O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY EXTRACTO
 
AROMATY PRZYPRAW
IMBIR EXTRACTO (W) AF EXT01/079 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt imbiru, ze świeżą, korzenną nutą.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-5g/kg
JAłOWIEC EXTRACTO W AF EXT01/019 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt owocu jałowca
Zastosowanie:
Do kiełbas, ciemnych sosów,dań myśliwskich, kiszonek
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
JAłOWIEC PLUS EXTRACTO W AF EXT01/085 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt owocu jałowca, do zastosowania w pasztetach, kiełbasach, wyrobach garmażeryjnych, galanterii spożywczej. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 0,5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-0,5g/kg
KARDAMON EXTRACTO 10 (W) AF EXT80/002 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt świeżo mielonych nasion kardamonu
Zastosowanie:
Do kiełbas, gulaszy, pasztetów, sosów, przetworów owocowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
KMIN RZYMSKI EXTRACTO (O) AF EXT01/051 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt nasion kminku o korzennym smaku i zapachu
Zastosowanie:
Do przetworów warzywnych, serków, kiełbas
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
KMINEK EXTRACTO (O) AF EXT01/124 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat kminku
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
LIść LAUROWY EXTRACTO (O) AF EXT01/076 Karta oceny produktu
Opis:
Liście laurowe są niezastąpionym dodatkiem do marynat warzywnych (ogórki, buraki, kapusta), mięsnych, rybnych i grzybów. Doskonale wzbogacają smakowo sosy, gulasze, dania z mięsa i drobu.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
LIść LAUROWY EXTRACTO (W) AF EXT01/081 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt liścia laurowego wzbogacającego smak i zapach potraw.
Dawkowanie: 1-5g/kg
PIEPRZ EXTRACTO AF EXT01/084/1 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt pieprzu czarnego. Polecany jest do wszystkich dań mięsnych. Doskonale nadaje się do sałatek, surówek, sosów, marynat.
Dawkowanie: 2g/kg
PIEPRZ EXTRACTO (W) AF EXT01/084 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt pieprzu czarnego. Polecany jest do wszystkich dań mięsnych. Doskonały nadaje się do sałatek, surówek.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 2g/kg
PIEPRZ CZARNY EXTRACTO (W) AF EXT01/098 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt pieprzu czarnego. Polecany jest do wszystkich dań mięsnych. Doskonale nadaje się so sałatek i surówek.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
RUM DRY EXTRACTO AF EXT10/133 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT ZIół
GOźDZIK EXTRACTO (O) AF EXT01/052 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt suszonych pąków goździka o intensywnym smaku i aromacie
Zastosowanie:
Do sosów, przetworów warzywnych i owocowych, kiszonek
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
GOźDZIK EXTRACTO (W) AF EXT01/082 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt suszonych pąków goździka o intensywnym smaku i aromacie
Dawkowanie: 1-5g/kg
KOPEREK EXTRACTO PLUS (O) AF EXT01/048/2 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt świeżego koperku
Zastosowanie:
Do sosów, serków, sałatek, przetworów warzywnych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
MAJERANEK EXTRACTO (W) AF EXT01/078 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt majeranku nadającycharakterystyczny aromat oraz smak.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
ROZMARYN EXTRACTO AF EXT01/110 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
TRAWA CYTRYNOWA EXTRACTO AF EXT01/141 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat aromatyczny o charakterze trawy cytrynowej, na bazie olejowej. Preparat do stosowania w przemyśle spżywczym i garmażeryjnym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
ZIELE ANGIELSKIE EXTRACTO O AF EXT01/034 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt ziela angielskiego o korzennej nucie
Zastosowanie:
Do zup, sosów, dań gotowych, przetworów warzywnych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
ZIOłA PROWANSALSKIE EXTRACTO (O) AF EXT01/015 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt mieszanki ziół typowych dla ziół prowansalskich. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do sosów, dressingów, sałatek, dań garmażeryjnych i pieczeni
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
AROMATY WARZYW
BOROWIK EXTRACTO (W) AF EXT01/004 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt o charakterystycznym smaku i aromacie leśnego grzyba, którego zastosowanie w niewielkiej dawce podnosi walory smakowe produktów.
