O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
MIESZANKI PRZYPRAWOWE DO PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
 
KIEŁBASY SUCHE I PODSUSZANE
JAłOWCOWA PLUS AF SC23/028 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10-15g/kg
KABANOS AF SC23/013 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 3-6g/kg
KABANOS ORYGINAL AF SC23/029 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 8g/kg
KABANOS DROBIOWY AF SC23/026 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa będąca kompozycją przypraw charakterystycz nych dla tej grupy wędlin z wyrazistą nutą pieprzu, polecana szczególnie do kiełbasek drobiowych typu cabanossi. Sugerowane dawkowanie 5g/kg
Dawkowanie: 5g/kg
KABANOS PARZONY AF SC23/017/1 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przypraw z wbudowaną nuta bekonową, doskonale maskujący posmak mięsa drobiowego. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6-8g/kg
KABANOS TRADYCYJNY SAUSAGE AF SC23/001/EX/Karta oceny produktu
Dawkowanie: 7,5g/kg
KABANOS TRADYCYJNY SPICE AF SC23/019/1 Karta oceny produktu
Opis:
Tradycyjny smak kabanosa , o wyraźnym profilu przyprawowym, z uwydatnioną nutą kminku, kolendry i pieprzu. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu. Sugerowane dawkowanie 6 - 8g/kg
Zastosowanie:
do produkcji kabanosów; zapewnia niepowtarzalny smak i aromat
Dawkowanie: 6-8g/kg
KIEłBASA KRAKOWSKA SUCHA PREMIUM AF SC27/130 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas suchych i podsuszanych typu krakowska z przyprawami naturalnymi: czosnek, pieprz czarny, pieprz biały, kminek, gorczyca.
Zastosowanie:
do produkcji wędlin gruborozdrobnionych
Dawkowanie: 5-8g/kg
KRAKOWSKA SUCHA AF MPG10/20 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna zalecana do kiełbas suchych i podsuszanych z dodatkiem mieszanki pieprzu, czosnku oraz kminku.
Zastosowanie:
Zalecana do produkcji wędlin gruborozdrobnionych o intensywnym smaku i zapachu.
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
KRAKOWSKA SUCHA AF SC27/027 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas typu Krakowska Sucha oraz innych kiełbas suchych z dodatkiem czosnku oraz gorczycy.
Dawkowanie: 3- 6g/kg
KIEłBASA MYśLIWSKA PREMIUM AF SC23/020 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawo-aromatyczna do kiełbas typu myśliwska podkreślająca charakterystyczny dla tego typu kiełbas smak, z dodatkiem mieszanki różnego rodzaju pieprzu, gorczycy, jałowca oraz kminku. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
MYśLIWSKA P AF MPS10/130/P Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas typu Myśliwska z dodatkiem pieprzu oraz kolendry.Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
Dawkowanie: 3- 6g/kg
MYśLIWSKA PLUS AF SC27/124 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas w typie myśliwska podkreślająca charakterystyczny dla tego typu kiełbas smak.
Dawkowanie: 8g/kg
ŻYWIECKA PREMIUM AF SC27/149 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o nucie charakterystycznej dla kiełbasy żywieckiej, z dodatkiem czosnku, gorczycy imbiru oraz pieprzu.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10g/kg
ŻYWIECKA-PERFECTA AF MPG10/10 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa typowa dla kiełbasy żywieckiej z intensywną nutą pieprzu i czosnku.
Dawkowanie: 3-6g/kg
ŻYWIECKA AF SC30/018 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas podsuszanych w typie Żywiecka
Zastosowanie:
mieszanka przyprawowa do kiełbas podsuszanych
Dawkowanie: 5-7g/kg
KIEłBASA JAłOWCOWA AF SC23/021 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas suchych i podsuszanych w typie jałowcowej podkreślająca charakterystyczny dla tego typu kiełbas smak, z wyraźną nutą jałowca. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
JAłOWCOWA P AF MPS10/120/P Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas typu Jałowcowa, z wyraźną nutą jałowca i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
Dawkowanie: 3- 6g/kg
KABANOS TRADYCYJNY SPICES AF SC23/019 Karta oceny produktu
Opis:
Tradycyjny smak kabanosa , o wyraźnym profilu przyprawowym, z uwydatnioną nutą kminku, kolendry i pieprzu. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu.
Zastosowanie:
do produkcji kabanosów; zapewnia niepowtarzalny smak i aromat
Dawkowanie: 8g/kg
KABANOS TRADYCYJNY Z KMINKIEM AF SC23/018 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przyprawowa z dominującą nutą bekonu, wzbogacona aromatem kminku. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Zastosowanie:
do produkcji kabanosów; zapewnia niepowtarzalny smak i aromat
Dawkowanie: 8g/kg
KABANOSY P AF MPS10/110/P Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas typu kabanosy. Kompozycja z wbudowaną nutą mięsa termizowanego, charakterystycznego dla kiełbas suchych i podsuszanych, z przeznaczeniem do kabanosów drobiowych i parzonych. Produkt na bazie naturalnych przypraw i ich ekstraktów, bez dodatku glutaminianu
Zastosowanie:
do produkcji kabanosów; zapewnia niepowtarzalny smak i aromat
Dawkowanie: 3- 6g/kg
KRAKOWSKA PARZONA-PERFECTA AF MPG10/30 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw zalecana do kiełbas grubo rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją smaku pieprzu i kardamonu.Polecana do wedlin typu krakowska parzona oraz innych wędlin parzonych.
Zastosowanie:
do produkcji wędlin grubo- rozdrobnionych, o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
PASZTETY
W tej grupie znajdują się pomocnicze preparaty, substancje i aromaty umożliwiające prawidłowy przebieg procesów emulgowania, intensyfikowanie peklowania i trwałe stabilizowanie barwy. Są to mieszanki zapewniające dobrą teksturę, zwiększające związanie i utrzymanie wody, zmniejszając ubytki termiczne. Produkty poniżej przedstawione zapewniają powtarzalność produkcji i dobrą jakość w tej grupie wyrobów. Podzielone są według smaków charakterystycznych dla preferencji klientów według różnych regionów polski.
FRENCH PATE AF SC24/052 Karta oceny produktu
Opis:
stabilizator tekstury, barwy oraz emulsji z aromatem mięsa i wątroby do produkcji pasztetów
Zastosowanie:
stabilizator tekstury, barwy oraz emulsji z aromatem mięsa i wątroby do produkcji pasztetów
Dawkowanie: 25g/kg
PASZTET KOGUTEK AF SC24/072 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do pasztetów z nuta mięsa drobiowego i wątróbki
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 30g/kg
PASZTET WIELKOPOLSKI AF SC24/103/2 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 8g/kg
PASZTET BEKONOWY AF SC24/084 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do pasztetów,z wbudowanym aromatem bekonu, doskonale wzmacniający nutę mięsną.
Dawkowanie: 20g/kg
PASZTET BEKONOWY PIECZONY AF SC24/070 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyraźną nutą mięsa pieczonego i bekonu polecana do pasztetów
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10g/kg
PASZTET CEBULOWY AF SC24/085 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do pasztetów z wyraźną nuta cebuli pieczonej i przypraw charakterystycznych dla tego typu wyrobów.
