosowanie:
Do sosów pieczeniowych. W 10%-25% koncentratach sosu
Dawkowanie: 0,5-5g/kg
WOłOWINA ROSOłOWA AF MF02/122 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanej wołowiny o profilu bulionowo-rosołowym. Doskonały jako tło do wszystkich rosołów, sosów, a także kiełbas i mielonek.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMATY BULIONU
*AROMAT BULIONOWY AF MF03/004 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat bulionu to produkt o charakterystycznym smaku przyprawy "Maggi", który jest doskonałym uzupełnieniem do wszelkiego rodzaju dań takich jak: sosy, zupy, rosoły, pasztety czy farsze mięsne. Może być stosowany w zastępstwie przyprawy do zup "Maggi" oraz rozpuszczony w wodzie 1 kg Aromatu bulionu zastępuje 10 litrów "Maggi".
Zastosowanie:
Do stosowania do przetworów mięsnych, garmażeryjnychzup, sosów i innnych dań gotowych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT BULIONU AF TA/420 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat bulionu to produkt o charakterystycznym smaku przyprawy "Maggi", który jest doskonałym uzupełnieniem do wszelkiego rodzaju dań takich jak: sosy, zupy, rosoły, pasztety czy farsze mięsne. Może być stosowany w zastępstwie przyprawy do zup "Maggi" oraz rozpuszczony w wodzie 1 kg Aromatu bulionu zastępuje 5 litrów "Maggi".
Zastosowanie:
Stosować jako tło smakowe do przetworów mięsnych, garmażeryjnychzup, sosów i innnych dań gotowych.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg;1 cz. rozpuszczona w 5 cz. wody odpowiada Przyprawie do zup typu Maggi
BULION MAGGI TOPAROM AF DC180/012 Karta oceny produktu
Opis:
Top nuta bulionu, z charakterystycznym aromatem lubczyka, do stosowania w koncentratach zup w proszku i mieszankach przypraw do rosołów w ilości 1:10 za popularną przyprawę do zup w płynie "Maggi".
Zastosowanie:
do aromatyzowania zup , sosów i dań garmażeryjnych
Dawkowanie: odpowiada 1:10 przyprawie do zup typu Maggi
BULION TOPAROM STRONG AF MF03/009 Karta oceny produktu
Opis:
Top nuta aromatu bulionu, który może zastąpić w części lub w całości używane aromaty bulionu i typu Maggi we wszystkich koncentratach zup w proszku i mieszankach przypraw do rosołów w ilości 1:10 za Maggi w płynie.
Zastosowanie:
Stosować jako tło smakowe do przetworów mięsnych, garmażeryjnych, zup, sosów i innnych dań gotowych.
Dawkowanie: 0,5-5g/kg
BULION WARZYWNY TOPAROM 1: 1000 AF MF03/013 Karta oceny produktu
Opis:
Top nuta aromatu bulionu warzywnego, do koncentratów zup w proszku , sosach , dań garmażeryjnych i mieszanek przypraw
Zastosowanie:
Stosować jako tło smakowe do przetworów mięsnych, garmażeryjnych, zup, sosów i innnych dań gotowych.
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
MAGGI TOPAROM AF DC180/010 Karta oceny produktu
Opis:
Top nuta aromatu maggi, po rozpuszczeniu bezbarwna. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
Zastosowanie:
Może zastąpić używane aromaty bulionu i typu Maggi we wszystkich koncentratach zup w proszku i mieszankach przypraw do rosołów w ilości 1:5 za popularną przyprawę do zup w płynie "Maggi".
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
PRZYPRAWA KLASYCZNA PLUS AF MF03/021/P Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyraną nutą pieprzu. Sugerowane dawkowanie 3g/kg
Dawkowanie: 3g/kg
SEASONING WARZYWNY AF MF03/012/2 Karta oceny produktu
Opis:
Bulion z nutą warzywną. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 3g/kg
Zastosowanie:
Aromat bulionowo-warzywny do zup, rosołów, sosów i dań gotowych
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
AROMATY KURCZAKÓW
AROMAT KURCZAKA PIECZONEGO AF MF04/097/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat kurczaka pieczonego z wyraźną nutą pieczonej skórki. Doskonały do sosów, pieczeni, zup, dań gotowych
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
AROMAT GęSI AF MF04/007 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
AROMAT INDYK PIECZONY AF MF04/100/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna nadająca smak i aromat pieczonego drobiu – indyka. Szczególnie polecana do wyrobów drobiowych typu filet z indyka, filet pieczony.
Dawkowanie: 3-5g/kg
AROMAT KACZKI AF MF04/006 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
BIAłE MIęSO Z KURCZAKA AF MF04/020 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego fileta z kurczaka z nutą tłuszczową. Sugerowane dawkowanie 0,2 - 1,0g/kg
Zastosowanie:
Zalecany do nadania wyraźnego smaku i aromatu wędliny drobiowej.
Dawkowanie: 0,2-1g/kg
FILET Z KURCZAKA Z BULIONEM AF MF04/041 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat drobiowy z nutą bulionu warzywnego i gotowanego fileta z kurczaka.
Zastosowanie:
Polędwice drobiowe.
Dawkowanie: 2 - 5 g/kg
FILET Z KURCZAKA PREMIUM AF MF04/092 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat drobiowy z nutą bulionu warzywnego i gotowanego fileta z kurczaka.
