O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
DODATKI FUNKCJONALNE
 
STABILIZATORY DO WęDLIN I śRODKI DO KUTROWANIA
MIOAKTYN W PLUS - "CLEAN LABEL" AF FC166/052 Karta oceny produktu
Opis:
Bezfosforanowy środek wspomagający kutrowanie, tworzenie i stabilizację barwy, w szczególności do wędlin homogenizowanych, jak również boczków, szynek oraz kiełbas.Również skuteczny w rozwiązaniach dla mięs z wadą PSE.
Zastosowanie:
MIOAKTYN W PLUS jest komplekasowym preparatem, którego głównym funkcjonalnym składnikiem jest węglan sodu. Dodatek węglanu przy produkcji wędlin powoduje odsunięcie wartości pH farszu od punktu izoelektrycznego białek mięśniowych, nawet do wartości 8,2. Wywołuje to wzrost zdolności utrzymania wody oraz zmniejsza straty podczas chłodniczego przechowywania. Preparat ten dodany do masy miesnej w toku produkcji ulega całkowitemu rozkładowi na H20 i CO2, dzięki czemu nie podlega deklaracji w wyrobie gotowym. Do neutralizacji węglanu zastosowany jest kwas askorbinowy, który również reguluje potencjal oksyredukcyjny,a jego nadmiar redukuje azotyny, efektem czego jest szybsze i lepsze przepeklowanie oraz stabilizacja barwy
Dawkowanie:  5g-15g/kg
MIOAKTYN DO KONSERW CLEAN LABEL AF FC166/066 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10g/kg
STABEX KONSERWA NATURAL GEL HARD AF FC166/077 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 15g/kg
STABEX KONSERWA NATURAL GEL SOFT AF FC166/076 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 15g/kg
STABEX FRYKADELE DROBIOWE AF FC166/032 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa z stabilizatorem tekstury do produkcji kotletów mielonych
Dawkowanie: 60-100g/kg
STABEX FRYKADELE WIEPRZOWE AF FC166/033 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa z stabilizatorem tekstury do produkcji kotletów mielonych
Dawkowanie: 60-100g/kg
STABILIZATOR DO KIEłBAS HOMOGENIZOWANYCH AF FC166/047 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletny fosforanowy stabilizator do produkcji kiełbas homogenizowanych.
Dawkowanie: 10g/kg
STABILIZATOR PASZTET PIECZONY AF FC166/051 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator do pasztetów i pieczeni, w których pożądana jest krucha struktura.
Zastosowanie:
Do pasztetów i pieczeni, w których pożądana jest krucha struktura
Dawkowanie: 80g/kg
STABILIZATOR WęDLIN SUROWYCH AF FC161/003 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat fukcjonalny do stabilizacji smaku, barwy i tekstury wędlin surowych.
Zastosowanie:
do stabilizacji wędlin surowych
Dawkowanie: 10 g/kg
MIOAKTYN HAM C (25 KG) AF IN100/10/10 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator tekstury i barwy z udziałem karagenów do produkcjiwędlin i konserw wytwarzanych z użyciem solanki zalewowej.
Zastosowanie:
do solanek przy produkcji wędzonek wysokowydajnych:wieprzowych, wołowych , drobiowych oraz konserw mięsnych blokowych i konserw drobiowych typu szynka
Dawkowanie: do 25 g/kg
MIOAKTYN C AF SA10/20 Karta oceny produktu
Opis:
Środek wspomagajcy kutrowanie.
Zastosowanie:
Do stosowania w produkcji wĹdlin drobno-, ×rednio- i gruborozdrobnionych.
Dawkowanie: do 10 g/kg
MIOAKTYN K AF SA10/40 Karta oceny produktu
Opis:
Bezfosforanowa solanka do nastrzyku 60%-80% wydajności w produkcji wyrobów blokowych
Zastosowanie:
do solanek nastrzykowych
Dawkowanie: 20 g/kg
MIOAKTYN P-3 AF SA10/160 Karta oceny produktu
Opis:
Fosforanowy środek wspomagający wiązanie wody, tworzenie barwy i tekstury wędlin parzonych drobno, średnio i grubo rozdrobnionych.
Zastosowanie:
do produkcji wędzonek wieprzowych wysokowydajnych (z wyjętkiem wędzonek surowo-dojrzewających, boczku, słoniny, podgardla), wędzonek wołowych wysokowydajnych, wędzonek drobiowych wysokowydajnych, oraz konserw mięsnych blokowych ( z wyjątkiem konserw typu mielonka) i konserw drobiowych typu szynka
Dawkowanie: do 6 g/kg gotowego produktu
MIOAKTYN W PLUS AF SA100/60 Karta oceny produktu
Opis:
Bezfosforanowy środek wspomagający kutrowanie, tworzenie I stabilizację barwy, w szczególności do wędlin homogennych.
Zastosowanie:
środek wspomagający kutrowanie do wędlin parzonych
Dawkowanie: do 5 g/kg