O firmieOfertaPrawodawstwoAromatyKontaktNowościReceptury aplikacyjne  
 
OFERTA
AROMATY ZIÓŁ, PRZYPRAW I WARZYW
 
AROMATY ZIÓŁ
ZIOłA POLSKIE Z MAJERANKIEM AF HS30/036 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa na bazie popularnych w Polsce ziół, z wyraźną nutą majeranku, do stosowania w wyrobach garmażeryjnych i galanterii spożywczej. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg.
Dawkowanie: QS
ZIOłA PROWANSALSKIE IZOSPICE AF HS30/039 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów charakterystycznych dla ziół prowansalskich. Sugerowana dawka 3 - 5g/kg.
Dawkowanie: 3-5g/kg
ZIOłA WłOSKIE Z BAZYLIą AF HS30/037 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa na bazie ziół włoskich z nutą bazylii, nadaje wyraźny smak i aromat typowy dla tej mieszanki przypraw. Sugerowane dawkowanie 3-5g/kg.
Dawkowanie: QS
ZIOłA PROWANSALSKIE EXTRACTS AF CC80/070 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja kulinarna ekstraktów przypraw bazylii, tymianku, oregano.
Zastosowanie:
Do sosów, dressingów, sałatek, dań gotowych
Dawkowanie: 1-3g/kg
ZIOłA WłOSKIE Z OREGANO AF HS30/035 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa na bazie ziół włoskich z wyraźną nutą oregano, do stosowania w wyrobach garmażeryjnych i galanterii spożywczej. Sugerowane dawkowanie 3-5g/kg.
Dawkowanie: QS
BAZYLIA IZOSPICE 1:1000 AF HS30/022 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 10 częściom przyprawy naturalnej
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS;jedna częœć aromatu odpowiada 10 częœciom przyprawy naturalnej
OREGANO IZOSPICE 1: 2000 AF HS36/033 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 10 częściom przyprawy naturalnej
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; jedna częœć aromatu odpowiada 10 częœciom przyprawy naturalnej
OLIWKA IZOSPICE AF HS65/008 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczna o unikatowym profilu smakowym najwyższej jakości oliwki
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
MAJERANEK śWIEżY IZOSPICE AF HS30/028 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat majeranku, jedna część aromatu odpowiada 7 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
ROZMARYN IZOSPICE 1:1000 AF HS47/006 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; 1 częœć aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
TYMIANEK IZOSPICE 1:1000 AF HS30/021 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 15 częściom przyprawy naturalnej
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; jedna częœć aromatu odpowiada 15 częœciom przyprawy naturalnej
ZIOłA PROWANSALSKIE WARZYWNE AF CC66/004 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów ziołowych: bazylia, tymianek, oregano
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: QS
TRAWA CYTRYNOWA IZOSPICE AF HS30/024 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat trawy cytrynowej o świeżym, cytrusowym smaku i zapachu z nutą korzenną. Nadaje potrawom odświeżający smak.
AROMATY PRZYPRAW
GAłKA MUSZKATOłOWA IZOSPICE PREMIUM AF HS36/094 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat gałki muszkatołowej, jedna część aromatu odpowiada 8 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Dawkowanie: QS
KARDAMON IZOSPICE G PLUS AF HS36/078/1 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat kardamonu, jedna część aromatu odpowiada 15 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; jedna częœć aromatu odpowiada 15 częœciom przyprawy naturalnej
KMIN RZYMSKI IZOSPICE D AF HS36/097 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat kminu rzymskiego, jedna część aromatu odpowiada 10 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Dawkowanie: QS
LIść LAUROWY HS AF HS36/023/1 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat liścia laurowego, jedna część aromatu odpowiada 6 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
MIX PEPPER AF HS36/102 Karta oceny produktu
Opis:
kompozycja ekstraktów pieprzu do kiełbas, wędlin i dań garmażeryjnych
Dawkowanie: 1-5g/kg
PIEPRZ BIAłY IZOSPICE PLUS AF HS36/096 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat białego pieprzu o wydłużonym odczuciu typowego smaku i aromatu. Jedna część aromatu odpowiada 4 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Dawkowanie: QS
PIEPRZ CZARNY EXTRACTS PREMIUM AF HS65/018 Karta oceny produktu
Opis:
Unikatowy profil najwyszej jakości czarnego pieprzu , ze świeżą nutką pieprzu zielonego
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
PIEPRZ CZARNY EXTRACTS AF HS65/017 Karta oceny produktu
Opis:
Unikatowy profil i intensywność aromatu najwyzszej jakości pieprzu czarnego.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
PIEPRZ CZARNY IZOSPICE PREMIUM AF HS36/082 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat czarnego pieprzu, jedna część aromatu odpowiada 4 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS, 1 częœć aromatu odpowiada 4 częœciom przyprawy naturalnej
PIEPRZ SYCZUAńSKI AF HS36/105 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS
PIEPRZ CZARNY IZOSPICE 1:1000 AF HS36/049 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 4 częściom przyprawy naturalnej
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; jedna częœć aromatu odpowiada 4 częœciom przyprawy naturalnej
PIEPRZ BIAłY IZOSPICE 1:1000 AF HS36/065 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 4 częściom przyprawy naturalnej
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS,1 częœć aromatu odpowiada 4 częœciom przyprawy naturalnej
PIEPRZ ZIOłOWY IZOSPICE AF HS36/067 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja aromatów charakterystycznych dla pieprzu ziołowego, nadaje wyraźny smak i aromat typowy dla tej przyprawy. Sugerowane dawkowanie 1-5g/kg.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
LIść LAUROWY IZOSPICE 1:1000 AF HS36/023 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 6 częściom przyprawy naturalnej.