Zastosowanie:
Do zup, sosów, pasztetów, dań garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CEBULA GOTOWANA EXTRACTO AF EXT01/008 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat cebuli gotowanej o słomkowej barwie
Zastosowanie:
Do dań gotowych i garmażeryjnych, sosów, zup
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CEBULA PIECZONA - BROWN EXTRACTO (W) AF EXT01/037 Karta oceny produktu
Opis:
Nowoczesny preparat aromatyczny,oparty na naturalnym ekstrakcie cebulki z wyraźną nutą pieczoną.
Zastosowanie:
Do pasztetów, pieczeni,sosów i dań garmażeryjnych, farszy
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CEBULA PIECZONA EXTRACTO AF EXT01/143 Karta oceny produktu
CEBULA PIECZONA EXTRACTO (W) AF EXT01/003 Karta oceny produktu
Opis:
Nowoczesny preparat aromatyczny,oparty na naturalnym ekstrakcie cebulki z wyraźną nutą pieczoną.
Zastosowanie:
Do pasztetów, pieczeni,sosów i dań garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-5g/kg
CEBULA SłODKA EXTRACTO AF EXT01/117 Karta oceny produktu
Opis:
płynny ekstrakt gotowanej cebuli z wyraźną nutą słodką. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CEBULA śWIEżA EXTRACTO AF EXT01/115 Karta oceny produktu
Opis:
płynny ekstrakt świeżo krojonej cebuli. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do sosów, dipów, zup, dań gotowych, kiełbas, pasztetów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CEBULA śWIEżA EXTRACTO (O) AF EXT01/007 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt świeżo krojonej cebuli o barwie słomkowej.
Zastosowanie:
Do sosów, dipów, zup, dań gotowych, kiełbas, pasztetów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CEBULA śWIEżA EXTRACTO (O) AF EXT01/103 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt świeżo krojonej cebuli
Zastosowanie:
Do sosów, dipów, zup, dań gotowych, kiełbas, pasztetów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CEBULA śWIEżA PREMIUM EXTRACTO AF EXT01/149 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżej cebuli w formie płynnej, do stosowania w przemyśle spożywczym i garmażeryjnym.
Dawkowanie: 1-3g/kg
CEBULKA śWIEżA EXTRACTO AF EXT01/136 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
CHILI HOT EXTRACTO (O) AF EXT01/002 Karta oceny produktu
Opis:
Pikantny aromat papryki chilli w płynie o zabarwieniu ciemnoczerwonym, z wyraźnie ostrym smakiem. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych i garmażeryjnych, kiełbas
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CHILI HOT EXTRACTO (W) AF EXT01/089 Karta oceny produktu
Opis:
Pikantny aromat papryki chilli w płynie o zabarwieniu ciemnoczerwonym, z wyraźnie ostrym smakiem. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CHRZAN EXTRACTO (O) AF EXT01/036 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżo krojonego korzenia chrzanu w płynie. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do sosów, musztard, sałatek, dań gotowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CHRZAN KREMOWY EXTRACTO AF EXT01/016 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CZOSNEK EXTRACTO AF EXT01/151 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,5-2g/kg
CZOSNEK EXTRACTO F(O) AF EXT01/039 Karta oceny produktu
CZOSNEK NIEDźWIEDZI EXTRACTO AF EXT01/145 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt czosnku niedźwiedziego w formie płynnej Sugerowane dawkowanie: 0,1 - 1g/kg
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CZOSNEK SMAżONY EXTRACTO AF EXT01/009 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat czosnku z wyraźną nutą smażoną.
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CZOSNEK śWIEżY B (W) AF EXT01/068 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,2-1g/kg
CZOSNEK śWIEżY B EXTRACTO (O) AF EXT01/010/2 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt świeżego czosnku o żółtym zabarwieniu
Zastosowanie:
Do kiełbas, sosów, dipów, dań gotowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CZOSNEK śWIEżY EXTRACTO (O) AF EXT01/010 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt świeżo wyciśniętego czosnku o słomkowej barwie.