Zastosowanie:
polędwice drobiowe
Dawkowanie: 5g/kg
FILET Z KURCZAKA Z TłUSZCZEM AF MF04/126/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna o charakterze otłuszczonego fileta z kurczaka. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 3-5g/kg
FILET Z KURCZAKA Z WłOSZCZYZNą AF MF04/126 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 3-5g/kg
INDYK PIECZONY-ROASTED TURKEY AF TA/20 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna nadająca smak i aromat pieczonego drobiu – indyka. Szczególnie polecana do wyrobów drobiowych typu filet z indyka, filet pieczony.
Zastosowanie:
Zalecany do wędlin, wyrobów garmażeryjnych i koncentratów spożywczych.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
INDYK PIECZONY NATURAL + UMAMI AF MF04/123 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna przeznaczona do stosowania w wędlinach z mięsa indyka. Typowa dawka 1 - 5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
KURA GOTOWANA-HUHNAROMA AF MF04/463 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego fileta z kurczaka z delikatną nutą tłuszczową.
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURA ROSOłOWA AF MF04/125 Karta oceny produktu
Opis:
Smak wywaru z domowej kury. Produkt polecany do wyrobów garmażeryjnych, białych sosów, dań gotowych, wyrobów mięsnych, zwłaszcza pasztetów, pieczeni. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK - PROTASTE AF MF04/057/2 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny aromat kurczaka z nutą warzyw gotowanych, doskonały do zup, sosów oraz dań mięsnych i garmażeryjnych.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK - MIęSO GOTOWANE AF MF04/058/1a Karta oceny produktu
Opis:
Aromat kurczaka z delikatną nutą bulionową, oraz wyraźnym smakiem i aromatem mięsa gotowanego. Polecany do polędwic drobiowych, rosołów, zup
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
KURCZAK - MIęSO PIECZONE AF MF04/086 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsa z kurczaka z nutą szpikową (wywar z kości), do solanek do drobiu, mieszanek do wędlin, wyrobów garmażeryjnych, dań gotowych, kostek rosołowych. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
KURCZAK GOTOWANY AF MF04/037/1 Karta oceny produktu
Opis:
Kurczak gotowany z nutą tłuszczową. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK GOTOWANY AF MF04/096 Karta oceny produktu
Opis:
Kurczak gotowany z nutą tłuszczową
Dawkowanie: 1-5g/kg
KURCZAK GOTOWANY LS AF MF04/121 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna o charakterze wywaru z kurczaka. Preparat polecany do wyrobów garmażeryjnych, mieszanek przyprawowych, kostek i past bulionowych, dań gotowych, galanterii spożywczej, wyrobów mięsnych, zwłaszcza pasztetów, pieczeni, kiełbasek drobiowych. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK GOTOWANY W BULIONIE AF MF04/101 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa łącząca cechy wywaru z kurczaka i bulionu warzywnego. Preparat polecany do wyrobów garmażeryjnych, jasnych sosów, dań gotowych, galantyn drobiowych, pasztetów i pieczeni zwłaszcza z mięsa drobiowego. Sugerowane dawkowanie 2 - 3g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 2-3g/kg
KURCZAK PIECZONY AF MF04/095 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczonego mięsa z kurczaka z wyraźną nutą tłuszczową. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
KURCZAK PIECZONY NATURAL AF MF04/055 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o charakterze pieczonego mięsa z kurczaka, polecany do szynek drobiowych, fileta z kurczaka.
Zastosowanie:
aromatyzowanie przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK PIECZONY NATURAL + UMAMI AF MF04/122 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze pieczonego kurczaka. Przeznaczona do wędlin drobiowych, przede wszystkim z mięsa kurczaka. Typowa dawka to 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK PIECZONY Z TłUSZCZEM TOPAROM AF MF04/077 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat kurczaka, który nadaje wyrobom charakterystyczny profil pieczonej skórki z kurczaka z nutą tłuszczową. Polecany również do mieszanek przyprawowo-aromatycznych.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
KURCZAK PIECZONY-CRISPY CHICKEN AF MF04/124 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK Z WłOSZCZYZNą AF MF04/126/2 Karta oceny produktu
Opis:
aromat o charakterze bulionu uzyskanego wskutek gotowania kurczaka wraz z dodaną włoszczyzną. Preparat sugerowany do aromatyzowania dań gotowych, pasztetów, pieczeni, sosów, farszów. Sugerowane dawkowanie w zależności od aplikacji 1 - 5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
POLęDWICA SOPOCKA DROBIOWA AF MF10/192 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa drobiowego. Szczególnie polecana do wyrobów typu; szynka drobiowa, filet pieczony
Dawkowanie: 7g/kg
SWOJSKA KURA AF MF04/120 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanegomięsa z kurczaka z nutą tłuszczową.. Typowa dawka 2 - 3g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 2-3g/kg
TłUSTA KURA GOTOWANA AF MF04/093 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego kurczaka z nutą tłuszczową - bez udziału glutaminianu sodu.
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 1-3g/kg
TłUSTA KURA GOTOWANA AF MF04/093/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego mięsa z kurczaka z nutą tłustej skóry
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 1-3g/kg
TłUSTA KURA GOTOWANA AF MF04/115 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o charakterze bulionu otrzymanego z gotowania tłustej domowej kury. Preparat polecany do sosów, zup, bulionów mięsnych i warzywnych, pasztetów, konserw. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 1-3g/kg
CONDIMENTY
CONDIMENT FOL AF MF05/027/3 Karta oceny produktu
Opis:
Produkt przeznaczony do wyrobów mielonkowych w celu wzmocnienia zapachu typowej mielonki. Zalecane dawkowanie 0,5-1g/kg w wyrobie gotowym, udział w mieszankach do mielonek 10-15%
Zastosowanie:
Bloki szynkowe, mielonki, konserwy mięsne.
