O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
DODATKI FUNKCJONALNE
 
PREPARATY SOLANKOWE
HAM COMPLEX 100 AF FC160/082 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletna solanka fosforanowa do produkcji wysokowydajnych wędlin drobiowych i wieprzowych. Doskonały rezultat w recepturach wysokowydajnych z udziałem tanich surowców. Dawka 7-8kg/100l solanki przy nastrzyku 100%
Dawkowanie: do 40 g/kg
HAM COMPLEX 100 PLUS AF FC160/114 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletna solanka fosforanowa do produkcji wysokowydajnych wędlin drobiowych i wieprzowych.
Dawkowanie: do 40g/kg
HAM COMPLEX 50 AF FC160/068 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych, do produkcji wędlin o wydajności 30-60%.
Dawkowanie: 30g/kg przy wydajnoœci 150%
HAM COMPLEX INJCETION AF FC160/142 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletna solanka fosforanowa do szynek i polędwic
Dawkowanie: 7kg/100l solanki
HAM COMPLEX P-13 AF FC160/047 Karta oceny produktu
Opis:
Solanka z przeznaczeniem do wyrobów mielonkowych, szynek w bloku i konserw z wbudowaną charakterystyczna dla tych wyrobów nuta mięsną.
Dawkowanie: 26g/kg wyrobu gotowego
INIECT - WęDZONKA SUROWA AF FC166/018 Karta oceny produktu
Opis:
bezfosforanowa solanka nastrzykowa do wędzonek surowych, zapewniająca trwałość i wybarwienie
Zastosowanie:
preparat do nastrzyku wędzonek surowych, nastrzyk 10-30%, zapewnia doskonałą trwałość i wybarwienie
Dawkowanie: 3,5kg/100 l solanki przy 30%nastrzyku
INIECT C-BOCZEK NATURAL AF FC160/132 Karta oceny produktu
Opis:
Bezfosforanowy preparat funkcjpnalny do solanek nastrzykowych i zalewowych do wędzonek, kiełbas, wyrobów blokowych i konserw
Dawkowanie: 5kg/100l solanki
INIECT P - ROLADA BOCZKOWA AF FC160/027 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletna solanka funkcjonalno-smakowa do nastrzyku boczku parzonego.
Dawkowanie: do 25 g/kg
INIECT P-40 NATURAL AF FC160/133 Karta oceny produktu
Opis:
Fosforanowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych do produkcji wędlin i wędzonek surowych o wydajności do 140 %.Preparat zawiera do 28,0% P2 O5.
Dawkowanie: 5kg/100l solanki przy 40% nastrzyku
INIECT P-50 KARCZEK PIECZONY AF FC160/021 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat fosforanowy do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych z udziałem naturalnych ekstraktów i przypraw nadających produktowi charakterystyczny smak mięsa pieczonego
Zastosowanie:
Preparat fosforanowy do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych z udziałem naturalnych ekstraktów i przypraw nadających produktowi charakterystyczny smak mięsa pieczonego
Dawkowanie: 25g/kg gotowego wyrobu
INIECT P-50 PROTEIN AF FC160/039 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 15-25g/kg
INIECT P-50 PROTEIN PLUS AF FC160/039/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 15-25g/kg
INIECT P-SZYNKA SUROWA AF FC160/042 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych
Dawkowanie: 17,5g/kg
SOLANKA INIECT - BOCZEK AF FC160/053 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
Fosforanowe przyprawienie ze środkiem wspomagającym peklowanie
Dawkowanie: 4kg/100kg solanki
INIECT C-ONE AF IN100/60 Karta oceny produktu
Opis:
Cytrynianowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych szczególnie polecany do produkcji boczków o wydajności do 130 %.
Zastosowanie:
do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych
Dawkowanie: do 10 g/kg
INIECT P-50 EX AF IN100/230 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych do mięsa z drobiu i wieprzowiny. Doskonałe rezultaty w wędzonkach kiełbasach średnio i grubo rozdrobnionych, oraz do podsuszanych. Wydajność od 20% do 70%. Doskonałe wybarwienie, tekstura i trwałość produktu. Specjalna wersja przeznaczona do konserw i innych aplikacji.