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS,1 częœć aromatu odpowiada 6 częœciom przyprawy naturalnej
ZIELE ANGIELSKIE IZOSPICE 1:1000 AF HS30/011 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat ziela angielskiego, jedna część aromatu odpowiada 6 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS, jedna częœć aromatu odpowiada 6 częœciom naturalnej przyprawy
GAłKA MUSZKATOłOWA śWIEżA IZOSPICE AF HS36/080 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 8 częściom naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS, 1 częœć aromatu odpowiada 8 częœciom naturalnej przyprawy
KWIAT GAłKI MUSZKATOłOWEJ IZOSPICE AF HS36/058 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat kwiatu jest trochę podobny do aromatu samej gałki, lecz jest bardziej subtelny od orzecha.
Dawkowanie: QS
KMINEK IZOSPICE 1:2000 AF HS36/013 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 6 częściom naturalnej przyprawy.
Zastosowanie:
Owoc kminku stosowany do przyprawiania sosów, zup i mięs
Dawkowanie: QS, 1częœć aromatu odpowiada 6 częœciom naturalnej przyprawy
KOLENDRA IZOSPICE G AF HS36/079 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat kolendry, jedna część aromatu odpowiada 8 częściom naturalnej przyprawy w stanie suchym. Dawkowanie QS.
Zastosowanie:
Aromat świeżej kolendry polecany do szynek, szynkowych i kiełbas.
Dawkowanie: QS, Jedna częœć aromatu odpowiada 8 częœciom naturalnej przyprawy
KARDAMON IZOSPICE G AF HS36/078 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 15 częściom naturalnej przyprawy.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; jedna częœć aromatu odpowiada 15 częœciom przyprawy naturalnej
JAłOWIEC IZOSPICE 1: 1000 AF HS30/015 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 6 częściom naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS,jedna częœć aromatu odpowiada 6 częœciom naturalnej przyprawy
IMBIR IZOSPICE AF HS43/001 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 10 częściom naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych,
Dawkowanie: 1- 3g/kg;1 częœć aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
GOźDZIK IZOSPICE 1:1000 AF HS50/006 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 10 częściom naturalnej przyprawy
Dawkowanie: QS, 1 częœć aromatu odpowiada 10 częsciom naturalnej przyprawy
PIEPRZ ZIELONY IZOSPICE AF HS36/005 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 0,5-1,0g/kg
CYNAMON HS AF HS36/043 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat cynamonu uwydatniający korzenny smak produktu.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
AROMATY WARZYW
BROKUłY IZOSPICE AF HS38/066 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżych brokułów, o charakterystycznym smaku. Idealny do sałatek i surówek. Polecany również do zup, sosów.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
CURRY WARZYWNE AF HS38/055 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna, będąca kompozycją curry i ekstraktów warzywnych, do stosowania w wyrobach garmażeryjnych, galanterii spożywczej, daniach gotowych, marynatach do mięs, farszów mięsnych. Sugerowane dawkowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-5g/kg
CZOSNEK śWIEżY IZOSPICE NATURAL AF HS38/081 Karta oceny produktu
Opis:
Naturalny profil swieżo wyciskanego czosnku do dań gotowych, kiełbas i sosów. Stosunek aromatu to 1 do 15-20 do czosnku suszonego
Dawkowanie: 0.1 -1g/kg 1 do 15-20 do czosnku suszonego
GORCZYCA BIAłA IZOSPICE AF HS66/007/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gorczycy, doskonale podkreślający jej nutę w wędlinach, sosach, majonezach, sałatkach
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
KALAFIOR GOTOWANY AF HS36/019 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżo gotowanego kalafiora, polecany do zup, sosów i innych potraw z udziałem kalafiora.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
KOPEREK EXTRACTS AF HS30/027 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat koperku, wzbogacony dodatkiem naturalnego ciętego kopru; do zup, sosów , pulpetów
Dawkowanie: QS
LUBCZYK PREMIUM IZOSPICE AF HS30/006/1 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 4 częściom naturalnej przyprawy. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
Dawkowanie: QS, jedna częœć aromatu odpowiada 4 częœciom przyprawy naturalnej
POMIDOR CZERWONY AF HS38/063 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat dojrzałego pomidora, doskonały do zup, sosów, dań gotowych. Dawkowanie QS; sugerowane dozowanie 3 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
POMIDOR SOCZYSTY śWIEżY AF HS38/067 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżego, soczystego pomidora
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SELER GOTOWANY AF HS38/071/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o charakterze gotowanego selera. Proponuje się stosowanie preparatu do sporządzania wywarów, sosów, zup, produktów garmażeryjnych, koncentratów potraw.