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
CONDIMENT KONSERWA AF MF10/021 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat zalecany jako dodatek do sterylizowanej szynki, który nadaje jej głęboki i wyraźny aromat i smak. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5 g/kg.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
CONDIMENT SZYNKA KONSERWOWA AF MF05/025 Karta oceny produktu
Opis:
Produkt przeznaczony do wyrobów szynkowych i mielonkowych w celu wzmocnienia aromatu typowego dla wyrobów konserwowych. Sugerowane dawkowanie 5g/kg.
Zastosowanie:
do szynek konserwowych i wyrobów blokowych
Dawkowanie: 5g/kg
CONDIMENT TYROLSKI N AF TF10/644 Karta oceny produktu
Opis:
Produkt podkreślający aromat wyrobów blokowych, szynek konserwowych poprzez nadanie im aromatu o charakterze typowym dla mielonki konserwowej z peklowanego mięsa wieprzowego. Polecny do aromatyzowania mieszanek przyprawowych do kiełbas. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 0,5:1000
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-0,5:1000
AROMATY SZYNEK
AROMAT STAROPOLSKIEJ AF TA/490 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno smakowa do szynek, podkreślająca charakterystyczny smak mięsa. Pikantna, doskonale uwypuklająca naturalne walory smakowe mięsa. Polecana do wszelkiego rodzaju wędzonek i kiełbas.
Zastosowanie:
Można stosować jako kompletne rozwiązanie aromatyczno-smakowe dla szynki firmowej, matomiast po dodaniu czosnku, aromatu dymu, jałowca,itp., można stworzyć indywidualny profil smakowy.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
BACON FLAVOUR AF MF06/087/5 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wędzonego bekonu z nutą bulionową do sosów, zup, pasztetów i wędlin
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
HAM FLAVOUR 2185 AF MF06/122/1 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
POLęDWICA SOPOCKA AF MF06/126 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśłe spożywczym
Dawkowanie: 3g/kg
POLęDWICA SOPOCKA PIECZONA AF MF06/148 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 4g/kg
SZYNKA 260 AF MF06/050/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki podkreślający nutę pieczoną, zarówno do wyrobów szynkowych, kiełbas jak również zup czy sosów.
Zastosowanie:
Szynki, wędliny
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
SZYNKA EX AF MF09/018 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej z kompozycją przypraw liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu z nutą bulionową
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA TRADYCYJNA AF MF06/014 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat z nutą długo peklowanego mięsa poddanego tradycyjnej obróbce termicznej. Doskonały do tworzenia palety szynek tradycyjnych. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
SZYNKA WęDZONA POLSKA AF MF06/041 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej z nutą mięsną, tłuszczu wieprzowego, bulionu i typową kompozycją przypraw liścia laurowego, ziela angielskiego i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 5g/kg
Zastosowanie:
Aromat szynki do polskiej szynki gotowanej.
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
SZYNKA ZIMNO WęDZONA AF MF06/099 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej z nutą wędzoną z przeznaczeniem do zup typu: żurek, grochowa do sosów w typie Carbonara.
Zastosowanie:
Do zup w typie żurek
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA DROBIOWA AF TA/804 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki drobiowej, zalecany do podniesienia smaku przetworów drobiowych
Zastosowanie:
Aromat zalecany do podniesienia smaku przetworów drobiowych
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
SZYNKA GOTOWANA AF MF06/091 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej w wywarze z przypraw, z nutą jałowca i dymu wędzarniczego oraz posmakiem charakterystycznym dla peklowanego, wędzonego i parzonego mięsa wieprzowego. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA GOTOWANA AF MF06/123 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej. Polecana do wszystkich szynek i szynkowych celem podkreślenia smaku mięsa gotowanego.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA GOTOWANA - WYWAR AF MF06/143 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat charakterystyczny dla wywaru przypraw, w którym gotowano szynkę peklowaną. Preaparat polecany do wędzonek szynkowych, szynek parzonych, konserw, jasnych sosów mięsnych, a także jako tło dla gruborozdrobnionych wędlin z mięs wieprzowych. Sugerowane dawkowanie
Dawkowanie: 6g/kg
SZYNKA GOTOWANA 500 AF MF06/114 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej. Polecana do wszystkich szynek i szynkowych celem podkreślenia smaku mięsa gotowanego.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spozywczym
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
SZYNKA GOTOWANA SPICE AF MF06/094 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-5g/kg
SZYNKA GOTOWANA BIAłA AF MF06/142 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej z delikatną nutą przyprawową, do szynek wędzonych lub niewędzonych w typie włoskim. Proponowana dawka 4-6g/kg.
Dawkowanie: 6g/kg
SZYNKA GOTOWANA Z TłUSZCZEM AF MF06/147 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa charakterystyczna dla gotowanej szynki z tłuszczem. Przeznaczona do produkcji wędzonek, sosów mięsnych, pasztetów, zup. Proponowane dawkowanie 1 - 3g/kg.