Zastosowanie:
kompletny preparat fosforanowy do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych
Dawkowanie: 15-25g/kg
INIECT P-60 SCHAB PIECZONY AF FC160/009 Karta oceny produktu
Opis:
Fosforanowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych 40%-70% do produkcji schabów, szynek i wyrobów pieczonych na szaro z wbudowaną funkcją tworzenia barwy i smaku produktu pieczonego.
Zastosowanie:
Preparat fosforanowy do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych z udziałem naturalnych ekstraktów i przypraw nadających produktowi charakterystyczny smak mięsa pieczonego
Dawkowanie: 25g/kg gotowego wyrobu
INIECT P-ONE AF IN100/50 Karta oceny produktu
Opis:
Fosforanowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych do produkcji wędlin i wędzonek surowych o wydajności do 140 %.Preparat zawiera 28,0-33,0% P2 O5.
Zastosowanie:
do sporządzania solanek nastrzykowych i zalewowych
Dawkowanie: 10-15g/kg
HYDROKOLOIDY
FOODGEL 2000 AF FC161/015 Karta oceny produktu
Opis:
Jest to specjalnie opracowany dla przemysłu mięsnego jako dodatek do solanek nastrzykowych, czysto rafinowany kappa karagen E407 otrzymywany przez ekstrakcję z alg morskich standaryzowany chlorkiem potasu lub dekstrozą.
Zastosowanie:
do przemysłu mięsnego;
Dawkowanie: QS
FOODGEL 350 AF FC161/013 Karta oceny produktu
Opis:
Jest to specjalnie opracowany dla przemysłu mięsnego jako dodatek do solanek nastrzykowych, czysto rafinowany kappa karagen E407 otrzymywany przez ekstrakcję z alg morskich standaryzowany chlorkiem potasu lub dekstrozą.
Zastosowanie:
do przemysłu mięsnego;
Dawkowanie: QS
FOODGEL 550 AF FC161/010 Karta oceny produktu
Opis:
Jest to specjalnie opracowany karagen dla przemysłu mięsnego jako dodatek do solanek nastrzykowych, czysto rafinowany kappa karagen E407 otrzymywany przez ekstrakcję z alg morskich standaryzowany chlorkiem potasu lub dekstrozą.
Zastosowanie:
do przemysłu mięsnego;
Dawkowanie: QS
KARAGEN 550 KONSERWA PLUS AF FC161/046/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS
JUICE BINDER AF FC161/006 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator do mięsa mielonego, farszy i nadzień mięsnych do eliminacji podcieku i zagęszczenia nadzienia.
Zastosowanie:
do stabilizacji produktów celem wyeliminowania podcieków w przemyśle mięsnym (mięso mielone), także do farszy, nadzień owocowych
Dawkowanie: 1- 20g; 2-3% w stosunku do wody niezwišzanej
GELATINES
*ŻELATYNA SłODKO-KWAśNA AF FC162/022 Karta oceny produktu
Opis:
Wysokobloomowa żelatyna przyprawowa o słodko-kwaśnej nucie smakowej, która doskonale komponuje się z wkładką mięsną lub warzywną.
Zastosowanie:
do wyrobów aspikowych, o smaku marynaty warzywnej
Dawkowanie: 60-100g/l wody
ŻELATYNA 240 AF FC162/013 Karta oceny produktu
Opis:
Wysokobloomowa żelatyna (240 Bloom) o neutralnym smaku i barwie doskonale komponująca się z wyrobami typu: filet drobiowy, owoce morza....
Zastosowanie:
Do wyrobów aspikowych, tworzy żel o barwie słomkowej o charakterystycznym neutralnym smaku żelatyny.
Dawkowanie: 80-120 g/l wody
ŻELATYNA BURSZTYN AF ŻE10/123 Karta oceny produktu
Opis:
Wysokobloomowa (200/240) żelatyna przyprawowa o bulionowo-warzywnej nucie smakowej i słomkowej barwie, która zalecana jest do wyrobów aspikowych typu: cielęcina, indyk, szynka oraz flaczki.
Zastosowanie:
do wyrobów aspikowych tworzy żel o barwie słomkowo-żółtej o smaku z dominacją bulionu i włoszczyzny.
Dawkowanie: 60-100g/l wody
ŻELATYNA CHRZANOWA AF FC162/019 Karta oceny produktu
Opis:
Żelatyna chrzanowa, która charakteryzuje się intensywnym aromatem chrzanu oraz mlecznym kolorem, idealnie komponuje się z ozorkami i warzywami typu brokuły.