Zastosowanie:
Do kiełbas, sosów, dań gotowych, dipów, farszy
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CZOSNEK śWIEżY LT EXTRACTO (O) AF EXT01/028 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt świeżo wyciśniętego czosnku o żółtym zabarwieniu. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 1,5g/kg
Zastosowanie:
Do sosów,dressingów, dań gotowych, kiełbas, pieczeni
Dawkowanie: 0,2-1,5g/kg
CZOSNEK śWIEżY N (W) AF EXT01/068/3 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt świeżo wyciśniętego czosnku.
Zastosowanie:
Do sosów, zup, dressingów, dań gotowych
Dawkowanie: 0,2-1g/kg
CZOSNEK śWIEżY PLUS EXTRACTO AF EXT01/067 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,05-0,5g/kg
CZOSNEK śWIEżY STRONG EXTRACTO AF EXT01/028/2 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
GORCZYCA EXTRACTO AF EXT01/138/2 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat gorczycy, do stoswania w przemyśle spżywczym i garmażeryjnym.
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
GORCZYCA MUSZTARDOWA EXTRACTO AF EXT01/138/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gorczycy na bazie olejowej, o smaku i aromacie szczgólnie polecanym do produkcji musztard i sosó musztardowych
Dawkowanie: 0,3-0,8g/kg
GRZYB 103 EXTRACTO (W) AF EXT01/071 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt grzyba leśnego
Zastosowanie:
Do zup, sosów, dań gotowych, farszy
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
GRZYB LEśNY EXTRACTO (W) AF EXT01/038 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt o charakterystycznym smaku i aromacie leśnego grzyba, którego zastosowanie w niewielkiej dawce podnosi walory smakowe produktów.
Zastosowanie:
Do zup, sosów,dań gotowych, farszów, pasztetów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
LUBCZYK EXTRACTO AF EXT01/114/1 Karta oceny produktu
LUBCZYK EXTRACTO- PRZYPRAWA DO ZUP AF EXT01/114 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat lubczyku z wyrażną nutą bulionowo-maggową do Przyprawy do zup typu Maggi ,stosowanej w bulionach, rosołach, sosach. Zalecane dawkowanie 0,5-1% w przyprawie.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-1% w aromacie
MARCHEWKA śWIEżA EXTRACTO (W) AF EXT01/059 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt ze świeżej marchewki w płynie
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
OGóREK EXTRACTO (W) AF EXT01/122 Karta oceny produktu
Opis:
płynny ekstrakt zielonego ogórka
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
OLIWKA EXTRACTO (O) AF EXT01/054 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt z oliwki. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do sosów, dipów, dań gotowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
OLIWKA EXTRACTO (W) AF EXT01/054/1 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
PAPRYKA CZERWONA EXTRACTO 20 (O) AF EXT01/135 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
PAPRYKA JALAPENO EXTRACTO O AF EXT01/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat papryki Jalapeno w płynie o barwie ciemnopomarańczowej, która nadaje intensywnie ostry smak.