Dawkowanie: 15g/kg
PASZTET CHłOPSKI Z BEKONEM AF SC24/086 Karta oceny produktu
Opis:
Typowa kompozycja przypraw i ziół dla domowego, wiejskiego pasztetu, z widocznymi cząstkami naturalnych ziół i przypraw, oraz wyraźną nutą bekonową
Dawkowanie: 16g/kg
PASZTET DELIKATESOWY AF SC24/010 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do produkcji pasztetów o klasycznym smaku pasztetu delikatesowego. Sugerowane dawkowanie 4 - 6g/kg
Zastosowanie:
Stosować przy produkcji pasztetów, kompozycja przypraw i ekstraktów przypraw zapewnia niepowtarzalny smak i aromat, gwarantując uzyskanie produkcji wysokiej jakości
Dawkowanie: 4 - 6 g/kg
PASZTET DELIKATESOWY DO KONSERW AF SC24/062 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do produkcji pasztetów o klasycznym smaku pasztetu delikatesowego. Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-6g/kg
PASZTET GRZYBOWY AF SC24/079 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletna kompozycja przyprawowa typowa dla pasztetów, z dominującym aromatem grzyba leśnego. Sugerowane dawkowanie 15g/kg
Zastosowanie:
w przemyle spożywczym
Dawkowanie: 15g/kg
PASZTET KREMOWY DO KONSERW AF SC24/065 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do produkcji pasztetu , z delikatną nutą kremową. Sugerowane dawkowanie 7 - 8g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 7g/kg
PASZTET MAZOWIECKI PREMIUM AF SC24/066 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do produkcji pasztetu myśliwskiego.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6g/kg
PASZTET MIęSNY PREMIUM AF SC24/071 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa podkreślająca nutę mięsną w pasztetach pieczonych, gotowanych i konserwach. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 8g/kg
PASZTET PIECZONY DROBIOWY AF SC24/088 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wbudowaną nutą kurczaka pieczonego polecana do pasztetów drobiowych
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 8-10g/kg
PASZTET PODLASKI AF MG10/90 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno przyprawowa do produkcji pasztetów nadająca charakterystyczny smak pasztetu podlaskiego.
Zastosowanie:
do pasztetów i pasztetowych.
Dawkowanie: 4 - 6 g/kg
PASZTET PODLASKI EKSTRACTS AF SC24/064 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i ekstraktów przypraw do produkcji pasztetów nadająca charakterystyczny smak pasztetu podlaskiego.
Zastosowanie:
do pasztetów i pasztetowych.
Dawkowanie: 6g/kg
PASZTET PODLASKI PLUS EX AF SC24/076/C Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przypraw i ich ekstraktów z wyraźną nutą pieprzu, cebuli i kolendry do produkcji pasztetów w typie pasztetu podlaskiego
Dawkowanie: 6g/kg
PASZTET POMIDOROWY AF SC24/083 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do pasztetów , z wbudownym smakiem pomidora
Dawkowanie: 15g/kg
PASZTET WęDZONY CHłOPSKI AF SC24/078 Karta oceny produktu
Opis:
Typowa kompozycja przypraw i ziół dla domowego,wiejskiego pasztetu, z widocznymi cząstkami naturalnych ziół i przypraw. Sugerowane dawkowanie 14 - 16g/kg
Zastosowanie:
do stosowania w żywności
Dawkowanie: 16g/kg
PASZTET Z DZICZYZNY AF SC24/081 Karta oceny produktu
Opis:
Wiejski pasztet z nutą mięsną i charakterystycznym aromatem tymianku i rozmarynu.Polecany do pasztetów typu myśliwski
Dawkowanie: 20g/kg
PATE COMBI PLUS AF SC24/051 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletny preparat stosowany jako stabilizator tekstury oraz jako środek emulgujący i stabilizujący barwę oraz trwaĺość z wbudowanym układem aromatyczno- smakowym, wprowadzającym smak mięsa i wątroby
Zastosowanie:
stabilizator tekstury z emulgatorem i aromatem mięsa i wątroby do produkcji pasztetów
Dawkowanie: 25 g/kg
SALAMI I KIEŁBASY SUROWE
SALAMI PARZONE COMBI AF SC25/015 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka funkcjonalno-aromatyczna do szybko dojrzewającego salami parzonego na bazie mięsa wołowego .Doskonały układ funkcji i smaku tradycyjnego salami , z nutą pieprzu, papryki, delikatnie zaznaczonej nucie kminku i podkreślonym charakterze wyrobów surowych dojrzewających. Produkt bez dodatku glutaminianu sodu.
Dawkowanie: 10-15g/kg
SALAMI SUROWE COMBI AF SC25/014 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat do produkcji salami metodą tradycyjną. Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowych o typowym dla salami smaku i aromacie.
Zastosowanie:
do wędlin surowo dojrzewających
Dawkowanie: 10-15g/kg
SALAMI TRADYCYJNE AF SC25/022 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat przyprawowo-funkcjonalny z GDL do wytwarzania tradycyjnego salami, w skróconym czasie, z wyraźną nutą pieprzu i papryki, z delikatnym posmakiem orzecha w tle. Dawkowanie 10 - 12g/kg
Dawkowanie: 10g/kg
SALAMI TRADYCYJNE WłOSKIE AF MF16/013 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno przyprawowa do kiełas typu salami, z aromatem dojzewającej kiełbasy i przypraw typowych dla tradycyjnych surowych kiełbas włoskich
Dawkowanie: 1-5g/kg
SALAMI TRADYCYJNE śRóDZIEMNOMORSKIE AF MF16/012 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbas typu salami, z charakterystycznym aromatem dojrzewającej wędliny i przypraw typowych dla krajów śródziemnomorskich, z delikatną nutą czosnku
Dawkowanie: 1-5g/kg
SALAMI śRóDZIEMNOMORSKIE AF SC25/016 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat salami długo dojrzewającego charakterystycznego dla salami włoskiego, które w zależności od intensywności nuty fermentowanej można stosować indywidualnie lub w połączeniu z aromatami pleśniowych salami. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
SALAMI FERMENTED GDL AF SC26/016 Karta oceny produktu
Opis:
Preparaty do produkcji salami metodą szybką. Kompozycja funkcjonalno - smakowa do wędlin surowo dojrzewających zawierajaca dodatek nuty fermentowanej.
Zastosowanie:
kompletna mieszanka funkcjonalno przyprawowa z GDL do produkcji kiełbas typu salami celem nadania charakterystycznej nuty smakowej
Dawkowanie: 10 - 15 g/kg
SALAMI WĘGIERSKIE COMBI AF KS10/100 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat do produkcji salami metodą tradycyjną. Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowo dojrzewających zawierająca środek funkcjonalny oraz charakterystyczny dla salami węgierskiego smak i aromat.