Zastosowanie:
wysokiej jakości kompletnie przyprawiona żelatyna do produkcji wędlin i mięs w galarecie oraz salcesonów, preparat o stałej twardości, łatwy do przygotowania
Dawkowanie: 100-180g/l wody
ŻELATYNA GOLD AF ŻE10/122 Karta oceny produktu
Opis:
Wysokobloomowa (200/240) żelatyna przyprawowa o nucie warzyw i czosnku i złocistej barwie, która doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju wyrobów aspikowych.
Zastosowanie:
do wyrobów aspikowych, do wyrobów delikatesowych, galaret z wkładką mięsną, rybną lub warzywną, nuta smakowa z dominacją ziół i pieprzu
Dawkowanie: 60-100 g/l wody
ŻELATYNA ITALIA AF FC162/004 Karta oceny produktu
Opis:
Wysokobloomowa (200/240) żelatyna przyprawowa o smaku włoszczyzny i bulionu doskonale nadająca się do wyrobów aspikowych typu: ryba i warzywa w galarecie.
Zastosowanie:
do wyrobów aspikowych, żel barwy słomkowej o smaku i zapachu włoszczyzny
Dawkowanie: 120 - 140 g/l wody
ŻELATYNA KLAR AF ŻE10/120 Karta oceny produktu
Opis:
Wysokobloomowa (200/240) żelatyna o neutralnym smaku i barwie doskonale komponująca się z wyrobami typu: filet drobiowy, owoce morza.
Zastosowanie:
do wyrobów aspikowych, tworzy żel o barwie słomkowej o charakterystycznym neutralnym smaku żelatyny.
Dawkowanie: 60-100g/l wody
ŻELATYNA NEUTRAL AF FC162/030 Karta oceny produktu
Opis:
Wysokobloomowa żelatyna o neutralnym smaku i barwie doskonale komponująca się z wyrobami typu: filet drobiowy, owoce morza.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 60-100g/l wody
ŻELATYNA OPAL AF ŻE10/121 Karta oceny produktu
Opis:
Żelatyna przyprawowa (200/240 Bloom) o nucie białego wina i białego pieprzu oraz opalizującej barwie. Produkt ten doskonale nadaje się do wyrobów typu: szynka w galarecie itp.
Zastosowanie:
wysokiej jakości kompletnie przyprawiona żelatyna do produkcji wędlin i mięs w galarecie oraz salcesonów, preparat o stałej twardości , łatwy do przygotowania
Dawkowanie: 60-100 g/l wody
ŻELATYNA PERŁA AF ŻE10/124 Karta oceny produktu
Opis:
Żelatyna przyprawowa (200/240 Bloom) o charakterystycznej nucie chrzanu i białej barwie zalecana do wyrobów typu: ozorki w galarecie i warzywa (brokuły) w galarecie.
Zastosowanie:
wysokiej jakości kompletnie przyprawiona żelatyna do produkcji wędlin i mięs w galarecie oraz salcesonów, preparat o stałej twardości, łatwy do przygotowania
Dawkowanie: 100-180g/l wody
ŻELATYNA PIKLOWA AF ŻE10/125 Karta oceny produktu
Opis:
Wysokobloomowa żelatyna (200/240 Bloom) przyprawowa o nucie smakowej z dominacją octu winnego i ogórków, która doskonale komponuje się z wkładką mięsną, rybną lub warzywną.
Zastosowanie:
do wyrobów aspikowych, o smaku marynaty warzywnej
Dawkowanie: 60-100g/ l wody
ŻELATYNA PRZYPRAWOWA AF FC162/042 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 60g/l
ŻELATYNA WOłOWA KONSERWA AF FC162/039 Karta oceny produktu
Opis:
Specjalnej jakości wysoko bloomowa żelatyna wołowa do produktów sterylizowanych.
Dawkowanie: 60-100g/l wody
STABILIZATORY BARWY I śWIEżOśCI
COLORED AF FC10/10 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat na bazie askorbianów wspomagający tworzenie i stabilizację barwy wędlin I konserw.
Zastosowanie:
preparat o silnym efekcie przebarwiającym, przemyślanej i pewnej technice działania , nie powoduje zakwaszania w momencie dodawania, przez co nie obniża wodochłonności.