Zastosowanie:
Do kiełbas, sosów, dań gotowych, pasztetów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
PAPRYKA CZERWONA EXTRACTO 50 (O) # AF EXT01/133 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
PAPRYKA CZERWONA EXTRACTO (O) AF EXT01/132 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
PAPRYKA CZERWONA EXTRACTO (O) AF EXT80/028 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat świeżej papryki czerwonej o łagodnym smaku
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych, kiełbas, pasztetów i pieczeni
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
PAPRYKA CZERWONA EXTRACTO (W) AF EXT01/087 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat świeżej papryki czerwonej o łagodnym smaku
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
PAPRYKA CZERWONA EXTRACTO 100 STANDARD AF EXT01/112/1 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt papryki do stoswania w przemyśle spożywczym i garmażeryjnym
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS PRZED UŻYCIEM WSTRZĽSNĽĆ
PAPRYKA CZERWONA EXTRACTO 50 (O) AF EXT01/133/1 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt czerwonej papryki, do stosowania w przemyśle spożywczym i garmażeryjnym
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
PAPRYKA CZERWONA JALAPENO EXTRACTO (W) AF EXT01/088 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat papryki Jalapeno w płynie o barwie ciemnopomarańczowej, która nadaje intensywnie ostry smak.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
PAPRYKA ZIELONA EXTRACTO AF EXT01/012 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemysle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
PIECZARKA EXTRACTO (W) AF EXT01/070 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat pieczarki, z nutą skórkową idealny do wszelkiego rodzaju potraw nadający charakterystyczny posmak prawdziwego grzyba
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SELER EXTRACTO PLUS (O) AF EXT01/061 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt świeżego korzenia selera
Zastosowanie:
Do sałatek, surówek, przetworów warzywnych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SELER SAłATKOWY EXTRACTO (O) AF EXT01/049 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt świeżego korzenia selera o zabarwieniu słomkowym
Zastosowanie:
Do sałatek, surówek, przetworów warzywnych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SUSZONY POMIDOR EXTRACTO (O) AF EXT01/050 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt suszonego pomidora
Zastosowanie:
Do sosów, sałatek, dań gotowych, pasztetów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
TRUFLA EXTRACTO AF EXT30/001 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
KOMPOZYCJE PRZYPRAWOWE
CZOSNEK Z MASłEM EXTRACTO (O) AF EXT01/043 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt świeżego czosnku z nutą maślaną
Zastosowanie:
Do serków, sosów, dań gotowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CZOSNEK Z OLIWKą EXTRACTO (O) AF EXT01/097 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
FIVE SPICE EXTRACTO (O) AF EXT01/053 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny aromat z mieszanki pięciu ziół, obejmujący smaki: kwaśny, gorzki, ostry, słodki i słony.
Zastosowanie:
Do sosów, gulaszy, dressingów, dań gotowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
PIEPRZ Z PAPRYKą EXTRACTO AF EXT01/142 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 2-5g/kg
PIęć ZIół EXTRACTO AF HS80/032 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,1-1g.kg
ZIOłA EXTRACTO AF EXT01/131 Karta oceny produktu
Opis:
Ziołowa mieszanka aromatyczno-przyprawowa do stosowania w szerokiej gamie wyrobów garmażeryjnych, daniach gotowych. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
ZIOłA STAROPOLSKIE EXTRACTO AF EXT01/127 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
ZIOłA Z TRAWą CYTRYNOWą EXTRACTO O AF DC175/032 Karta oceny produktu
Opis:
Płynna nuta ziołowa z aromatem trawy cytrynowej.
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych i sałatek.
Dawkowanie: 0,1-1g/l
KOMPOZYCJE KULINARNE
CURRY EXTRACTO PLUS AF EXT01/032 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat indyjskiego Curry z nutą przypraw korzennych. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do dressingów, sosów, dań gotowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CURRY MADRAS EXTRACTO AF EXT01/005 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemysle spozywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
HOT MUSTARD EXTRACTO AF EXT01/129 Karta oceny produktu
Opis:
Wysoce wydajny aromat o charakterze ostrej musztardy, szczególnie polecany do stosowania w produkcji musztard, sosów musztardowych, marynat
Dawkowanie: 1g/kg
KETCHUP EXTRACTO AF DC175/024 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10-14g/100kg
KETCHUP EXTRACTO AF DC175/024 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat ketchupu z nutą pomidora,cebuli i przypraw takich jak ziele angielskie oraz liść laurowy. Sugerowane dawkowanie 10 - 14g/100kg
Zastosowanie:
Do ketchupów, sosów, dań gotowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 10-14g/100kg
KETCHUP PIKANTNY EXTRACTO (O) AF DC175/026 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat pikantnego ketchupu z nutą cebuli. Sugerowane dawkowanie 10 - 14g/kg
Zastosowanie:
Do ketchupów, sosów, dań gotowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 10-14g/100kg
KETCHUP łAGODNY EXTRACTO AF DC175/035 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat ketchupu z nutą pomidora, ziela angielskiego oraz liścia laurowego.Bez nuty cebuli. Sugerowane dawkowanie 10 - 14g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10-14g/100kg
