O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY MIĘSNE
 
AROMATY SALAMI
Grupa aromatów salami z dodatkowo wzmocnioną nutą, charakterystyczną dla długo dojrzewających salami. Aromaty te są zróżnicowane dla różnych regionów krajów, wzbogacone o nuty pleśniowe. Ponadto układy preparatów funkcjionalnych do produkcji metodą tradycyjną znajdują się w grupie Mieszanek Przyprawowych w podgrupie Mieszanki do kiełbas surowych.
AROMAT SALAMI 1 AF MF16/004 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-2g/kg
AROMAT SALAMI 3 AF MF16/006 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat salami z nutą pleśniowa, charakterystyczną dla wyrobów surowych, długodojrzewających oraz nutą papryki
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-2g/kg
SALAMI WęGIERSKIE AF MF16/005 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat przyprawowy do salami, szczególnie polecany do salami w typie węgierskim, podkreślający charakterystyczną nutę przyprawową.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-2g/kg
SALAMI ORZECHOWE AF MF16/008 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat salami z nutą orzechową, typową dla salami dojrzewającego. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SALAMI WłOSKIE SNACK AF MF16/009 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna o charakterystycznym smaku włoskiego salami.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
SALAMI DOJRZEWAJąCE -BAZOWE AF MF16/557 Karta oceny produktu
Opis:
Podstawowa nuta aromatu długo dojrzewającego salami, które w zależności od intensywności nuty fermentowanej można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami pleśniowych salami.
Zastosowanie:
w przemysle mięsnym
Dawkowanie: 0,5 - 2 g/kg
SALAMI DOJRZEWAJąCE - WęGIERSKIE AF MF16/559 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Salami długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami węgierskiego, które w zależności od intensywności nuty fermentowanej można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami pleśniowych salami. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 2,0g/kg
Zastosowanie:
do stosowania w żywności
Dawkowanie: 0,5 - 2 g/kg
SALAMI PLEśNIOWE - HISZPAńSKIE AF MF16/555 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Salami pleśniowego charakterystycznego dla salami hiszpańskiego i szynki hiszpańskiej długo dojrzewającego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.
Zastosowanie:
w przemysle mięsnym
Dawkowanie: 0,5 - 2 g/kg
SALAMI PLEśNIOWE - WłOSKIE AF MF16/558 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Salami pleśniowego długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami włoskiego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.
Zastosowanie:
w przemyśle mięsnym
Dawkowanie: 0,5 - 2 g/kg
SALAMI PLEśNIOWE - ŚRóDZIEMNOMORSKIE AF MF16/556 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat Salami pleśniowego długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami śródziemnomorskiego, które w zależności od intensywności nuty pleśni można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami fermentowanych salami.
Zastosowanie:
w przemyśle mięsnym
Dawkowanie: 0,5 2 g/kg