Zastosowanie:
kompletna mieszanka funkcjonalno przyprawowa z GDL do produkcji kiełbas typu salami celem nadania charakterystycznej nuty smakowej
Dawkowanie: 10 - 15 g/kg
SALAMI CZOSNKOWE COMBI AF KS10/110 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat do produkcji salami metodą tradycyjną. Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowo dojrzewających zawierająca środek funkcjonalny oraz charakterystyczny dla salami smak z dodatkiem nuty smakowej czosnku.
Zastosowanie:
do wędlin surowo- dojrzewających
Dawkowanie: 10 - 15 g/kg
SERVOLAT FIńSKI COMBI AF SC27/145 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowo dojrzewających zawierająca środek funkcjonalny oraz charakterystyczny dla Servolatu smak i aromat. Mieszanka zawiera nuty korzenne oraz kardamonu.
Dawkowanie: 20g/kg
SERVOLAT COMBI AF SC27/146 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowo dojrzewających zawierająca środek funkcjonalny oraz charakterystyczny dla Servolatu smak i aromat
Dawkowanie: 20g/kg
SUROWA PIEPRZOWA COMBI G AF SC24/045 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do wędlin surowych, z mieszanką różnego rodzajów pieprzu, doskonale podkreślająca smak kiełbasy pieprzowej.
Zastosowanie:
jako dodatek do wyrobów mięsnych, polecana do kiełbas surowych średnio- rozdrobnionych
Dawkowanie: 10 - 15g/kg
METKA łOSOSIOWA PERFECTA AF KS10/20 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanki przyprawowo-funkcjonalne do wędlin surowych, metki z dominacją smaku papryki.
Zastosowanie:
jako dodatek do wyrobów mięsnych, polecany do kiełbas średnio-rozdrobnionych
Dawkowanie: 12 g/kg
METKA RUMOWA AF SC25/003 Karta oceny produktu
Opis:
Preparat funkcjonalno-smakowy z udziałem GDL do metek o smaku rumowym.
Dawkowanie: 12 g/kg
KINDZIUK AF SC30/020 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa podkreślająca typowy pieprzny smak wyrobów typu Kindziuk
Dawkowanie: 10g/kg
CHORIZO AF SC26/020 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do tradycyjnej kiełbasy Chorizo zawierająca nuty mięsno-paprykowe podkreślające typowy charakter produktu.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10-15g/kg
KRESOWA AF SC30/073 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbasy kresowej z nutami czosnku, pieprzu, gorczycy oraz kminku.
Dawkowanie: 10g/kg
PARÓWKI, KIEŁBASKI HOMOGENIZOANE, FRANKFUTERKI
Preparaty przedstawione poniżej to optymalne kompozycje aromatów i ekstraktów spełniających różnorodne funkcje technologiczne, gwarantujące pewną produkcję i powtarzalną wysoką jakość wyrobu.
KIEłBASKA KANADYJSKA AF SC26/146 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do kiebasek homogennych, z nutą goździka
Dawkowanie: 5-6g/kg
KIEłBASKA WIEDEńSKA AF SC26/113 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6g/kg
KIEłBASKA WIEDEńSKA Z BEKONEM AF SC26/112 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do kiełbasek homogennych z delikatną nutą wędzonego, parzonego bekonu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6-10g/kg
KIEłBASKA WIEDEńSKA Z SZYNKI AF SC26/105 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle sożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
MORTADELA DELIKATESOWA AF MPP10/100 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin drobnorozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku gałki i pieprzu z wbudowanym aromatem mięsa wieprzowego.
Zastosowanie:
do kiełbasy mielonej wędzonej
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
PARóWKA WIENER CLASSIC NEW AF SC26/110 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6g/kg
PARóWKA WYBOROWA ORGINAL NEW AF SC26/111 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6g/kg
PARóWKA DELIKATESOWA DROBIOWA PREMIUM AF SC26/108 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5-10g/kg
PARóWKA TYP BERLINER AF SC26/068/2G Karta oceny produktu
Dawkowanie: 3-6g/kg
PARóWKA WIEPRZOWA PK AF SC26/137 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 6g/kg
PARóWKI JUNIORKI (7070) AF SC26/115 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o kompozycji szczególnie lubianej przez dzieci i młodzież, z wyraźną nutą gałki muszkatołowej, polecana do produkcji parówek i kiełbasek. Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 4-6g/kg
PARóWKI DROBIOWE AF SC26/018 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna stosowana jako dodatek do wyrobów mięsnych, polecany do wszelkiego rodzaju parówek Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
Zastosowanie:
do wyrobów mięsnych; wzmacnia naturalną nutę mięsną oraz nadaje smak użytych ekstraktów przypraw
Dawkowanie: 3-6g/kg
PARóWKI WIEDEńSKIE CLASSIC AF SC26/116 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o kompozycji przypraw charakterystycznych dla tradycyjnej wienerki, z wyraźną nutą gałki, pieprzu i papryki. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
PARóWKI WYBORNE AF SC26/118 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do parówek i kiełbasek z wyraźna nutą pieprzu i gałki. Sugerowane dawkowanie 6 - 10g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6-10g/kg
PARóWKI Z SZYNKI PLUS AF SC26/101 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do homogennych kiełbas wieprzowych, zwłaszcza o dużej zawartości chudego mięsa, np z szynki. Sugerowane dawkowanie 7g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 7g/kg
PARóWKOWA EKSPORTOWA AF SC26/104/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo - aromatyczna do parówki o gorszym wsadzie, do maskowania posmaku tłuszczu i momu. Polecana również do mortadeli
Zastosowanie:
w przemyśle spozywczym
Dawkowanie: 6g/kg
PARóWKOWA DELIKATESOWA PREMIUM AF SC26/107/1 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
REGIONALNA NORYMBERSKA AF SC27/135/2 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przypraw do kiełbas średnio rozdrobnionych jak i homogenizowanych z uwydatnioną nutą czosnku, gorczycy, imbiru, pieprzu czarnego, natki pietruszki, majeranku oraz kminku.
Dawkowanie: 10g/kg
VEGA LEEK PURE AF SC26/151 Karta oceny produktu
Opis:
połączenie gałki z nuta pora, polecany do kiełbas homogenizowanych
Dawkowanie: 3-5g/kg
WIEDEńSKA STRONG AF SC26/003 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna do parówek także o gorszym wsadzie. Charakteryzuje się silną nutą mięsną i aromatów przypraw co pozwala na wyeliminowanie niepożądanego smaku tłuszczu w parówkach
Zastosowanie:
do wyrobów mięsnych; wzmacnia naturalną nutę mięsną oraz nadaje smak użytych ekstraktów przypraw
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
PARóWKA WIEDEńSKA AF MPP10/50/E Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do parówek o gorszym wsadzie surowca. Charakteryzuje się wyraźną nutą mięsno-bulionową i wędzenia, z dodatkiem gałki muszkatołowej, pieprzu oraz papryki.
Zastosowanie:
Mieszanka aromatyczna stosowana jako dodatek do wyrobów mięsnych, polecany do wszelkiego rodzaju parówek.