MEXICO EXTRACTO (O) AF EXT01/047 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat typowy dla kuchni meksykańskiej
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych, dressingów, kiełbas
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
MUSZTARDA EXTRACTO AF EXT01/017 Karta oceny produktu
Opis:
Intensywny ekstrakt zmielonych ziaren gorczycy
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spozywczym
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
MUSZTARDA SAREPSKA EXTRACTO AF EXT01/130 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1g/kg
MUSZTARDA SAREPSKA EXTRACTO PLUS AF EXT01/130/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1g/kg
POMIDOR Z OLIWKą EXTRACTO (W) AF EXT01/125 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna łącząca cechy świeżego, aromatycznego pomidora i wykwintnej oliwki. Produkt dedykowany do wytwarzania głównie sosów i zalew marynujących
SALSA EXTRACTO PLUS O AF EXT01/033 Karta oceny produktu
Opis:
Oryginalna meksykańska kompozycja papryki i pomidorów z dodatkiem kolendry, czosnku , cebuli. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do sosów, sałatek, dań gotowych, kiełbas
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SOS BARBACUE EXTRACTO (O) AF EXT01/024 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Sosu Barbecue z dodatkiem śliwki suszonej, papryki, pomidora i dymu wędzarniczego do sosów i dań garmażeryjnych
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych i sałatek.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SOS CHIńSKI EXTRACTO (O) AF EXT01/055 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat będący kompozycją smaku charakterystycznego dla kuchni chińskiej
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SOS TYSIąCA WYSP EXTRACTO PLUS (O) AF EXT01/031 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów do sosów typu Thousand Island: papryki chili, cebuli, z dodatkiem octu winnego
Zastosowanie:
Do sosów, dipów, dressingów i sałatek
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
TACO EXTRACTO PLUS O AF EXT01/029 Karta oceny produktu
Opis:
Charakterystyczna dla kuchni meksykańskiej kompozycja aromatów czosnku, cebuli,chili, pomidora ,z dodatkiem ziół. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do sosów, dań gotowych, kiełbas, marynat
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
TZATZIKI EXTRACTO (O) AF EXT01/102 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
TZATZIKI EXTRACTO (O) AF EXT01/102/2 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
TZATZIKI EXTRACTO (O) AF TS66/006 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów podkreślających oryginalny smak greckiego sosu - czosnku, ogórka, koperku
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,8-1,2g/kg
TZATZIKI EXTRACTO PLUS (O) AF EXT01/100 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów podkreślających oryginalny smak greckiego sosu - czosnku, ogórka, koperku
Dawkowanie: 1-3g/kg
TZATZIKI EXTRACTO PLUS (O) AF EXT01/100/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
WłOSZCZYZNA EXTRACTO (O) AF EXT01/090 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja ekstraktów przypraw takich jak marchew, cebula, seler, pietruszka.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
AROMATY MAśLANE I SEROWE
CHEDDAR EXTRACTO AF EXT01/109 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
CREAMER EXTRACTO AF DF141/004 Karta oceny produktu
Opis:
Creamer nadaje delikatność oraz aksamitny charakter, wzmacnia naturalną kremowość, tłustość oraz słodycz. Doskonały do serów, sosów, zup, koncentratów i wszystkich „zabielanych” produktów. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
Dawkowanie: 1-3g/kg
CREAMER EXTRACTO AF EXT60/001 Karta oceny produktu
MASłO EXTRACTO (O) AF EXT01/040 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat masła o żółtawym zabarwieniu, podkreślający kremowość produktów
Zastosowanie:
Do pasztetów, dań gotowych, ciastek i krakersów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
MASłO CZOSNKOWE EXTRACTO AF EXT01/147 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat będą cy kompozycją masła, z delikatną nutą czosnku
Dawkowanie: 0,2-1g/kg
MASłO CZOSNKOWO-KOPERKOWE EXTRACTO (O) AF EXT01/045 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat masła z nutą świeżego czosnku i koperku
Zastosowanie:
Do serków, sosów, dressingów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
MASłO śMIETANKOWE EXTRACTO (O) AF EXT01/030 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat masła z nutą śmietankową w płynie
Zastosowanie:
Do pasztetów, sosów i dań garmażeryjnych, w celu podkreślenia kremowości.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
MASłO śMIETANKOWE KREMOWE EXTRACTO AF EXT01/106 Karta oceny produktu
SER EXTRACTO (O) AF EXT01/126 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstarkt żółtego sera do stosowania w galanterii spożywczej, wyrobach garmażeryjnych. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
ŚMIETANKA Z CEBULKą EXTRACTO AF EXT01/042/3 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów śmietanki oraz świeżej cebuli.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
KOMPOZYCJE RYBNE
KRAB EXTRACTO (W) AF EXT01/065 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżego mięsa z kraba
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
KREWETKA Z CZOSNKIEM EXTRACTO AF EXT01/064 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat krewetki z nutą świeżego czosnku.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
KREWETKA Z CZOSNKIEM EXTRACTO AF EXT01/101 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat krewetki z nutą świeżego czosnku.