Dawkowanie: 3-5g/kg
SELER śWIEżY IZOSPICE AF HS38/064 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżego selera, doskonale nadający sie do zup, bulionów, rosołów. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
SZCZYPIOREK IZOSPICE AF HS30/029 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżego szczypiorku wspaniale uwydatniający smak. Idealny do past, pastelli i innych potraw z udziałem szczypiorku.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
WARZYWA GOTOWANE FC AF HS38/070/2 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-5g/kg
WłOSZCZYZNA SPICE AF CC80/059 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja ekstraktów przypraw takich jak marchew, cebula, seler, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie oraz pietruszka z nutą bulionowo-maggową.
Zastosowanie:
Do sosów, zup, dań gotowych.
Dawkowanie: 3-6g/kg
LUBCZYK IZOSPICE 1: 1000 AF HS30/006 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 4 częściom naturalnej przyprawy. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
Dawkowanie: QS, jedna częœć aromatu odpowiada 4 częœciom przyprawy naturalnej
PIETRUSZKA IZOSPICE 1:1000 AF HS38/036 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 10 częściom naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS;1 częœć aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
POMIDOR śWIEżY AF HS38/057 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżo zerwanego pomidora z nutą zielonej łodyżki
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMAT POMIDORA AF HS54/001/2 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat suszonego dojrzałego pomidora
Zastosowanie:
Do stosowania w przemyśle spozywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
SELER śWIEżY NA 1:3000 AF HS50/003 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 16 częściom przyprawy naturalnej.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS koncentracja 1:3000, 1 częœć aromatu odpowiada 16 częœciom przyprawy naturalnej
POR IZOSPICE 1:2000 AF HS38/021 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 20 częściom przyprawy naturalnej.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; jedna częœć aromatu odpowiada 20 częœciom przyprawy naturalnej
GORCZYCA BIAłA IZOSPICE AF HS66/007 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gorczycy, doskonale podkreślający jej nutę w wędlinach, sosach, majonezach, sałatkach
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: QS
CHRZAN PLUS IZOSPICE AF HS38/015 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżo tartego chrzanu, o charakterystycznym ostrym, intensywnym smaku i zapachu. Sugerowane dawkowanie 0,2-1 g/kg. Jedna część aromatu odpowiada 15 częściom przyprawy naturalnej
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: QS, jedna częœć aromatu odpowiada 15 częœciom przyprawy naturalnej
WłOSZCZYZNA IZOSPICE AF HS38/059 Karta oceny produktu
Opis:
Bukiet warzyw takich jak: seler, por, pietruszka, marchewka, cebula doskonały dodatek do rosołów, bulionów, zup
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
WARZYWA GOTOWANE AF HS65/005/3 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja warzyw gotowanych - marchew, seler, pietruszka do bulionów, rosołów, zup, dań gotowych i sosów
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 3-6g/kg
AROMAT MARCHEWKI AF HS38/058 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżej, soczystej marchewki. Polecany przede wszystkim do sałatek i surówek. Znakomicie podkreśla smak zup.
Dawkowanie: QS
BROKUłY AF HS38/053 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżych brokułów, o charakterystycznym smaku. Idealny do sałatek i surówek. Polecany również do zup, sosów.
Dawkowanie: QS
GRILLOWANE WARZYWA AF HS70/002 Karta oceny produktu
Opis:
Delikatny smak warzyw z dodatkiem charakterystycznej nuty grillowej.