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA KONSERWOWA AF MF06/006 Karta oceny produktu
Opis:
Do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Zastosowanie:
do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 3- 5 g/kg
SZYNKA KONSERWOWA AF MF06/040 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki konserwowej do szynek konserwowych i prasowanych wzmacniający smak charakterystyczny do tego typu produktów.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
SZYNKA KONSERWOWA AF MF06/059 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki konserwowej z nutą gotowanego mięsa wieprzowego.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
SZYNKA KONSERWOWA 427 AF MF06/070 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki wzmacniający nutę szynki w wędzonkach,kiełbasach szynkowych czy szynkach w bloku. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA MIODOWA AF MF06/107 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej z wbudowaną nutą miodu polecany do szynek miodowych.
Dawkowanie: 5g/kg
SZYNKA NATURALNA - WYWAR AF MF06/124/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o pełnym bukiecie przyprawowym charakterystycznym dla szynek tradycyjnych: ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu. Proponowana dawka 1 - 5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
SZYNKA PASTERYZOWANA AF MF06/108 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA TRADYCYJNA GOTOWANA AF MF06/029 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej z wyraźną nutą tłuszczu wieprzowego
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA TRADYCYJNA Z BECZKI AF MF06/116 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej ze zwiększonym udziałem przypraw takich jak: pieprz biały, ziele angielskie oraz liść laurowy. Polecana do wszystkich szynek i szynkowych celem podkreślenia smaku mięsa gotowanego.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
SZYNKA TYP PARMASEAL AF MF06/078 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA WłOSKA DOJRZEWAJąCA TOPAROM AF MF06/121 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsny charakterystyczny dla szynek surowych długodojrzewających typu włoskiego
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA WęDZONA 872 AF MF06/150 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA WęDZONA NATURAL AF MF06/145 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 2-3g/kg
SZYNKA WęDZONA PROTASTE AF MF06/066 Karta oceny produktu
Opis:
Szynka gotowana z nutą wędzonki do produkcji szynki gotowanej i kiełbas szynkowych bez glutaminianu.
Dawkowanie: 3-5g/kg
SZYNKA WęDZONA KORZENNA AF MF06/096 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKOWA FA AF MF09/015/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna do kiełbas szynkowych, z nutą peklowanego, gotowanego mięsa wieprzowego
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKOWA DELIKATESOWA EXTRACTS AF SC29/009 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3 g/kg
WYWAR Z PRZYPRAW DO SZYNEK AF HS36/075 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o profilu przyprawowym charakterystycznym dla szynek: ziela angielskiego, liścia laurowego, pieprzu oraz delikatnej nucie bulionowej.
Dawkowanie: 1-2g/kg
AROMATY JAGNIĘCINY
AROMAT JAGNIęCINY AF MF07/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat jagnięciny do wyrobów z udziałem jagnięciny z łagodną, charakterystyczną nutą mięsa jagnięcego.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3 g/kg
BARANINA AF MF07/003 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat baraniny do wyrobów z udziałem mięsa baraniego z charakterystuczną nutą mięsa baraniego o łagodnym zapachu.
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMATY WĄTRÓBKI
AROMAT WąTROBY WIEPRZOWEJ AF TA/400 Karta oceny produktu
Opis:
Delikatny aromat wątroby wieprzowej do wyrobów mięsnych (klopsy wątrobowe, kluski wątrobowe, pasztety).
Zastosowanie:
Stosować do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych, z przeznaczeniem do produkcji pasztetowych i pasztetów.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
AROMAT WąTRóBKI SMAżONEJ AF MF08/001 Karta oceny produktu
Opis:
Typowy aromat smażonej wątroby wieprzowej do dań garmażeryjnych, pasztetów itp.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
LIVER PATE AF MF08/006 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wątroby wieprzowej z blokiem mięsnym do pasztetów
Zastosowanie:
Aromat wątroby wieprzowej z blokiem mięsnym do pasztetów
Dawkowanie: 1-3g/kg
LIVER SPICE AF MF08/010 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczno przyprawowa z udziałem imbiru, pieprzu, gałki i kolendry polecana do pasztetów, wątrobian i innych dań garmażeryjnych z udziałem wątroby
Dawkowanie: 1-3 g/kg
AROMATY MIELONEK
*GOLONKOWA AF MF09/080 Karta oceny produktu
Opis:
Wydajna i wyrazista mieszanka do wieprzowych kiełbas gruborozdrobnionych i konserw, w szczególności o znacznej zawartości tkanki łącznej i tłuszczu, jak golonka. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 1g/kg
AROMAT KONSERWY TYP- KIEŁBASA GOTOWANA AF TA/260 Karta oceny produktu
Opis:
aromat o charakterze gotowanej kiełbasy, do aromatyzowania farszów, sosów, zalew. Preparat można stosować w formie singlowej, lub jako bardzo ciekawą bazę aromatyczną do komponowanych mieszanek aromatyczno-przyprawowych. Sugerowane dawkowanie, w zależności od przeznaczenia wynosi 0,5 - 5,0g/kg
Zastosowanie:
Stosować jako kompletne rozwiązanie aromatyczno-smakowe dla szynki firmowej, natomiast po dodaniu czosnku, aromatu dymu, jaĺowca, itp., można stworzyć indywidualny profil smakowy.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
AROMAT MIęSA TYP SEASONING G AF MF10/103 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsny stosowany jako baza do wszystkich wyrobów mięsnych, a szczególnie do konserw i mielonek.