Dawkowanie: 1-3g/kg
MAKRELA WęDZONA EXTRACTO (W) AF EXT01/091 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wędzonej makreli
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
TUńCZYK EXTRACTO AF EXT01/077/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat płynny o charakterze tuńczyka, do stosowania w przemyśle rybnym, garmażeryjnym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
TUńCZYK EXTRACTO (O) AF EXT01/077 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat świeżego tuńczyka
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
WęDZONY łOSOś EXTRACTO (O) AF EXT01/066 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wędzonego łososia z ekstraktami przypraw.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
AROMATY MIęSNE, PIECZENIOWE, GRILLOWE, DYMU
*DYM EXTRACTO (W) AF EXT01/134/1 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat dymu do stosowania w przemyśle mięsnym, drobiarskim, rybnym, garmażeryjnym do farszów i na powierzchnię wyrobów
Zastosowanie:
w przemyśle zpożywczym
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
DYM BARBACUE EXTRACTO AF EXT01/023 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny dym wędzarniczy z nutą śliwki o zabarwieniu ciemnobrązowym.
Dawkowanie: 0,1-1g/l
DYM EXTRACTO AF SF82/019 Karta oceny produktu
Opis:
Dym bukowy do szynek, boczków i kiełbas
Zastosowanie:
do szynek , boczków, bekonów i kiełbas, gdzie pożądany jest aromat wędzenia drzewem bukowym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
DYM EXTRACTO (W) AF EXT01/113 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
DYM EXTRACTO (W) AF EXT01/113/1 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśłe spożywczym
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
DYM EXTRACTO(W ) AF EXT82/026 Karta oceny produktu
Opis:
Płynna nuta tłustego, grillowanego burgera
GRILL AROMA EXTRACTO AF CC69/010 Karta oceny produktu
Opis:
Nuta potrawy grillowanej na węglu drzewnym.
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
GRILL BURGER EXTRACTO (W) AF SF82/018 Karta oceny produktu
Opis:
Płynna nuta tłustego, grillowanego burgera. Preparat polecany do marynat, sosów, wyrobów garmażeryjnych. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do burgerów, frykadeli
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
GRILL EXTRACTO AF EXT69/027 Karta oceny produktu
KURCZAK EXTRACTO AF EXT04/024 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat kurczaka do wzmocnienia smaku wyrobów mięsnych, sosów czy dań gotowych.
PIECZEń EXTRACTO AF EXT01/011 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat na bazie naturalnych ekstraktów i aromatów, do uwydatnienia charakterystycznej nuty pieczeni.
Zastosowanie:
Do stosowania w sosach, pasztetach, daniach garmażeryjnych.
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
SALAMI EXTRACTO AF EXT01/128 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SALAMI EXTRACTO AF EXT01/144 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SZYNKA EXTRACTO AF EXT06/025 Karta oceny produktu
SZYNKA SUROWA EXTRACTO AF EXT01/107 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
SZYNKA SUROWA EXTRACTO (O) AF EXT01/046 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt surowej szynki w typie włoskim
Zastosowanie:
Do serków, dań gotowych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
SZYNKA Z SEREM EXTRACTO (O) AF EXT01/041 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny ekstrakt szynki z serem
Zastosowanie:
Do serków, dań gotowych, krakersów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
WOłOWINA EXTRACTO AF EXT02/023 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat wołowiny do wzmocnienia smaku wyrobów mięsnych, sosów, dań gotowych.