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
PARóWKA WIENER PREMIUM AF SC26/078 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przyprawowa charakterystyczna dla parówki wiedeńskiej, z delikatną nutką papryki ,kardamonu i kwiatu muszkatu, z aromatem podkreślającym mięsny charakter wyrobu muśniętego leciutko dymem.
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym. Charakterystyczna kompozycja przypraw i aromatów dla typowej parówki wiedeńskiej.
Dawkowanie: 1-5g/kg
PARóWKA DELIKATESOWA AF SC26/098 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo - aromatyczna do parówek w typie cielęcej, do parówek o obniżonej ilości tłuszczu. Charakteryzuje się wyraźną nutą mięsną.Idealna do parówek dla dzieci.
Dawkowanie: 5g/kg
PARóWKA DELIKATESOWA DROBIOWA AF SC26/099 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo - aromatyczna do parówek drobiowych - w typie cielęcej, do parówek o obniżonej ilości tłuszczu. Charakteryzuje się wyraźną nutą mięsną. Idealna do parówek dla dzieci.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5-10g/kg
PARóWKA KURPIOWSKA AF SC26/077 Karta oceny produktu
Opis:
Układ przypraw i aromatów do wyrobów homogenizowanych typu parówka, mortadela z wyraźną nutą gorczycy, papryki i pieprzu.
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym. Kompozycja przypraw i aromatów mięsnych, których smak jest najbardziej preferowany. Parówka ta przeznaczona jest również do mortadeli.
Dawkowanie: 1-5g/kg
BERLINER AF SC26/079 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przyprawowa charakterystyczna dla parówki w typie Berliner, z delikatną nutą mielonej gorczycy, z aromatem podkreślającym mięsny charakter wyrobu.
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym. Wyrafinowany układ nuty mięsnej doskonale maskujący posmak emulsji skórkowej oraz tłuszczu.
Dawkowanie: 3-5g/kg
PARóWKA WYBOROWA ORGINAL AF SC26/103 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z delikatną nutą mielonej gorczycy, z aromatem podkreślającym mięsny charakter wyrobu.
Dawkowanie: 3-6g/kg
PARóWKA CIELęCA AF SC26/057 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do parówek w typie cielęcej, do parówek o obniżonej ilości tłuszczu, charakteryzuje się wyraźną nutą mięsną.Idealna do parówek dla dzieci.
Dawkowanie: 4-6g/kg
PARóWKI Z SZYNKI AF SC26/089 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów i przypraw do luksusowych parówek na bazie mięsa z szynki, doskonale skomponowana do podkreślenia tego rodzaju wsadu surowcowego.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5 g
WIENERKA AF SC26/100 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przyprawowa do typowej parówki - wienerki z nutą gałki muszkatołowej.
Dawkowanie: 8g/kg
PARóWKA BEKONOWA AF SC27/132 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyeksponowaną nutą pieczonego bekonu, papryki, gałki muszkatałowej i pieprzu.
Dawkowanie: 10g/kg
PARóWKA TYP KABANOS AF SC26/060 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do parówki , z charakterystyczną dla kabanosa nutą kminku
Dawkowanie: 4-5g/kg
SERDELKI - KNACKER WIENER AF SC26/064 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przyprawowa do parówek w typie serdelki, z dominującą nutą kwiatu gałki, gałki i pieprzu oraz wbudowanym aromatem mięsa, maskująca posmak tłuszczu i inne niepożądane nuty
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle mięsnym
Dawkowanie: 4-6g/kg
PARóWKOWA -BOCKWURST AF SC26/067 Karta oceny produktu
Opis:
Klasyczna mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbasy parówkowej, mortadeli i niemieckiej bockwurst.
Dawkowanie: 5g/kg
MORTADELA - BIERSCHINKEN AF SC27/147 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do klasycznej mortadeli w typie Bierschinken podkreślająca charakterystyczny smak tego typu produktów. Również do parówek o gorszym wsadzie surowcowym, do maskowania posmaku tłuszczu i momu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 9g/kg
REGIONALNA NORYMBERSKA AF SC27/135 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przypraw do kiełbas średnio rozdrobnionych jak i homogenizowanych z uwydatnioną nutą czosnku, gorczycy, imbiru, pieprzu czarnego, natki pietruszki, majeranku oraz kminku.
Dawkowanie: 10g/kg
DEBRECZYNKI AF SC26/021 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do parówek z wyraźną nutą mięsa, papryki słodkiej i ziół
Dawkowanie: 4-6g/kg
KIEłBASKI CURRY AF SC27/133 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyraźnym aromacie curry , doskonala do kiełbas i kiełbasek grillowych średniorozdrobnionych i homogenizowanych.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10-12g/kg
KIEłBASKI CHILLI AF SC27/134 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterystycznym pikantnym smaku papryki Chilli oraz gorczycy do kiełbas i kiełbasek grillowych średniorozdrobnionych i homogenizowanych. Sugerowane dawkowanie 10 - 12g/kg
Dawkowanie: 10-12g/kg
PARóWKA WIENER CLASSIC COMBI AF SC26/062 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletna mieszanka przyprawowo - funkcjonalna do produkcji wędlin parzonych, wędzonych i wyrobów garmażeryjnych
Dawkowanie: 10-12g/kg
FRANKFURTERKA PARZONA SPICE AF SC26/080 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka na bazie ekstraktów przypraw o profilu mięsno-bulionowym z mocną nutą pieprzu, liścia laurowego i ziela angielskiego, podkreślona świeżą nutą kolendry i czosnku. Przeznaczona do frankfruterk wieprzowych, które poddano procesowi parzenia i wędzenia.
Dawkowanie: 5g/kg
FRANKFURTERKA SUROWA SPICE AF SC26/082 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa o wyraźnej nucie bekonowo-wędzonkowej do zastosowania w kiełbasach surowych średniorozdrobnionych typu: surowa polska, frankfruterki. Gwarantuje uzyskanie wyrobów o wysokiej jakości o charakterystycznym smaku i zapachu.
Dawkowanie: 8g/kg
FRANKFURTERKA PARZONA COMBI AF SC26/071/1 Karta oceny produktu
Opis:
Kompletna mieszanka z funkcją o profilu mięsno-bulionowym z mocną nutą pieprzu, podkreślona liściem laurowym i zielem angielskim, oraz świeżą kolendrą i czosnkiem. Przeznaczona do frankfruterk wieprzowych, które poddano procesowi parzenia i wędzenia.
Dawkowanie: 10g/kg
FRANKFURTERKA SUROWA COMBI AF SC26/081 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa z funkcją, o wyraźnej nucie bekonowo-wędzonkowej do zastosowania w kiełbasach surowych średniorozdrobnionych typu: surowa polska, frankfruterki. Doskonale dobrane dodatki funkcjonalne bez konserwantów, gwarantują otrzymanie produktów o terminie przydatności powyżej 3 tygodni.
Dawkowanie: 15g/kg
FRANKFURTERKI COMBI AF MPS10/410 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka smakowa gwarantująca uzyskanie wyrobów wysokiej jakości,o charakterystycznym smaku i zapachu, a przede wszystkim doskonałym wybarwieniu utrzymującym się przez minimum 14dni.
