O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY PROCESOWE (Base Aroma)
 
BASE FLAVOUR
Są to naturalne aromaty procesowe wzbogacone naturalnymi ekstraktami. Aromaty BASE AROMA mogą być składnikami kompozycji aromatycznych w połączeniu z aromatami Top Aroma i Top Spice Aromaty Base Aroma posiadają właściwości wzmacniające smak, gdyż zawierają powstałe w wyniku procesu naturalne substancje wzmacniające smak. Zawarte w Base Aroma wzmacniacze smaku są wolne od deklaracji co stanowi dodatkowy atut przy wyborze tego aromatu. W połączeniu z aromatami Top Aroma i Top Spice daje doskonałe możliwości stworzenia preparatu aromatycznego w systemie bloków smakowych (building blocks). Autentyczne smaki naturalnych produktów, 100 % Naturalne, Bez dodatku soli i barwników, Wolne od deklaracji, Bez wzmacniaczy smaku (jedynie powstałe w procesie), Bardzo dobra rozpuszczalność, Czystość mikrobiologiczna, GMO – Free (nie modyfikowane genetycznie), Doskonałe wzmocnienie smaku.
HVP SHB AF PF01/077 Karta oceny produktu
Opis:
Neutralny hydrolizat o delikatnym profilu bulionowym, doskonały jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowych, do zup, sosów, dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP NEUTRAL - BASE FLAVOUR AF PF01/073 Karta oceny produktu
Opis:
Neutralny hydrolizat o delikatnej nucie bulionowej polecany jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowo - aromatycznych. Doskonały również jako tło do zup, sosów i dań gotowych.
Zastosowanie:
Jako baza do aromatów i mieszanek przyprawowo - aromatycznych, jako tło do zup, sosów, dań gotowych, pasztetów i kiełbas.
Dawkowanie: 1-5g/kg
HVP BULIONOWO MIęSNY AF PF01/083 Karta oceny produktu
Opis:
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu. Polecany jako podstawowy blok do mieszanek przyprawowo-aromatycznych . Polecany również do zup, sosów, wyrobów garmażeryjnych i dań gotowych.
Zastosowanie:
do mieszanek przyprawowo-aromatycznych, do zup, sosów, do wyrobów mięsnych, wyrobów garmażeryjnych i dań gotowych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP PLUS MIęSNO BULIONOWY AF PF01/085/2 Karta oceny produktu
Opis:
Bulionowo- mięsny delikatny profil pozwala zastosować ten produkt jako neutralną bazę aromatów i mieszanek przyprawowych. Doskonały do zup, sosów, dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych .
Zastosowanie:
Jako neutralna baza aromatów i mieszanek przyprawowych, do zup, sosów, dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych .
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP BULION AF PF01/039 Karta oceny produktu
Opis:
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu, polecany jako podstawowa baza do mieszanek przyprawowo - aromatycznych, do wyrobów mięsnych, drobiowych, garmażeryjnych. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
Zastosowanie:
Do mieszanek przyprawowo-aromatycznych, do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BULION - BASE FLAVOUR AF PF01/013/2 Karta oceny produktu
Opis:
Delikatny o charakterystycznym zapachu mięsnego bulionu, polecany jako podstawowy blok do mieszanek przyprawowo - aromatycznych
Zastosowanie:
Do mieszanek przyprawowo-aromatycznych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
HVP NEUTRAL VEGETABLE BASE FLAVOUR AF PF01/073/1 Karta oceny produktu
Opis:
Bulionowy hydrolizat z uwydatnioną nutą gotowanych warzyw - włoszczyzny. Polecany jako baza do wszelkiego rodzaju zup, rosołów warzywnych dań gotowych, sosów, wyrobów garmażeryjnych.
Zastosowanie:
Jako baza do wszelkiego rodzaju zup, rosołów warzywnych dań gotowych, sosów, wyrobów garmażeryjnych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
KURCZAK SMAżONY - BASE FLAVOUR AF PF01/088 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa z kurczaka z delikatnym aromatem smażonego mięsa i nuty tłuszczowej. Doskonały do sosów, dań gotowych, a także do zup.
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych, a także do zup.
Dawkowanie: 1-3g/kg
WOłOWINA PIECZONA - BASE FLAVOUR AF PF01/071 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna wołowina pieczona do kostek rosołowych, zup, sosów i pieczeni.