WęDZONKA EXTRACTO (O) AF CC69/011 Karta oceny produktu
Opis:
Połączenie nut mięsa wędzonego o subtelnym zapachu i smaku.
Zastosowanie:
Do zup, sosów,dań gotowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,1-1g/g/kg
AROMATY OWOCOWE
CRANBERRY EXTRACTO AF EXT01/099 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10g/kg
CYTRYNA EXTRACTO AF EXT01/018 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt świeżo wyciśniętej cytryny w formie płynnej o zabarwieniu słomkowym
Zastosowanie:
Do dressingów, sałatek,
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CYTRYNA EXTRACTO AF EXT01/123 Karta oceny produktu
Opis:
płynny ekstrakt soku z cytryny
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CYTRYNA EXTRACTO AF EXT90/001 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat cytryny do stosowania w przemyśle spożywczym i garmażeryjnym.
Dawkowanie: 0,1-1,0g/kg
JABłKO ANANASOWE EXTRACTO (W) AF EXT01/056 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny ekstrakt swieżego jabłka z nutą ananasa
Zastosowanie:
Do sosów w typie słodko-kwaśnym, dań gotowych, dresingów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
JABłKO SAłATKOWE EXTRACTO (W) AF EXT01/044 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt z świeżego, soczysteko jabłka. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do sałatek i surówek
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
JABłKO SAłATKOWE EXTRACTO (W) AF EXT01/044/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
MIRABELLE EXTRACTO AF EXT01/096 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10g/kg
ŚLIWKA SUSZONA EXTRACTO (W) AF EXT01/014 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat śliwki suszonej o brązowej barwie
Zastosowanie:
Do pasztetów, sosów typ Barbecue, wyrobów garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
AROMATY SłODKIE, ORZECHOWE
*MIóD EXTRACTO (W) AF EXT01/013 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat miodu. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Zastosowanie:
Do szynek, musztard, sosów, dressingów
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
CHERRY BERRY EXTRACTO AF EXT01/094 Karta oceny produktu
Opis:
Unikalna kompozycja ekstraktów owoców i kwasów do podniesienia smakowitości wędlin, produktów rybnych, surówek i sałatek, sosów, marynat. Nadaje wytrawny smak produktom i potrawom .
Dawkowanie: 5-20g/kg
CHERRY SEMI-DRY EXTRACTO AF EXT01/095 Karta oceny produktu
Opis:
Unikalny produkt podnoszący walory smakowe produktów spożywczych, poprzez wykorzystanie synergii ekstraktów owoców, naturalnych kwasów i cukrów. Preparat dedykowany do stosowania w produkcji wędlin, wyrobach rybnych, sosach, marynatach, sałatkach i surówkach, nadający wytrawny smak produktom i potrawom.
Dawkowanie: 1-3g/kg
ORZECH WłOSKI EXTRACTO AF EXT01/108 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
AROMATY POZOSTAłE
AROMAT TYP "KWAS" AF EXT01/074 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10g/kg
AROMAT TYP "KWAS" PLUS AF EXT01/080 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat z naturalnym karmelem i cukrem palonym - z przeznaczeniem do kwasu chlebowego
Dawkowanie: 10g/kg
MIóD KREMOWY EXTRACTO AF EXT110/001 Karta oceny produktu
Opis:
Płynny aromat miodu. Sugerowane dawkowanie 0,1 - 1g/kg
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
RUM EXTRACTO AF EXT01/140 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 0,1-1g/kg
VINEGAR "SWEET NEUTRAL" EXTRACTO AF EXT01/121 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 50-80g/l zalewy
VINEGAR "SWEET" DO ZALEW EXTRACTO AF EXT01/120 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do stosowania w żywności, nie do sprzedaży detalicznej
Dawkowanie: 50-80g/l zalewy
VINEGAR EXTRACTO AF EXT01/116 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 2-3%
VINEGAR DO ZALEW EXTARCTO AF EXT01/139 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10g/kg
VINEGAR DO ZALEW EXTRACTO AF EXT01/119 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do stosowania w żywności, nie do sprzedaży detalicznej
Dawkowanie: 50-80g/l zalewy