Zastosowanie:
stosować jako dodatek do wyrobów mięsnych, polecana do kiełbas surowych średniorozdrobnionych typu: surowa polska, frankfurterki.
Dawkowanie: 12 g/kg
KIEŁBASY ŚREDNIO ROZDROBNIONE I GRILLOWE
Grupę tą stanowią kompozycje przypraw i aromatów charakteryzujących się wystandaryzowanym składem oraz dużą termostabilnością gwarantującą uzyskanie powtarzalnych produktów o wysokiej jakości.
BAZA DO KIEłBAS AF SC27/127 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 8g/kg
BRAUNSCHWEIGSKAJA SPICES AF SC27/113 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do kiełbas średnio i drobnorozdrobnionych
Dawkowanie: 4-5g/kg
GRILL & MEAT AF SC27/025 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo aromatyczna przeznaczona do wyrobów miesnych i garmażeryjnych z wbudowanym aromatem mięsnym.
Zastosowanie:
do wyrobów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 3- 6g/kg
GRILLOWA COMBI AF FC166/038 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja ekstraktów przypraw i aromatu mięsa gotowanego z stabilizatorem do kiełbas parzonych
Zastosowanie:
stabilizator tekstury do produkcji wędlin homogenizowanych, pasztetów i konserw
Dawkowanie: 30g/1kg gotowego wyrobu
GRILLOWA EXTRA AF MPS10/360 Karta oceny produktu
Opis:
Przyprawa do kiełbas i wędlin grillowych o wsadzie z dużym udziałem tłuszczu.
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
KIEłBASA żURKOWA AF SC27/205 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawo-aromatyczna do kiełbas o większej zawartości tłuszczu z wyraźną nutą pieprzu i czosnku. Produkt polecany do wędlin przeznaczonych jako wkładka do wyrobów garmażeryjnych i konserw mięsno-warzywnych.Sugerowane dawkowanie 6g/kg.
Dawkowanie: 6g/kg
KIEłBASA BOHUNA Z SZYNKI AF SC27/156 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
KIEłBASA BOHUNA Z SZYNKI PREMIUM AF SC27/156/1 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja ekstraktów przypraw, głównie czosnku, pieprzu i liścia podbudowana aromatem szynki gotowanej, doskonała do tradycyjnej kiełbasy szynkowej. Sugerowane dawkowanie 5 - 8g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5-8g/kg
KIEłBASA GłOGOWSKA AF SC27/189 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas gruborozdrobnionych, z charakterystyczną nutą pieprzu i czosnku. Sugerowane dawkowanie 4 - 6g/kg
Dawkowanie: 5g/kg
KIEłBASA LECZO WęGIERSKIE AF SC27/206 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawo-aromatyczna do kiełbas o większej zawartości tłuszczu z wyraźną nutą pieprzu, papryki i czosnku. Produkt polecany do wędlin przeznaczonych jako wkładka do wyrobów garmażeryjnych i konserw mięsno-warzywnych. Sugerowane dawkowanie 8g/kg.
Dawkowanie: 8g/kg
KIEłBASA MYśLIWSKA BIGOSOWA AF SC27/208 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10g/kg
KIEłBASA SCHABOWA AF SC27/161 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych z wyraźną nutą pieprzu i czosnku, podkreślona aromatem szynki gotowanej
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5-6g/kg
KIEłBASA TARGOWA AF SC27/131 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbas cienkich średniorozdrobnionych o wyraźnym charakterze użytych przypraw :pieprzu czarnego, kminku, czosnku, papryki , uwydatniająca nutę mięsną gotowego wyrobu, doskonała do zamaskowania gorszego wsadu wędllin wieprzowych , jak i zamaskowania specyficznego posmaku wędlin drobiowych. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 8g/kg
KIEłBASA BIAłA Z MAJERANKIEM AF SC27/125/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 8g/kg
KIEłBASA BOCZKOWA AF SC27/003 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas o tłustym wsadzie, z wyraźną nutą pieprzu i czosnku. Sugerowane dawkowanie 3 - 6g/kg
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
KIEłBASA CZOSNKOWA AF SC27/162 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do średniorozdrobnionych kiełbas wieprzowych, z dominującą nutą czosnku i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 6 - 10g/kg
KIEłBASA GROCHóWKOWA AF SC27/207 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawo-aromatyczna do kiełbas o większej zawartości tłuszczu z wyraźną nutą pieprzu i czosnku. Produkt polecany do wędlin przeznaczonych jako wkładka do wyrobów garmażeryjnych i konserw mięsno-warzywnych. Sugerowane dawkowanie 8g/kg.
Dawkowanie: 8g/kg
KIEłBASA MAZOWIECKA AF SC27/033 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przypraw i ekstraktów przypraw oraz aromatów mięsa do kiełbas średniorozdrobnionych
Dawkowanie: 3-6g/kg
KIEłBASA REGIONALNA AF SC27/029 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przypraw, ekstraktów przypraw i aromatów mięsa do kiełbas cienkich i średniorozdrobnionych typu podwawelska, głogowska
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 3-6g/kg
KIEłBASA REGIONALNA AF SC27/065 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przypraw i ekstraktów przypraw do kiełbas średniorozdrobnionych o intensywnym smaku pieprzu i gałki z nutą bulionowo-mięsną
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5-6g/kg
KIEłBASA ROżNOWA AF SC27/002 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średniorozdrobnionych z duzym udziałem tłuszczu, o charakterystycznej nucie papryki i czosnku
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
KIEłBASA SPOD STRZECHY AF SC27/157/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa polecana do tradycyjnych kiełbas wiejskich z wyraźną nutą czosnku i pieprzu. Sugerowane dawkowanie 12 - 15g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 15g/kg
KIEłBASA TRADYCYJNA ZE WSI AF SC27/158 Karta oceny produktu
Opis:
Doskonała kompozycja do kruchych kiełbas w typie tradycyjnych wiejskich z delikatnymi nutami przypraw pieprzu czarnego i ziołowego oraz czosnku Sugerowane dawkowanie 15 - 18g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 18g/kg
KIEłBASA Z DOMOWEJ SPIżARNI AF SC27/154 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas wiejskich z charakterystyczną dla tego wyrobu nutą przyprawową (pieprz, gałka, liść) podkreślona aromatem mięsa pieczonego. Sugerowane dawkowanie 5g/kg
Dawkowanie: 5g/kg
KIEłBASA Z KIJA AF SC27/155 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna doskonała do kiełbas tradycyjnych z przyprawami naturalnymi (pieprz, czosnek) i charakterystycznym aromatem mięsa wieprzowego
Dawkowanie: 9-12 g/kg
KIEłBASA ZE SPICHLERZA AF SC27/153 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja ekstraktów przypraw (pieprzu, liścia) podbudowana aromatem szynki gotowanej, doskonała do tradycyjnych kiełbas
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
KIEłBASA ZE SPICHRZA AF SC27/157 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa polecana do tradycyjnych kiełbas wiejskich z wyraźną nutą czosnku i pieprzu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6-8g/kg
KIEłBASA ŚLąSKA AF SC27/203 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas średniorozdrobnionych. Sugerowane dawkowanie 5 - 6g/kg
Dawkowanie: 5-6g/kg
KIEłBASKA MEKSYKAńSKA SALSA AF SC27/179 Karta oceny produktu
Opis:
Przyprawa z paprykową nutą charakterystyczną dla Salsy, Taco i potraw meksykańskich. Sugerowane dawkowanie 15g/kg
Dawkowanie: 15g/kg
KIEłBASKI Z SZYNKI AF SC27/159 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
KRAKOWSKA SZYNKOWA AF SC27/151 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna podkreślająca i wzmacniająca klasyczny smak kiełbasy krakowskiej szynkowej z dodatkiem przypraw naturalnych.