Dawkowanie: 0,5 - 1,0 g/kg
FRISCH UNIVERSA K - STABILIZATOR BARWY AF FC10/40 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat na bazie octanów do stabilizacji barwy i utrzymania świeżości wyrobów wędliniarskich i garmażeryjnych
Zastosowanie:
preparat do stabilizacji i utrzymania świeżości wędlin, konserw miesnych i wyrobów garmażeryjnych.
Dawkowanie: 0,5 - 3g/kg
FRISCH UNIWERSA - STABILIZATOR BARWY AF FC10/30/2 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator barwy i trwałości preferowany do produkcji wyrobów garmażeryjnych, wędlin surowych i wędlin nietrwałych.
Zastosowanie:
preparat do stabilizacji i utrzymania świeżości wędlin, konserw mięsnych i wyrobów garmażeryjnych.
Dawkowanie: 0,5- 1,0g/kg
EMULGATORY
*EMULCON AF ST/KK10/60 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat emulgujący tłuszcze I stabilizujący teksturę wędlin podrobowych.
Zastosowanie:
preparat białkowy stabilizujący teksturę, przeznaczony do produkcji pasztetów i pasztetowych
Dawkowanie: do 25 g/kg
LIPOCON AF PB10/80 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
preparat stosowany do produkcji wędlin
Dawkowanie: 20 g/kg
LIPOTEX M AF EG10/81 Karta oceny produktu
Opis:
Emulgator do wędlin parzonych i gotowanych celem wzmocnienia tekstury o szerokim zakresie emulgacji wody i tłuszczu w procesie produkcji na zimno i gorąco
Zastosowanie:
stabilizator tekstury z emulgatorami do produkcji wędlin homogenizowanych, pasztetów i konserw
Dawkowanie: 10- 20g/kg
STABILIZATORY DO WęDLIN I śRODKI DO KUTROWANIA
MIOAKTYN W PLUS - "CLEAN LABEL" AF FC166/052 Karta oceny produktu
Opis:
Bezfosforanowy środek wspomagający kutrowanie, tworzenie i stabilizację barwy, w szczególności do wędlin homogenizowanych, jak również boczków, szynek oraz kiełbas.Również skuteczny w rozwiązaniach dla mięs z wadą PSE.
Zastosowanie:
MIOAKTYN W PLUS jest komplekasowym preparatem, którego głównym funkcjonalnym składnikiem jest węglan sodu. Dodatek węglanu przy produkcji wędlin powoduje odsunięcie wartości pH farszu od punktu izoelektrycznego białek mięśniowych, nawet do wartości 8,2. Wywołuje to wzrost zdolności utrzymania wody oraz zmniejsza straty podczas chłodniczego przechowywania. Preparat ten dodany do masy miesnej w toku produkcji ulega całkowitemu rozkładowi na H20 i CO2, dzięki czemu nie podlega deklaracji w wyrobie gotowym. Do neutralizacji węglanu zastosowany jest kwas askorbinowy, który również reguluje potencjal oksyredukcyjny,a jego nadmiar redukuje azotyny, efektem czego jest szybsze i lepsze przepeklowanie oraz stabilizacja barwy
Dawkowanie:  5g-15g/kg
MIOAKTYN DO KONSERW CLEAN LABEL AF FC166/066 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10g/kg
STABEX KONSERWA NATURAL GEL HARD AF FC166/077 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 15g/kg
STABEX KONSERWA NATURAL GEL SOFT AF FC166/076 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 15g/kg
STABEX FRYKADELE DROBIOWE AF FC166/032 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa z stabilizatorem tekstury do produkcji kotletów mielonych
Dawkowanie: 60-100g/kg
STABEX FRYKADELE WIEPRZOWE AF FC166/033 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa z stabilizatorem tekstury do produkcji kotletów mielonych
Dawkowanie: 60-100g/kg
STABILIZATOR DO KIEłBAS HOMOGENIZOWANYCH AF FC166/047 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletny fosforanowy stabilizator do produkcji kiełbas homogenizowanych.
Dawkowanie: 10g/kg
STABILIZATOR PASZTET PIECZONY AF FC166/051 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator do pasztetów i pieczeni, w których pożądana jest krucha struktura.
Zastosowanie:
Do pasztetów i pieczeni, w których pożądana jest krucha struktura
Dawkowanie: 80g/kg
STABILIZATOR WęDLIN SUROWYCH AF FC161/003 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat fukcjonalny do stabilizacji smaku, barwy i tekstury wędlin surowych.