Zastosowanie:
aromatyzowanie przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT TYROLSKI I AF MF10/110/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat charakterystyczny do mielonki tyrolskiej, do konserw i wyrobów blokowych z nutą szynkową. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Zastosowanie:
do stosowania w żywności
Dawkowanie: 1-3g/kg
BOCZKOWA AF MF09/055 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna przeznaczona głównie do konserw mięsnych w typie boczkowej, aromat mięsny z charakterystyczną wyraźną nutą przyprawową.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
DĘBICKA-AROMAT KONSERWY AF TA/60 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-smakowa przeznaczona głównie do produkcji mielonek blokowych oraz konserw doskonale uwypuklająca typowy smak i zapach mięsa sterylizowanego. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
Stosować do wyrobów blokowych i konserw.
Dawkowanie: 3 - 5 g/kg
EURO MEAT PREMIUM AF MF09/066 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat polecany jako baza mięsna do wszelkiego typu mielonek, oraz wyrobów blokowych
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
GOLONKA - łOPATKA WIEPRZOWA AF MF09/077 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5g/kg
GOLONKOWA AF MF09/052 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna z nutą mięsno-bulionową polecana do mielonek i konserw szczególnie w typie golonkowej.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
GULASZ ANGIELSKI AF MF09/042 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka do wyrobów mięsnych i drobiowych, konserw typu gulasz angielski, bloków, pieczeni i pieczeni, bloków,
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6g/kg
GULASZ ANGIELSKI PREMIUM AF MF09/034 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka do wyrobów mięsnych i drobiowych, konserw typu gulasz angielski, bloków, pieczeni i pieczeni, bloków,
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
KONSERWA TURYSTYCZNA-ŚNIADANIOWA AF MF09/079 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5g/kg
KONSERWA TYROLSKA AF MF09/078 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5g/kg
KONSERWA-DęBICKA AF MF10/010 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna nadająca produktom typowy aromat konserwy mięsnej.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,5- 5g/kg
MIELONKA STANDARD AF MF09/063 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mielonki z nutą tłuszczu wołowego, charakterystyczny aromat do mielonek drobiowych i wieprzowych. Zalecane dawkowanie 3-5g/kg w wyrobie gotowym
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3 g/kg
MIELONKA TYROLSKA AF MF09/040 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna do mielonek, wyrobów blokowych, konserw z charakterystyczną nuta konserwy tyrolskiej
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6g/kg
MIELONKA DO KONSERW AF MF09/039/3 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat do wyrobów konserwowych, bloków mielonkowych i szynkowych
Dawkowanie: 1-5g/kg
MIELONKA DęBICKA AF MF09/087 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-5g/kg
MIELONKA LUKSUSOWA AF MF09/084 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
MIELONKA SEASONING AF MF09/035 Karta oceny produktu
Opis:
Aromatyczna kompozycja z układem przyprawowym do mielonek, wyrobów blokowych, itp.
Zastosowanie:
Aromat zalecany do wszelkiego rodzaju wyrobów typu mielonki, wyroby blokowe itd.
Dawkowanie: 1-5g/kg
MIELONKA TYROLSKA AF MF09/085 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-5g/kg
PRZYSMAK TYROLSKI PREMIUM AF MF09/041 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat zalecany do wszelkiego rodzaju wyrobów typu mielonek, wyrobów blokowych, konserw
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6g/kg
SZYNKA DROBIOWA AF MF09/075/2 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów i ekstraktów przypraw, opracowana do stosowania w wędzonkach i węldlinach szynkopobnych wytwarzanych z mięsa białego. Typowa dawka wynosi 2 - 3g/kg
Dawkowanie: 2-3g/kg
SZYNKA TYROLSKA AF MF09/009/2 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 3-5g/kg
SZYNKOWA AF MF09/054 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat szynki gotowanej z wyraźną nutą przyprawową (liścia laurowego, ziela angielskiego, pieprzu i kolendry) przeznaczony do szynek mielonych, wyrobów blokowych, szynkowych.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
TURYSTYCZNA AF MF09/056 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna polecana do mielonek, oraz konserw mięsnych w typie śniadaniowej, turystycznej.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
TYROLSKA -BEEF FAT AF MF09/083 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa, z wyraźnym aromatem mięsa i subtelną nutą tłuszczu wołowego. Proponowana do mielonek z mięs czerwonych i białych, wyrobów blokowych, wędzonek, kiełbas o uboższym wsadzie. Maskuje niepożądane posmaki MDOMu, soi i skrobii. Proponowana dawka 1-5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
TYROLSKA -MIELONKA A AF MF09/086 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
TYROLSKA BEEF AF MF09/009 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna o charakterystycznym smaku mielonki tyrolskiej z dodatkiem nuty mięsa wołowego przeznaczona do mielonek, wyrobów blokowych i konserw. Maskuje niepożądane posmaki soi, skrobii, MOMu. Sugerowane dawkowanie 2-5g/kg.
Zastosowanie:
do produkcji mielonki, nadaje smak i aromat typowy dla produktu
Dawkowanie: 2-5g/kg
TYROLSKA P AF MF09/071 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-5g/kg
TYROLSKA PREMIUM AF MF09/051 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat do mielonek o wzmocnionej nucie mięsnej i tłuszczowej.Zalecane dawkowanie w wyrobie gotowym 1-5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
ŁOPATKA AF MF09/053 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-smakowa przeznaczona głównie do produkcji mielonek blokowych oraz konserw doskonale uwypuklająca smak i zapach mięsa z charakterystyczną nutą przyprawową. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
AROMATY MIĘSNE
AROMAT BULIONOWO MIęSNY AF MF10/111 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o wyraźnym charakterze mięsnego bulionu. Wywar mięsno-bulionowy doskonale nadaje się jako tło do wszelkiego rodzaju kiełbas drobiowych, wieprzowych, szynek i szynkowych oraz zup sosów i farszy mięsnych
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT KIEłBASY AF MF13/020 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat tradycyjnej, klasycznej kiełbasy z lekką nutą dymu wędzarniczego.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT MIęSA AF MF10/194 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsa o wyraźnej nucie wędzonkowo-pieczeniowej, która równocześnie podkreśla soczystość wyrobu.