Zastosowanie:
do wędlin średnio i gruborozdrobnionych
Dawkowanie: 6-8g/kg
KRAKOWSKAJA SPICES AF SC27/111 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5-6g/kg
MOSKOWSKAYA AF SC27/176 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do kiełbas parzonych, z nutą pieprzu i ziela angielskiego
Dawkowanie: 3-5g/kg
PODWAWELSKA DROBIOWA AF SC27/067 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 8g/kg
PODWAWELSKA Z SZYNKI AF SC27/196 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 6-7g/kg
POLSKAJA SPICES AF SC27/106 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 7-8g/kg
SARDELKI GOWJASHI SPICES AF SC27/115 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 4-5g/kg
SARDELKI SWINIE SPICES AF SC27/110 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do drobnorozdrobnionych kiełbasek wieprzowych
Dawkowanie: 4-5g/kg
SERVELAT FINSKIJ SPICES AF SC27/109 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5-6g/kg
SERVELAT SPICES AF SC27/108 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 6-7g/kg
SERVELAT SPICES EX AF SC27/108/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5-8g/kg
SERVELAT WENSKIJ SPICES AF SC27/107 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 6-7g/kg
SOSSIKI MOLOTSCHNIE SPICES AF SC27/112 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 4-5g/kg
WIERSZKOWA COMBI AF SC27/082/2 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka funkcjonalno-przyprawowa do kiełbas homgennych z nutą śmietanki
Dawkowanie: 5g/kg
ŚLąSKA EX AF SC27/022 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją nutą pieprzu i gałki muszkatołowej podbudowana nutą mięsną.
Zastosowanie:
Zalecana do produkcji wędlin średniorozdrobnionych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 3- 6g/kg
ŚLąSKA EXTRA AF SC27/073 Karta oceny produktu
Opis:
Do kiełbas typu śląska, z charakterystyczną nutą kolendry, pieprzu czarnego i czosnku
Dawkowanie: 3-6g/kg
ŚLąSKA ZłOTA B AF SC27/204 /2 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 6-8g/kg
PODWAWELSKA AF MPS10/210 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku czosnku.
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
PODWAWELSKA PREMIUM AF SC27/052/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku czosnku. Dawkowanie 3 - 6g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemysle spożywczym
Dawkowanie: 3-6g/kg
PODWAWELSKA SUPER AF SC27/152 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbas średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku czosnku.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-6g/kg
TORUńSKA PIECZONA AF SC27/057 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją smaku pieprzu, czosnku i majeranku.
Zastosowanie:
do produkcji wędlin średnio- rozdrobnionych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 5g/kg
TORUńSKA AF SC27/150 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym smaku i zapachu z przyprawami naturalnymi tj. pieprz czarny, majeranek, pietruszka natka, tymianek. Sugerowane dawkowanie 6 - 8g/kg
Zastosowanie:
do produkcji wędlin średniorozdrobnionych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 6-8g/kg
TORUńSKA P AF MPS10/60/P Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją smaku pieprzu, czosnku i majeranku.
Zastosowanie:
do produkcji wędlin średnio- rozdrobnionych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 3- 6g/kg
KIEłBASA śLąSKA REGIONALNA AF SC27/136 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas średnio rozdrobnionych z przyprawami naturalnymi - cebulą, czosnkiem i pieprzem białym.
Dawkowanie: 8g/kg
ŚLąSKA P AF MPS10/50/P Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją smaku pieprzu i gałki muszkatołowej.
Zastosowanie:
Zalecana do produkcji wędlin średniorozdrobnionych o intensywnym smaku i zapachu.
Dawkowanie: 4- 6g/kg
GłOGOWSKA-PERFECTA AF MPS10/40 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją pieprzu i czosnku.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
GłOGOWSKA PIECZONA AF SC27/056 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych o intensywnym zapachu i smaku z dominacją pieprzu i kwiatu gałki muszkatołowej
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg
LITEWSKA-PERFECTA AF MPS10/30 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do produkcji wędlin średnio rozdrobnionych z dużym udziałem tłuszczu, o intensywnym zapachu i smaku z dominacją pieprzu i czosnku.
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
KIEłBASA WIEJSKA AF SC27/128 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbas typu Wiejska, o profilu charakterystycznych przypraw dla tego typu wyrobów : pieprzu czarnego, gałki, gorczycy , kolendry i zaznaczoną nutą bulionowo-mięsną. Zalecany jako aromat bazowy do wszelkiego rodzaju kiełbas typu wiejska oraz pozostałych kiełbas cienkich. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
WIEJSKA PIECZONA WIEPRZOWA AF SC27/015 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat kiełbasy wiejskiej pieczonej o wyczuwalnej nucie mięsa wieprzowego, który doskonale nadaje się jako baza do wszelkiego rodzaju kiełbas cienkich a zwłaszcza do kiełbas typu Wiejska.
Zastosowanie:
do nadania intensywnego smaku i aromatu wędlinom średnio- rozdrobnionym
Dawkowanie: 3- 6g/kg
KIEłBASA WIEJSKA DROBIOWA AF SC27/148 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do kiełbas typu Wiejska, o profilu charakterystycznych przypraw dla tego typu wyrobów, z dodatkiem przypraw naturalnych: czosnku oraz pieprzu czarnego. Zalecany jako aromat bazowy do wszelkiego rodzaju kiełbas typu wiejska oraz pozostałych kiełbas cienkich. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Zastosowanie:
do produkcji wędlin
Dawkowanie: 8g/kg
DEBRECZYNKA AF SC27/050 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbasek w typie Debreczynka z wyraźna nutą mięsną, papryki słodkiej i ziół.
Dawkowanie: 10g/kg
KIEłBASA POLSKA AF SC27/018 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbas średnio rozdrobnionych z dużym udziałem surowca mięsnego z dodatkiem nuty papryki japaleno oraz przypraw naturalnych tj. pieprz biały, papryka, czosnek i kolendra.