Zastosowanie:
do stabilizacji wędlin surowych
Dawkowanie: 10 g/kg
MIOAKTYN HAM C (25 KG) AF IN100/10/10 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator tekstury i barwy z udziałem karagenów do produkcjiwędlin i konserw wytwarzanych z użyciem solanki zalewowej.
Zastosowanie:
do solanek przy produkcji wędzonek wysokowydajnych:wieprzowych, wołowych , drobiowych oraz konserw mięsnych blokowych i konserw drobiowych typu szynka
Dawkowanie: do 25 g/kg
MIOAKTYN C AF SA10/20 Karta oceny produktu
Opis:
Środek wspomagajcy kutrowanie.
Zastosowanie:
Do stosowania w produkcji wĹdlin drobno-, ×rednio- i gruborozdrobnionych.
Dawkowanie: do 10 g/kg
MIOAKTYN K AF SA10/40 Karta oceny produktu
Opis:
Bezfosforanowa solanka do nastrzyku 60%-80% wydajności w produkcji wyrobów blokowych
Zastosowanie:
do solanek nastrzykowych
Dawkowanie: 20 g/kg
MIOAKTYN P-3 AF SA10/160 Karta oceny produktu
Opis:
Fosforanowy środek wspomagający wiązanie wody, tworzenie barwy i tekstury wędlin parzonych drobno, średnio i grubo rozdrobnionych.
Zastosowanie:
do produkcji wędzonek wieprzowych wysokowydajnych (z wyjętkiem wędzonek surowo-dojrzewających, boczku, słoniny, podgardla), wędzonek wołowych wysokowydajnych, wędzonek drobiowych wysokowydajnych, oraz konserw mięsnych blokowych ( z wyjątkiem konserw typu mielonka) i konserw drobiowych typu szynka
Dawkowanie: do 6 g/kg gotowego produktu
MIOAKTYN W PLUS AF SA100/60 Karta oceny produktu
Opis:
Bezfosforanowy środek wspomagający kutrowanie, tworzenie I stabilizację barwy, w szczególności do wędlin homogennych.
Zastosowanie:
środek wspomagający kutrowanie do wędlin parzonych
Dawkowanie: do 5 g/kg
STABILIZATORY DO SOSóW MAJONEZOWYCH I MAJONEZóW
MAYOFEST O AF FC171/002 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator do majonezów i sosów. Dawkowanie w zależności od zawartości oleju.
Zastosowanie:
stabilizator do majonezu
Dawkowanie: 3-5g/1kg
STABILIZATOR PASTA AF FC171/038 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator do past kanapkowych.
Zastosowanie:
stabilizator do past kanapkowych
Dawkowanie: 46-56g/kg
STABILIZATOR PASTELLA AF FC171/039 Karta oceny produktu
Opis:
Stabilizator do past kanapkowych.
Zastosowanie:
stabilizator do past kanapkowych
Dawkowanie: 65-75g/kg
STABILIZATORY DO PRZEMYSłU RYBNEGO
STABEX CLEAR GEL AF FC169/017 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3%
STABILIZATOR - SOS PRZEJRZYSTY AF FC169/018/3 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3%
STABILIZATOR DO BIAłYCH SOSóW AF FC169/019/2 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3%
STABILIZATOR DO SOSU AF FC169/016/2 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,2%-0,8%
STABILIZATORY DO SOSóW
STABEX PULPET AF FC169/025/a Karta oceny produktu
Dawkowanie: 60g/kg
STABEX SOS AF FC169/030 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 60g
INNE
LAK-SZYNKA TRADYCYJNA AF FC171/058 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 12-14l/100 l solanki
TRADYCYJNA ZE WSI AF FC171/040 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat do zastosowania w kiełbasach i szynkach nadający produktom kruchość
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 9g/kg
NATURALNE STABILIZATORY BARWY I śWIEżOśCI
CARMINAL 2 AF FC174/013 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 4g-7g/kg,zgodnie z Dyrektywš 94/36/EC
CARMINAL 4 AF FC174/003 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 2g-3,5 g/ kg,zgodnie z Dyrektywš 94/36/EC
NATURE BROWN AF FC172/002 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalne ekstrakty roślinne w połączeniu z aromatami procesowymi otrzymane w wyniku nieenzymatycznego brunatnienia w trakcie , którego zachodzi proces tworzenia barwy brązowej.