Zastosowanie:
Hamburgery, dania gotowe, snacki.
Dawkowanie: 0,1%
MARCHEWKA IZOSPICE AF HS38/042 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat soczystej, słodkiej marchewki, doskonały do zup, sosów, sałatek
Dawkowanie: QS
KOPEREK IZOSPICE 1:1000 AF HS36/054 Karta oceny produktu
Opis:
1 część aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
Dawkowanie: QS;1 częœć aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
KOPER WłOSKI IZOSPICE 1:1000 AF HS36/034 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu zastępuje 10 części przyprawy naturalnej
Zastosowanie:
Do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; jedna częœć aromatu zastępuje 10 częœci przyprawy naturalnej
AROMAT WARZYWNY AF HS38/010/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat warzywny o profilu Vegety, w koncentracji 10 razy mocniejszy.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemysle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
AROMATY GRZYBÓW
GRZYB MAśLANY AF HS48/016/1 Karta oceny produktu
Opis:
Silny aromat grzyba nadający trwały zapach i smak produktom, z delikatnie wyczuwalną nutą grzyba maślanego
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,4 g/kg
GRZYB MAśLANY AF HS48/045 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat grzyba z nutą masła i śmietanki idealny do zup, sosów i innych potraw nadający charakterystyczny posmak grzyba leśnego. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
Zastosowanie:
w przemyśłe spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
PIECZARKA WARZYWNA AF HS48/041 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczarki idealny do zup, sosów i innych potraw nadający charakterystyczny posmak prawdziwej pieczarki znutą bulionu warzywnego w tle. Sugerowane dawkowanie 1 - 5g/kg
Zastosowanie:
w przemyśłe spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
PRAWDZIWKI W śMIETANIE AF HS48/040 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat prawdziwka z nutą śmietanki przeznaczony do zup, sosów i innych dań, nadaje grzybowy smak i podkreśla kremowy profil. Sugerowane dawkowanie 1-3g/kg.
Dawkowanie: 1-3g/kg
BOROWIK IZOSPICE AF HS48/003 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat borowika zapewnia doskonały trwały smak i zapach grzyba borowika. Silny aromat grzyba, nawet niewielka ilość tego aromatu zmienia smak i zapach potrawy.
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 0,4 -0,8g/kg
PRAWDZIWEK 443 AF HS48/017 Karta oceny produktu
Opis:
Silny aromat grzyba leśnego, idealny do wszelkiego rodzaju potraw nadający charakterystyczny posmak prawdziwego grzyba. Sugerowane dawkowanie 1g/kg.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1g/kg
GRZYB DUSZONY Z CEBULKą AF HS48/037/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat grzyba leśnego, doskonały do zup, sosów i dań gotowych. W połączeniu z aromatem śmietanki daje kompletny charakterystyczny aromat grzybów w śmietanie . Do stosowania również w wyrobach wędliniarskich i garmażeryjnych jak pasztety i pieczenie.
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
GRZYB LEśNY 7005 AF HS48/019 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat o charakterystycznym smaku leśnego grzyba, który nadaje potrawom niepowtarzalny smak. Sugerowane dawkowanie 0,2-3g/kg.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,2-3g/kg
GRZYB 103 AF HS48/016 Karta oceny produktu
Opis:
Zapewnia doskonały trwały smak i zapach grzyba leśnego
Zastosowanie:
do przetworów mięsnych, drobiowych i garmażeryjnych
Dawkowanie: 1 g/kg
GRILLOWANY GRZYB AF HS70/004 Karta oceny produktu
Opis:
Intensywny smak grzyba z wyraźną nuta grillową.
Zastosowanie:
Hamburgery, dania gotowe, snacki
Dawkowanie: 0,1%
PIECZARKA AF HS48/026 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat pieczarki z nutą skórkową idealny do wszelkiego rodzaju potraw nadający charakterystyczny posmak pieczarki. Sugerowane dawkowanie 1-5g/kg.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-5g/kg
*BOROWIK AF HS38/009 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat borowika zapewnia doskonały trwały smak i zapach grzyba borowika. Silny aromat grzyba, nawet niewielka ilość tego aromatu zmienia smak i zapach potrawy.
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 0,5-1g/kg
AROMATY CEBULI
CEBULA GOTOWANA IZOSPICE AF HS51/023 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanej cebuli o przyjemnym, delikatnym smaku i zapachu.