Zastosowanie:
do produkcji wędlin średnio- rozdrobninych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 3- 6g/kg
BIESZCZADZKA-PERFECTA AF MPS10/440 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatów i przypraw do kiełbasy bieszczadzkiej czy rolad boczkowych.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych
Dawkowanie: 3 - 6 g/kg
ZWYCZAJNA EX AF SC27/019 Karta oceny produktu
Opis:
Podstawowa przyprawa do kiełbas typu Zwyczajna, Grillowa z mieszanką przypraw naturalnych: papryki, pieprzu czarnego, czosnku, kminku, gałki muszkatołowej
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 3- 6g/kg
GRILLOWA EXTRA AF SC27/021/P Karta oceny produktu
Opis:
Przyprawa do kiełbas i wędlin grillowych i rożnowych z dużym udziałem tłuszczu typu Zwyczajna z dodatkiem przypraw naturalnych: : czosnek, pieprz czarny, gorczyca, gałka muszkatołowa, kolendra, pieprz biały.
Zastosowanie:
do nadania smaku i aromatu wędlinom srednio- rozdrobnionym
Dawkowanie: 6g/kg
GRILLOWA DELIKATESOWA AF SC27/020/P Karta oceny produktu
Opis:
Przyprawa do kiełbas grillowych z dominującą nutą imbiru i pieprzu. Polecana zarówno do kiełbas średniorozdrobnionych parzonych, jak i kiełbas grillowych.
Zastosowanie:
do nadania smaku i aromatu wędlinom srednio- rozdrobnionym
Dawkowanie: 8g/kg
GRILLOWA MEXICO AF SC27/026 Karta oceny produktu
Opis:
Przyprawa do kiełbas i kiełbasek grillowych z nutą papryki czerwonej oraz sezamu, pieprzu czarnego, czosnku, imbiru oraz gorczycy.Doskonała zarówno do wyrobów średniorozdrobnionych , jak i homogenizowanych typu parówki.
Zastosowanie:
do przetworówv mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 8g/kg
GRILLOWA ZIOłOWO-MAśLANA AF SC27/024 Karta oceny produktu
Opis:
Przyprawa do kiełbas grillowych i rożnowych, z dodatkiem nuty masła i czosnku, podkreślające ziołowy charakter wyrobów. Doskonała zarówno do wyrobów średniorozdrobnionych , jak i homogenizowanych typu parówki.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 15g/kg
GRILLOWA ZIOłOWA AF SC27/004 Karta oceny produktu
Opis:
Przyprawa do wędlin i kiełbas zarówno w wersji średniorozdrobnionej jak i homogenizowanej oraz kiełbas grillowych z charakterystyczną nutą mięsną z dodatkiem aromatu masła z kompozycją ziół. Doskonała do kiełbasek i parówek dla dzieci, bez dodatku glutaminianu
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 10 g/kg
WYROBY GARMAŻERYJNE
CHEESEBURGER AF CC80/017 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat do hamburgera o smaku serowym z nutą grilowanego mięsa i papryką.
Zastosowanie:
Do wyrobów typu hamburger , cheeseburger, frykadela.
Dawkowanie: 1-3g/kg
FRYKADELA TYP CAVAPICI SPICE AF SC30/057 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aroamtyczno-przeyprawowa z nutami ziolowymi charakterystycznymi dla dla kuchni chorwackiej. Sugerowane dawkowanie 16g/kg
Dawkowanie: 16g/kg
FRYKADELA TYP KEBAB SPICE AF SC30/058/2 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa z nutami ziołowymi charakterystycznymi dla kuchni tureckiej. Sugerowane dawkowanie 16g/kg
Dawkowanie: 16g/kg
FRYKADELA TYP SHARMA GYROS AF SC30/059/2 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa z nutami ziół charakterystycznymi dla kuchni greckiej
Dawkowanie: 16g/kg
FRYKADELA WIEPRZOWA SPICE AF SC30/056 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przeyprawowa z nuta mięsa wieprzowego. Sugerowane dawkowanie 12g/kg
Dawkowanie: 8-10g/kg
FRYKADELE DROBIOWE SPICE AF SC30/028 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa z nuta mięsa drobiowego. Sugerowanie dawkowanie 8g/kg
Dawkowanie: 8-10g/kg
GRZYBOWA PRZYPRAWA DO FARSZU DO GOłąBKóW AF SC28/055 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5-8g/kg
GULASZ PIKANTNY AF SC28/053/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 13-15g/kg
GULASZ WęGIERSKI AF SC28/043 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 13g/kg
HAMBURGER AF CC80/019 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat do hamburgera z nutą grilowanego mięsa i tłuszczu, przyprawiony szczyptą pieprzu, gałki i kolendry
Zastosowanie:
Do wyrobów typu hamburger , cheeseburger, frykadela.
Dawkowanie: 1-3g/kg
HAMBURGER - MIESZANKA PRZYPRAWOWA AF SC30/075 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja smakowa do hamburgerów
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 15g/kg
KASZANKA MAZURSKA Z CEBULą AF SC28/020/1 Karta oceny produktu
Opis:
Wyśmienita kompozycja z układem cebuli suszonej i świeżej oraz przyprawami pieprz ziołowy, pieprz czarny, majeranek, pietruszka
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 20g/kg
KLOPS MIęSNO-WąTROBOWY AF SC28/016 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 35g/kg
KOTLETY MIELONE AF SC30/024 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do wyrobów z mięsa mielonego, typu kotlety mielone, pulpety, z wyrażną nutą pieprzu, cebuli . Sugerowane dawkowanie wynosi 2 - 5g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
MIESZANKA POMIDOROWA AF SC28/028 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o wyraźnym smaku i zapachu świeżego, dojrzałego pomidora. Polecana do zup, sosów, pasztetów, dań gotowych
Zastosowanie:
w przemyśle spozywczym
Dawkowanie: 0,5-1%
PRZYPRAWA DO FARSZU DO GOłąBKóW AF SC28/047 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 3-5g/kg
PRZYPRAWA DO FASOLKI AF SC28/048 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10-15 g/kg
PRZYPRAWA DO FASOLKI CLASSIC AF SC28/034 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10-15g/kg
PRZYPRAWA DO FLACZKóW AF SC28/044/5 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5-8g/kg
PRZYPRAWA DO FLACZKóW AF SC28/049 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5-8g/kg
PRZYPRAWA DO PULPETóW I STEKóW DROBIOWYCH AF SC28/058 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5-8g/kg
PRZYPRAWA DO PULPETóW I STEKóW KLASYCZNA AF SC28/059 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 5-8g/kg
PRZYPRAWA DO SOSU DO KLOPSóW AF SC28/056/2 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 8-10g/kg
PRZYPRAWA DO SOSU DO KLOPSóW NEW AF SC28/046/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 10-15g/kg
PRZYPRAWA DO SZASZłYKóW AF SC28/032 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja rzypraw i ich ekstraktów papryki, kolendry, pieprzu, czosnku i cebuli, z nutą mięsną
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
PRZYPRAWA POMIDOROWA DO SOSóW DO KLOPSóW AF SC28/025/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o zdecydowanym smaku i aromacie dojrzałych pomidorów i przypraw, przeznaczona do aromatyzacji sosów do wyrobów z mięs mielonych.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10-15g/kg
SALCESON KMINKOWY AF SC30/032 Karta oceny produktu
SALCESON WłOSKI AF SC28/054 Karta oceny produktu
SALCESON WłOSKI AF SC30/035 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 3-6g/kg
SALCESON CZARNY AF SC28/002 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do salcesonów, w szczególności polecana do salcesonu czarnego. Mieszanka zawiera przyprawy naturalne podkreślające smak salcesonu. Doskonała również do produktów zawierających duży udział skór.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 5g/kg
SMALEC Z JABłKIEM AF SC30/047 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa z wyraźną nutą jabłka.