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT MIęSA - SAUSAGE 253 TOPAROM. AF MF10/062/PD Karta oceny produktu
Opis:
Nuta mięsna polecana do szynek konserwowych w połączeniu z aromatami mięsnymi i szynkowymi.
Zastosowanie:
aromatyzowanie przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
AROMAT MIęSA PIECZONEGO DO KIEłBAS AF MF13/025 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat do kiełbas, który doskonale podkreśla nutę tradycyjnej kiełbasy suchej i podsuszanej, doskonale nadaje się także do kiełbas drobiowych aby zamaskować posmak drobiu
Dawkowanie: 1-5g/kg
AROMAT MIęSNY AF TA/410 Karta oceny produktu
Opis:
Bazowa mieszanka aromatyczno - smakowa uwydatniająca naturalne walory smakowe i zapachowe mięsa w produktach o wysokim poziomie surowców uzupełniających typu emulsja skórkowa, MOM, water. Polecana do wszystkich surowców mięsnych.
Zastosowanie:
Aromat szczególnie uwydatniający walory smakowe i zapachowe mięsa, zalecany do produktów o wysokim poziomie surowców uzupełniających, jako emulsja skórkowa, MOM, do wszystkich wyrobów mięsnych.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
AROMAT MIęSNY NR3223 AF MF10/208 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsny stosowany do podnoszenia odczucia "mięsności" wędlin, farszów mięsnych i mięsno-warzywnych, zup, sosów. Proponowana dawka 0,5 - 3,0g/kg.
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
AROMAT MIęSNY DO KIEłBAS SUCHYCH AF MF13/026 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat do kiełbas suchych i podsuszanych, do kiełbas typu kabanos z wyraźną nutą bulionowo-mięsną
Dawkowanie: 1-5g/kg
CHOPPED MEAT AF MF10/209 Karta oceny produktu
Opis:
aromat o charakterze peklowanego, mielonego mięsa, do aromatyzowania farszów, sosów, zalew, względnie jako baza do komponowania mieszanek aromatyczno-przyprawowych. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Dawkowanie: 3-5g/kg
CONDIMENT ORGINAL N AF MF05/017 Karta oceny produktu
Opis:
Produkt przeznaczony do wyrobów mielonkowych i blokowych w celu wzmocnienia zapachu typowego dla mielonek blokowych i konserw. Sugerowane dawkowanie w wyrobie gotowym 0,5-1 g/kg, udział w mieszankach 10-15%.
Zastosowanie:
Bloki szynkowe, mielonki, konserwy mięsne.
Dawkowanie: 0,5-1,0g/kg
EURO MEAT PLUS AF MF10/829/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna o charakterze peklowanego, konserwowanego mięsa.
Dawkowanie: 3-5g/kg
GOLONKA - AROMAT AF MF13/015 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsa wieprzowego z musztardą do golonek i chipsów
Dawkowanie: 1-3g/kg
KRAKOWSKA Z FILETA PREMIUM AF MF10/200 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
MEAT MEAT AF MF10/188 Karta oceny produktu
Opis:
Idealny do mielonek i kiełbas do wzmocnienia nuty mięsnej w produktach, uszlachetniając ich profil smakowy. Sugerowane dawkowanie w wyrobie gotowym 2-3g/kg, udział w mieszankach od 10-20%
Zastosowanie:
w przemyśle mięsnym do mielonek i kiełbas celem wzmocnienia nuty mięsnej
Dawkowanie: 2-3g/kg
MEAT MEAT AF MF10/205 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna idealna do mielonek i kiełbas, stosowana do wzmocnienia nuty mięsnej w produktach, uszlachetniając ich profil smakowy. Sugerowane dawkowanie w wyrobie gotowym 2-3g/kg, udział w mieszankach od 10 do 20%.
Zastosowanie:
w przemyśle mięsnym do mielonek i kiełbas celem wzmocnienia nuty mięsnej
Dawkowanie: 2-3g/kg
MEAT TYP SEASONING M AF MF13/019 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsny stosowany jako baza mięsna do mielonek w typie „seasoning”, mortadel, konserw, wyrobów blokowych i innych produktów mięsnych. Proponowane dawlowanie 0,5-3,0g/kg.
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
MIęSO 416 AF MF10/114/2 Karta oceny produktu
Opis:
Blok mięsny do zup, koncentratów, wędlin, mielonek zalecany do wzmocnienia nuty mięsnej i tłuszczowej.Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg wyrobu gotowego, w mieszankach udział 10-20%
Zastosowanie:
do przemysłu mięsnego , zalecany do wędlin, wyrobów garmażeryjnych, zup, koncentratów
Dawkowanie: 1-3g/kg
MIęSO 416 I AF MF10/114/1 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna do stosowania jako blok mięsny do zup, koncentratów i wędlin. Sugerowane dawkowanie 0,1-1g/kg.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
MIęSO BULIONOWE AF MF10/178 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego mięsa z nutą bulionową podkreślający charakter mięsnego wywaru.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
MIęSO DUSZONE AF MF10/189 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsny z nutą gotowanego, podpieczonego mięsa z nuta szpikową w tle. Idealnie nadaje się do podkreślenia smaku w daniach gotowych oraz podkreślenia mięsności w polędwicach, szynkach.
