O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY PROCESOWE (Base Aroma)
 
EKSTRAKTY DROżDżOWE
EKSTRAKT DROżDżOWY AF PF20/007 Karta oceny produktu
Opis:
Wysoce wydajny ekstrakt drożdżowy wzmacniający smak całej gamy produktów spożywczych, z nutami bulionu mięsnego i warzywnego. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 3g/kg
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
EKSTRAKT DROżDżOWY NEUTRAL AF PF20/006 Karta oceny produktu
Opis:
Uniwersalny ekstrakt drożdżowy o charakterze umami, do stosowania w całej gamie produktów spożywczych. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemysle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
EKSTRAKT DROżDżOWY AG AF PF20/008 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS
EKSTRAKT DROżDżOWY AGL UMAMI AF PF20/009 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdżowy z efektem umami , o wysokiej zawartości rybonukleotydów I+G oraz kwasu glutaminowego. 1 część odpowiada 2 częściom układu (90 % MSG+ 10% I+G)
Dawkowanie: QS
EKSTRAKT DROżDżOWY LS AF PF20/002 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdzowy o unikalnych właściwościach z uwagi na wysoką zawartość peptydów. Wzmacnia odczucie przypraw, wydłuża w czasie efekt ich stosowania. Może być stosowany do sosów, zup, dań gotowych i mieszanek przyprawowych. Znacząco redukuje niepożądane posmaki. Typowe dawki to 0,3 - 5,0% w gotowym wyrobie. W mieszankach przyprawowych 10 - 20%
Dawkowanie: QS
EKSTRAKT DROżDżOWY M AF PF20/001 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdżowy o bardzo wysokiej zawartości rybonukleotydów, co wpływa na jego skuteczność wzmacniania i modyfikowania smaku już od dawki 0,01% w produkcie gotowym. Zwiększa odczucie słoności, co pozwala na redukcję dodatku soli. Wzmacnia smak i aromat zwłaszcza produktów bardziej pikantnych i wyrazistych, jak wyroby mięsne, ciemne sosy, potrawy jednogarnkowe
Dawkowanie: QS
EKSTRAKT DROżDżOWY ROAST BEEF AF PF20/005 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdzowy, który w połączeniu z innymi ekstraktami podnosi smak i aromat wyrobów, w kierunku charakteryzującym pieczoną wołowinę.Polecany do pikantnych potraw, zup, sosów, dań jednogarnkowych, wędlin o tańszym wsadzie. Preparat najczęściej stosuje się w dawce 1 - 5g/kg
Dawkowanie: 1-5g/kg
EKSTRAKT DROżDżOWY ROAST DARK AF PF20/003 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt o charakterze pieczeni do wzmocnienia smaku i koloru w pieczeniach, sosach pieczeniowych, oraz kompozycjach smakowych cebulach pieczonych i czosnkach. Typowa dawka w produktach spożywczych to 1 - 4g/kg
Dawkowanie: 1-4g/kg
EKSTRAKT DROżDżOWY ROAST MEAT AF PF20/004 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt drożdżowy-mięsa pieczonego do zup sosów, mieszanek przyprawowych, aromatów mięsnych. Typowa dawka w wyrobach gotowych wynosi 1 - 4g/kg
Dawkowanie: 1-4g/kg