O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY SEROWE
 
SERY PółMIEKKIE I MIęKKIE
W tej grupie serów można wyróznić sery miękkie,ze skórką pleśniową-typowe francuskie sery o charakterystycznym, elastycznym, kremowym miąższu,o jednolitej barwie i twardszej, pleśniowej skórce. Drugą grupę stanowią sery pleśniowe niebieskie, które nazwe swą zawdzięczają delikatnym, zielono-niebiesim żyłkom pleśni.Wytwarzane z mleka krowiego, z wyjątkiem sera Roqufort produkowanego z mleka owczego, posiadają charaterystyczny grzybowo-pikantny smak. Stosowane do sałatek, sosów, farszów, zapiekanek, past serowych lub bezpośrednio do pieczywa. Światowej sławy sery niebieskie to:Roqufort,Gorgonzola, Stilton. Do grupy tej należy też polski Rokpol,wytwarzany z mleka owczego,o mniej intensywnym aromacie niż Roqufort,ale z powodzeniem zastepujący go w sosach i innych potrawach,a także francusk Blue d'Auvergne, niemieckie Cambozola i Dor Blue,duński Danish Blue.
AROMAT BRIE AF CF90/002 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku sera pleśniowego Brie zalecany do wszystkich wyrobów z udziałem tej charakterystycznej nuty serowej.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1 -3 g/kg
AROMAT CAMMEMBERT AF CF104/003 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku sera pleśniowego Cammembert zalecany do wszystkich wyrobów z udziałem tej charakterystycznej nuty serowej.
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 1- 3g/kg
AROMAT GORGONZOLA AF CF98/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku włoskiego sera Gorgonzola, który doskonale nadaje się do sałatek, pizzy, sosów oraz wszelkich wyrobów o nucie serowej.
Dawkowanie: 1- 3g/kg
AROMAT SERA BAZA AF CF102/006 Karta oceny produktu
Opis:
Podstawowy aromat sera żółtego, jakotło do stosowania w różnych aplikacjach jak zupy , sosy, sam lub z innymi charakterystycznymi aromatami sera .
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT SERA BAZA AF CF102/006/1 Karta oceny produktu
Opis:
Wyrazisty, intensywny aromat sera żółtego,przeznaczony do stosowania w wytwarzaniu koncentrató spożywczch, sosach, zupach, snackach, wyrobach garmażeryjnych, mięsnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BLUE CHEES FLAVOUR AF CF102/004 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat w proszku sera pleśniowego Blue Cheese zalecany do wszystkich wyrobów z udziałem tej charakterystycznej nuty serowej.
Zastosowanie:
dodatek do konserw, wyrobów garmażeryjnych, kulinarnych, serów topionych smakowych, twarogów termizowanych smakowych i typu Fromage fin, koncentratów sosów i koncentratów obiadowych w proszku.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BLUE CHEES PLUS AF CF102/005 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat sera Blue Chees z wyraźną, charakterystyczną nutą pleśniową
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
BLUE CHEESE FLAVOR 3257 AF CF102/009 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,2-0,9%