Zastosowanie:
Preparat do barwienia zewnętrznego jelit i osłonek, do stosowania w kiełbasach typu śląska, głogowska, podwawelska, zwyczajna, jak również do szynek. Nadaje ładny brązowo-złocisty kolor i ciekawy zapach drzewa owocowego.
Dawkowanie: zaleca się rozpuszczenie w stosunku 1:5 w wodzie
NATURE BROWN B AF FC174/016B Karta oceny produktu
Dawkowanie: zaleca się rozpuszczenie w stosunku 1:5 w wodzie
NATURE BROWN BROWN AF FC174/016 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalne ekstrakty roślinne w połączeniu z aromatami procesowymi otrzymane w wyniku nieenzymatycznego brunatnienia w trakcie , którego zachodzi proces tworzenia barwy brązowej.
Dawkowanie: zaleca się rozpuszczenie w stosunku 1:5 w wodzie
NATURE BROWN CHERRY AF FC172/001 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalne ekstrakty roślinne w połączeniu z aromatami procesowymi otrzymane w wyniku nieenzymatycznego brunatnienia w trakcie , którego zachodzi proces tworzenia barwy brązowej
Zastosowanie:
Preparat do barwienia zewnętrznego jelit i osłonek, i wędzonek polecany do wszelkiego rodzaju kiełbas typu krakowska sucha, myśliwska, jałowcowa, żywiecka sucha oraz szynka domowa, celem nadania im brązowo-wiśniowej barwy oraz delikatnego zapachu drzewa owocowego.
Dawkowanie: zaleca się rozpuszczenie w stosunku 1: 5 w wodzie
NATURE BROWN GOLD AF FC174/004 Karta oceny produktu
Dawkowanie: zaleca się rozpuszczenie w stosunku 1: 15 w wodzie
NATURE BROWN PLUS AF FC174/015 Karta oceny produktu
Dawkowanie: zaleca się rozpuszczenie w stosunku 1:5 w wodzie
NATURE DARK BROWN PLUS AF FC174/016/2 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny preparat barwiacy na bazie ekstraktów roślinnych w połączeniu z aromatami procesowymi , otrzymanymi w wyniku nieenzymatycznego brunatnienia w trakcie , którego zachodzi proces tworzenia barwy brązowej. Do stosowania na powierzchni szynek, wędzonek, jak również do barwienia jelit i osłonek .
Dawkowanie: zaleca się rozpuszczenie w stosunku 1:5 w wodzie
NATURE WHITE AF FC174/012 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
ZIELONY BARWNIK DO ZALEW AF FC174/009 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
STABILIZATORY DO MLECZARSTWA
STABEX CAPRESI AF FC171/028/3 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
W przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 15g/kg
STABEX NEUTRAL PREMIUM AF FC171/036 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,4%
STABILIZATOR DO SERKA śMIETANKOWEGO AF FC171/035/1 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1,5g/kg
BIAłKA ZWIERZęCE
BIAłKO ZWIERZęCE AF FC162/017 Karta oceny produktu
Opis:
Produkt jest wysoko funkcjonalnym białkiem wieprzowym do nastrzyku lub do bezposredniego zastosowania do masownicy lub mieszałki.
Zastosowanie:
Boczki parzone lub/i wędzone,polędwice, szynki z całych mięśni, szynki restrukturyzowane. Kielbasy parzone i wędzone, produkty drobiowe.
Dawkowanie: QS
STABILIZATORY DO KONSERW
INIECT P-30 KONSERWA AF FC160/139 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 6-10 g/kg
MIOAKTYN HAM C-PROTASTE AF FC166/036 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do solanek przy produkcji wędzonek wysokowydajnych:wieprzowych, wołowych , drobiowych oraz konserw mięsnych blokowych i konserw drobiowych typu szynka
Dawkowanie: do 25 g/kg
MIOAKTYN P- KONSERWA AF FC160/138 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5g/kg
BIAłKA SOJOWE
SOJTEX CONCENTRATE AF FC163/016 Karta oceny produktu
Opis:
koncentrat białka sojowego
Dawkowanie: QS
SOJTEX INIECT AF FC200/002 Karta oceny produktu
Opis:
Izolat białka sojowego do nastrzyku
Dawkowanie: QS