Dawkowanie: 2-3g/kg
MIęSO GOTOWANE- PROTASTE AF PTF01/005 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsa gotowanego bez glutaminianu sodu, do stosowania w mieszankach i środkach funkcjonalnych, do kiełbas i wędlin, celem podniesienia nuty mięsa gotowanego.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
MIęSO PIECZONE AF MF10/040 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczonego mięsa o charakterze pieczonej wołowiny, z nutą soczystą, krwistą.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-3g/kg
MIęSO PIECZONE T AF MF10/177 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczonego mięsa do stosowania w pieczeniach, sosach oraz daniach gotowych. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
MIęSO ROSOłOWE DO KOSTEK AF MF03/014 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego mięsa o profilu bulionowo-rosołowym. Doskonały jako tło do wszystkich rosołów, sosów, wyrobów mięsnych.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spozywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
MIęSO ROSOłOWE SOCZYSTE AF MF10/186 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku mięsa bazowego zalecany jako bazowy aromat do wszystkich wyrobów mięsnych typu kiełbasy, mielonki, szynki itd.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 3-5g/kg
MIęSO SOCZYSTE DUSZONE TOPAROM AF MF10/169 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanego mięsa, do podkreślenia soczystego smaku i podniesienia walorów smakowych.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
MIęSO W SOSIE WłASNYM AF MF10/170 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsa podkreślający charakter mięsnego wywaru.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
STRONG MEAT AF TA/730 Karta oceny produktu
Opis:
Podstawowy, bazowy aromat mięsny z nutą gałki muszkatołowej i czosnku z przeznaczeniem do wyrobów mielonkowych, szynek, kiełbas. Zalecane dawkowanie 3-5g/kg wyrobu gotowego.
Zastosowanie:
do wyrobów mięsnych i garmażeryjnych.
Dawkowanie: 3 - 5 g/kg
TłUSTE MIęSO GOTOWANE AF MF10/114/3 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsa z wyraźną nutą tłuszczową, do wyrobów, w których pożądana jest tłusta nuta.
Dawkowanie: 1-3g/kg
TłUSTE MIęSO TYP SEASONING AF MF10/199 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat mięsny do mielonek w typie „seasoning” popularnego do mielonek, jako baza mięsna, a szczególnie do mortadel, konserw i mielonek, wyrobów blokowych.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
AROMATY WIEPRZOWIN
AROMAT SCHAB PIECZONY AF TA/380 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat zalecany do schabu pieczonego celem uwydatnienia jego walorów smakowych.
Zastosowanie:
do nadania wyraźnego smaku i aromatu typowego dla produktu.
Dawkowanie: 3- 5 g/kg
PORK AROMA-AROMAT WIEPRZOWINY AF TA/440 Karta oceny produktu
Opis:
Bazowa mieszanka aromatyczno-smakowa uwydatniająca naturalne walory smakowe i zapachowe charakterystyczne dla mięsa wieprzowego.
Zastosowanie:
Parówki, mortadele, żurek
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
PIECZEń WIEPRZOWA AF MF11/064 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 2-3g/kg
PIECZEń WIEPRZOWA AF MF13/023 Karta oceny produktu
Opis:
Wieprzowina do schabu pieczonego, pasztetów, sosów.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
PIECZEń WIEPRZOWA CZOSNKOWA AF MF11/042 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna pieczona wieprzowina.
Zastosowanie:
Do sosów i dań gotowych .
Dawkowanie: 3-5g/kg
PIECZONE MIęSO WIEPRZOWE AF MF11/052 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczonego mięsa wieprzowego do podkreślenia nuty pieczonej w sosach, gulaszach, ale również do kiełbas, parówek i innych wyrobów wędliniarskich.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemysle spozywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SCHAB PIECZONY TRADYCYJNY AF MF10/190 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat zalecany do schabu pieczonego celem uwydatnienia jego walorów smakowych.
Dawkowanie: 3-5g/kg
SKWARKI WIEPRZOWE AF MF11/065 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat skwarków wieprzowych stanowi doskonałą kompozycję aromatyczną do mieszanek przyprawowych, boczków, wędzonek, szynek tradycyjnych, zwłaszcza pieczonych, do smalców, kotletów mielonych, farszów mięsnych do pierogów, szynek gotowanych w daniach gotowych takich jak fasolka, żurek i grochowa. Sugerowana dawka 0,5 do 3g/kg.
Dawkowanie: 1-3g/kg
TłUSTA WIEPRZOWINA AF MF11/071 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-5g/kg
WIEPRZOWINA - SZYNKA GOTOWANA AF MF11/060 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wieprzowiny z nutą gotowanego mięsa wieprzowego doskonały do szynki gotowanej białej.
Zastosowanie:
w przymyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
WIEPRZOWINA GOTOWANA AF MF11/058 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wieprzowiny z nuta gotowanego mięsa do zup, bulionów, kiełbas i innych wyrobów wędliniarskich celem podkreślenia charakteru wieprzowego.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
WIEPRZOWINA GOTOWANA TOPAROM AF MF11/018/1 Karta oceny produktu
Opis:
Wieprzowina z silną nutą mięsa gotowanego do rosołów, bulionów, zup, kiełbas
Zastosowanie:
Aromatyzowanie przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
WIEPRZOWINA PIECZONA AF MF11/002 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wieprzowiny pieczonej, który zalecany jest do podkreślenia smaku i zapachu mięsa wieprzowego z nutą pieczeni.