Zastosowanie:
Do kostek wołowych 10-25% jako podstawowy blok wołowy, również do sosów typu myśliwski i innych pieczeniowych
Dawkowanie: 1-3 g/kg
WOłOWINA PIECZONA B-81- BASE FLAVOUR AF PF19/006 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat soczystego ciemnego mięsa wołowego. Do stosowania w wyrobach mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych, zupach i sosach
Zastosowanie:
Do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych, zup i sosów
Dawkowanie: 1-3g/kg
WOłOWINA SOCZYSTA PIECZONA - BASE FLAVOUR AF PF01/075/2 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna pieczona wołowina, doskonała baza do aromatów i mieszanek przyprawowych , do podkreślenia i wzmocnienia nuty pieczonej w kiełbasach, sosach, zupach , daniach gotowych, jak również w farszach
Zastosowanie:
Do sosów pieczeniowych, myśliwskich, szynek pieczonych, pieczeni, kiełbas, dań gotowych, farszy.
Dawkowanie: 1-3g/kg
WIEPRZOWINA PIECZONA B-35 - BASE FLAVOUR AF PF11/004 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna pieczona wieprzowina, doskonale podkreślająca wieprzowy charakter wyrobów, z wyraźnie zaznaczoną nutą pieczeni. Polecana do sosów pieczeniowych, myśliwskich, szynek pieczonych, pieczeni, wędlin i dań gotowych, a także farszów i nadzień mięsnych.
Zastosowanie:
Do sosów pieczeniowych, myśliwskich, szynek pieczonych, pieczeni, wędlin i dań gotowych, a także farszów i nadzień mięsnych
Dawkowanie: 3-5g/kg
WIEPRZOWINA PIECZONA WęDZONKOWA - BASE AF PF19/022 Karta oceny produktu
Opis:
Typowa wieprzowina z nutą wędzonki. Do podkreślenia wędzonego charakteru wyrobów wieprzowych i drobiowych. Polecana do szynek, wędzonek, kiełbas, sosów i dań gotowych. Proponowana dawka 1-3g/kg.
Zastosowanie:
Do szynek, wędzonek, kiełbas, sosów i dań gotowych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
SZYNKA GOTOWANA WęDZONA - BASE FLAVOUR AF PF01/089 Karta oceny produktu
Opis:
Baza do wyrobów w których poszukiwany jest charakterystyczny zapach i smak szynki gotowanej z nutą wędzoną. Doskonała do zup w typie grochowa, żurek, barszcz, dań gotowych takich jak bigos, fasolka jak również do szynek, wędzonek i kiełbas.
Zastosowanie:
Do zup w typie grochowa, żurek, barszcz, dań gotowych takich jak bigos, fasolka jak również do szynek, wędzonek i kiełbas
Dawkowanie: 1-3g/kg
BEKON- BASE FLAVOR AF PF01/012/1 Karta oceny produktu
Opis:
Bazowy aromat bekonowy. Polecany do podkreślenia nuty wieprzowego bekonu idealny do zup w typie grochowa, żurek, barszcz, sosów, dań gotowych, szynek, wędzonek oraz kiełbas.
Zastosowanie:
Do zup, sosów, dań gotowych, szynek, wędzonek, kiełbas, pasztetów, pieczeni, rolad, hamburgerów.
Dawkowanie: 1-3g/kg
CEBULA PIECZONA - BASE FLAVOUR AF PF01/091 Karta oceny produktu
Opis:
Cebula pieczona idealna jako baza do sosów, pieczeni , zup, pasztetów oraz dań gotowych. Nada wyrobom charakterystyczną nutę pieczonej cebuli.
Dawkowanie: 1-3g/kg
CZOSNEK PIECZONY - BASE FLAVOUR AF PF01/092 Karta oceny produktu
Opis:
Czosnek pieczony polecany do sosów, pieczeni , zup, pasztetów oraz dań gotowych.
Dawkowanie: 1-3g/kg
SER- BASE FLAVOUR AF PF01/014 Karta oceny produktu
Opis:
Baza do sosów i zup.
Dawkowanie: 3-10 g/kg
DYM - BASE FLAVOUR AF PF01/007 Karta oceny produktu
Opis:
Baza do potraw wszystkich wyrobów gdzie jest pożądana nuta wędzonki.
Dawkowanie: 3-10 g/kg