Dawkowanie: 45g/kg
STEK - MIESZANKA PRZYPRAWOWA AF SC30/074 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja smakowa do steków i hamburgerów
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 15g/kg
SMALEC DOMOWY AF SC30/043 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa z wyraźną nutą bekonu i cebuli
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 45g/kg
SALCESON BIAłY AF SC28/003 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa do salcesonów, w szczególności do salcesonów białych. Mieszanka zawiera przyprawy naturalne podkreślające smak salcesonu. Doskonała również do produktów zawierających duży udział skór.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych o intensywnym smaku i zapachu
Dawkowanie: 5g/kg
SMALEC Z CEBULą AF SC30/044 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa nuty cebuli i mięsa wieprzowego
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 45g/kg
KASZANKA REGIONALNA AF SC28/004 Karta oceny produktu
Opis:
Wyborowa przyprawa do kaszanki wzbogacona unikalnymi nutami polskich przypraw: cząber, kozieradka, czubrzyca.
Zastosowanie:
Do kaszanki
Dawkowanie: 10-15g/kg
SMAROWIDłO BABCI AF SC30/045 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczno-przyprawowa z nutami cebuli, mięsa wieprzowego i przypraw
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 45g/kg
STAROPOLSKI SMALEC AF SC30/042 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z nuta mięsa pieczonego
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 45g/kg
MIESZANKI PRZYPRAWOWE INNE
BAWARSKA SPICES AF SC30/091 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas drobno- i średniorozdrobnionych
Zastosowanie:
w przemysle spożywczym
Dawkowanie: 5-7g/kg
CARSKA SPICES AF SC30/090 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas średnio - i gruborozdrobnionych
Zastosowanie:
w przemysle spożywczym
Dawkowanie: 5g/kg farszu
KEBAB SEASONING AF DE72/009 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja ekstraktów przypraw z dominującą nutą papryki, pieprzu ziołowego, kolendry, kminku i kardamonu do mięs pieczonych, szaszłyków i innych wyrobów garmażeryjnych
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
POLONEZ SPICES AF SC30/089 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas średniorozdrobnionych
Zastosowanie:
do przemyslu spożywczego
Dawkowanie: 5-10g/kg farszu
PREMIUM SPICES AF SC30/087 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do wędlin średniorozdrobnionych
Dawkowanie: 5g/kg farszu
PRZYPRAWA PIEPRZOWO-KORZENNA AF SC30/077 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o dominacji pieprzu i przypraw korzennych polecana przede wszytskim do produktów rybnych
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
SYCYLIA SPICES AF SC30/088 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbas drobno- i średniorozdrobnionych
Dawkowanie: 5g/kg
PIECZENIE
PIECZEń RZYMSKA PIECZENIOWA AF SC30/071 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa podkreślająca smak pieczeni rzymskiej z typowymi przyprawami (cebula, pieprz, kolendra, gałka muszkatołowa), oraz wyraźną nutą mięsa pieczonego
Dawkowanie: 12g/kg
MIESZANKI DO WĘDLIN DROBIOWYCH
KIEłBASKI Z FILETA AF SC27/160/2 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna do kiełbasek drobiowych w typie z fileta. Charakteryzuje się wyraźną nutą bulionowo-mięsną.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
KRAKOWSKA Z FILETA AF MF10/193/1 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna do drobiowej kiełbasy krakowskiej podkreślająca jej smak, wzmocniona dymem wędzarniczym.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6-10g/kg
PIERś WęDZONA Z KURCZAKA AF MF10/191/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna podkreślająca smak wędzonego mięsa drobiowego, szczególnie polecana do szynek drobiowych. Sugerowane dawkowanie 6g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6g/kg
PIERś WęDZONA Z KURCZAKA AF MF10/191/2 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna podkreślająca smak wędzonego mięsa drobiowego, szczególnie polecana do szynek drobiowych.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 6-8g/kg
POLęDWICA DROBIOWA PREMIUM AF MF10/192/2 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa drobiowego. Szczególnie polecana do wyrobów typu; szynka drobiowa, filet pieczony, polędwica drobiowa. Sugerowane dawkowanie 2 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 2-5g/kg
POLęDWICA DROBIOWA SPECIAL AF TA/320 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatyczna eksponująca walory smakowe mięsa indyka z delikatnym aromatem pieczonego mięsa. Szczególnie polecana do wyrobów typu; szynka drobiowa, filet pieczony.
Zastosowanie:
Zalecany przy produkcji wędliny drobiowej w celu nadania jej wyraźnego smaku i aromatu.
Dawkowanie: 0,5 - 5 g/kg
KONSERWY TRADYCYJNE (SŁOIKOWE)
GOLONKA W GALARECIE AF SC33/002 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach, z pożądanym posmakiem apetycznej galarety. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych, mięsno-warzywnych, sosów, gruborozdrobnionych kiełbas. Typowa dawka 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
MIęSIWO W SOSIE WłASNYM AF SC33/004 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych, mięsno-warzywnych, sosów, pieczeni mięsnych, farszów mięsnych, smalców smakowych. Typowa dawka 5 - 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
MIęSIWO Z GOLONKą AF SC33/006 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych typu golonka konserwowa, golonko w sosie własnym, gruborozdrobnionych kiełbas wieprzowych Sugerowana dawka 5 - 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
MIęSIWO Z SZYNKą AF SC33/008 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych, w rodzaju szynka w sosie własnym, gulasz z szynki, kiełbas wieprzowych gruborozdrobnionych Typowa dawka 8 - 10g/kg
Dawkowanie: 10g/kg
MIęSNY PRZYSMAK PO CHłOPSKU AF SC33/005 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych, mięsno-warzywnych, sosów, pieczeni mięsnych, farszów mięsnych, Typowa dawka 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
PRZYSMAK POLSKI W GALARECIE AF SC33/003 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 8g/kg
SCHAB W SOSIE WłASNYM - KONSERWA AF SC33/007 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o charakterze typowym dla domowo wytwarzanych konserw w słoikach, z wysoko gatunkowego mięsa jakim jest polędwica. Preparat stosowany do produkcji konserw mięsnych i gruborozdrobnionych kiełbas. Typowa dawka 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg
WIEPRZOWINA PIECZONA W SOSIE WłASNYM AF SC33/001 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka typowa dla słoikowych wyrobów z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego jakim jest polędwica, z charakterystycznym smakiem bulionu, apetycznej galaretki i subtelnym posmakiem pieczonego mięsa. Sugerowane dawkowanie 8g/kg
Dawkowanie: 8g/kg