Zastosowanie:
Do wędlin, konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku
Dawkowanie: 3 - 5 g/kg
WIEPRZOWINA PIECZONA STRONG AF MF11/043 Karta oceny produktu
Opis:
Wieprzowina do schabu pieczonego, pasztetów, sosów.
Zastosowanie:
Wieprzowina do schabu pieczonego, pasztetów, sosów.
Dawkowanie: 3-5g/kg
WIEPRZOWINA Z WęDZONKą AF MF11/063 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 3-5g/kg
WIEPRZOWINA ZE SłONINą AF MF11/070 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o charakterze tłustego, wędzonego mięsa wieprzowego. Przeznaczona do kiełbas, pasztetów, pieczeni mięsnych, farszów, sosów, zup, dań jednogarnkowych. Proponowane dawkowanie 1-5g/kg.
Dawkowanie: 1-5g/kg
WIEPRZOWINA-MIęSO WęDZONE AF MF11/049 Karta oceny produktu
Opis:
Wieprzowina gotowana z nutą wędzoną doskonała do żurku, zup i sosów.Doskonale wzmocni nutę wieprzowo-wędzoną zarówno w kiełbasach, szynkach, jak i pasztetach.
Zastosowanie:
Do zup, sosów, dań gotowych
Dawkowanie: 1-3g/kg
ROAST, BROWN, GRILL
*ROAST FLAVOUR AF TA/470 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-smakowa nadająca wyrobom smak mięsa pieczonego,dzięki czemu możemy pominąć proces pieczenia.
Zastosowanie:
Dodatek do przetworów mięsnych i garmażeryjnych o charakterystycznym smaku i zapachu pieczeni.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
AROMAT GRILLOWY AF CC69/009 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
stosować do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych, gdzie pożądany jest wyraźna nuta grilowanego mięsa
Dawkowanie: 1-3g/kg
BEEF DARK NEW AF MF12/0008/3 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
BROWN NOTE AF MF10/107 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle mięsnym
Dawkowanie: 1-5g/kg
WęDZONKA AF MF13/017/1 Karta oceny produktu
Opis:
Połączenie nut mięsa wędzonego o subtelnym zapachu i smaku.Doskonały do żurku, zupy grochowej, sosu typu Carbonara i innych.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
WęDZONKA 1 AF MF13/009/2 Karta oceny produktu
Opis:
Połączenie nut mięsa wędzonego o subtelnym zapachu i smaku.Doskonały do żurku, zupy grochowej, sosu typu Carbonara i innych.
Zastosowanie:
stosować do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych, gdzie pożądany jest wyraźny aromat wędzenia
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMATY SALAMI
Grupa aromatów salami z dodatkowo wzmocnioną nutą, charakterystyczną dla długo dojrzewających salami. Aromaty te są zróżnicowane dla różnych regionów krajów, wzbogacone o nuty pleśniowe. Ponadto układy preparatów funkcjionalnych do produkcji metodą tradycyjną znajdują się w grupie Mieszanek Przyprawowych w podgrupie Mieszanki do kiełbas surowych.
AROMAT SALAMI 1 AF MF16/004 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-2g/kg
AROMAT SALAMI 3 AF MF16/006 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat salami z nutą pleśniowa, charakterystyczną dla wyrobów surowych, długodojrzewających oraz nutą papryki
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-2g/kg
SALAMI WęGIERSKIE AF MF16/005 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat przyprawowy do salami, szczególnie polecany do salami w typie węgierskim, podkreślający charakterystyczną nutę przyprawową.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-2g/kg
SALAMI ORZECHOWE AF MF16/008 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat salami z nutą orzechową, typową dla salami dojrzewającego. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SALAMI WłOSKIE SNACK AF MF16/009 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna o charakterystycznym smaku włoskiego salami.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
SALAMI DOJRZEWAJąCE -BAZOWE AF MF16/557 Karta oceny produktu
Opis:
Podstawowa nuta aromatu długo dojrzewającego salami, które w zależności od intensywności nuty fermentowanej można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami pleśniowych salami.
Zastosowanie:
w przemysle mięsnym
Dawkowanie: 0,5 - 2 g/kg
SALAMI DOJRZEWAJąCE - WęGIERSKIE AF MF16/559 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Salami długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami węgierskiego, które w zależności od intensywności nuty fermentowanej można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami pleśniowych salami. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 2,0g/kg
Zastosowanie:
do stosowania w żywności
Dawkowanie: 0,5 - 2 g/kg
SALAMI PLEśNIOWE - HISZPAńSKIE AF MF16/555 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Salami pleśniowego charakterystycznego dla salami hiszpańskiego i szynki hiszpańskiej długo dojrzewającego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.
Zastosowanie:
w przemysle mięsnym
Dawkowanie: 0,5 - 2 g/kg
SALAMI PLEśNIOWE - WłOSKIE AF MF16/558 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Salami pleśniowego długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami włoskiego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.
Zastosowanie:
w przemyśle mięsnym
Dawkowanie: 0,5 - 2 g/kg
SALAMI PLEśNIOWE - ŚRóDZIEMNOMORSKIE AF MF16/556 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Salami pleśniowego długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami śródziemnomorskiego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.
Zastosowanie:
w przemyśle mięsnym
Dawkowanie: 0,5 2 g/kg