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
CEBULA śWIEżA IZOSPICE AF HS51/024 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat świeżo pokrojonej cebuli. Do stosowania jako zamiennik cebuli suszonej (1część aromatu odpowiada 30 częściom cebuli suszonej)
Zastosowanie:
w przemyśle spywczym
Dawkowanie: QS 1 częœć aromatu odpowiada 30 cz. cebuli suszonej
CEBULA śWIEżA IZOSPICE STRONG AF HS51/028 Karta oceny produktu
Opis:
Koncentrat świeżej cebuli. 1 część aromatu odpowiada 10-15 cz. naturalnej przyprawy suszonej
Dawkowanie: QS 1 częœć aromatu odpowiada 10-15 cz. naturalnej przyprawy suszonej
CEBULA śWIEżA IZOSPICE PREMIUM AF HS51/027 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt świeżej cebuli. Dawkowanie QS; 1 część odpowiada 30 częściom cebuli
Dawkowanie: QS
CEBULA SMAżONA IZOSPICE 1:1000 AF HS38/032 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 20 częściom naturalnej przyprawy
Dawkowanie: QS; 1 częœć aromatu odpowiada 20 cz. naturalnej przyprawy
CEBULA SłODKA GOTOWANA AF HS51/020/1 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat gotowanej cebuli z wyraźnie podkreśloną słodką nutą. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 1-3g/kg
CEBULA PIECZONA 77 - BASE AF PF01/072 Karta oceny produktu
Opis:
Ciemna cebula pieczona do sosów, pieczeni , zup, pasztetów oraz dań gotowych. Nada wyrobom charakterystyczną nutę słodkiej, pieczonej cebulki.
Zastosowanie:
Ciemna cebula pieczona do sosów, pieczeni , zup i pasztetów.
Dawkowanie: 1-3 g/kg
AROMATY CZOSNKU
CZOSNEK SMAżONY AF HS42/001 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat czosnku z wyraźną nutą smażoną.
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych, 1 część aromatu zastępuje 10 części naturalnego czosnku smażonego
Dawkowanie: 1-3g/kg
CZOSNEK śWIEżY STRONG AF HS42/019 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS, jedna częœć aromatu odpowiada 40 częœciom przyprawy naturalnej
CZOSNEK śWIEżY STRONG IZOSPICE AF HS42/013 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS
CZOSNEK śWIEżY AF HS42/016 Karta oceny produktu
Opis:
1 część aromatu odpowiada 30 częściom naturalnej przyprawy
Dawkowanie: QS; 1 częœć aromatu odpowiada 30 częœciom naturalnej przyprawy
CZOSNEK śWIEżY IZOSPICE 1:1000 AF HS38/031 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 20 cz. naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS;1 częœć aromatu odpowiada 20 cz. naturalnej przyprawy
CZOSNEK SMAżONY IZOSPICE 1:1000 AF HS38/035 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 20 cz. naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS;1 częœć aromatu odpowiada 20 cz. naturalnej przyprawy
AROMATY PAPRYKI
PAPRYKA CZERWONA IZOSPICE 1: 3000 AF HS36/050 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 10 częściom naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; jedna częœć aromatu odpowiada 10 częœciom naturalnej przyprawy
PAPRYKA CZERWONA PLUS IZOSPICE AF HS52/026 Karta oceny produktu
Opis:
Wodno-rozpuszczalny aromat papryki czerwonej, dająca zarówno efekt barwiący jak i wyraźny smak charakterystyczny dla czerwonej papryki.
Dawkowanie: QS
PAPRYKA CAYENNE IZOSPICE 1:1000 AF HS36/051 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat papryki cayenne o intensywnym, ostrym smaku. Jedna część aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS; 1 częœć aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
PAPRYKA OSTRA CHILI IZOSPICE 1: 1000 AF HS36/052 Karta oceny produktu
Opis:
Aromat ostrej papryki chili o charakterystycznym bardzo ostrym smaku. Jedna część aromatu odpowiada 10 częściom naturalnej przyprawy
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: QS;1 częœć aromatu odpowiada 10 cz. naturalnej przyprawy
GRILLOWANA PAPRYKA AF HS70/001 Karta oceny produktu
Opis:
Charakterystyczny smak papryki z nutą grillową.
Zastosowanie:
Hamburgery, dania gotowe, snacki
Dawkowanie: 0,1%
PAPRYKA ZIELONA IZOSPICE AF HS52/015 Karta oceny produktu
PAPRYKA CHIPOLETE IZOSPICE AF HS52/016 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS
PAPRYKA JALAPENO IZOSPICE AF HS52/017 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS
PAPRYKA JALAPENO HOT IZOSPICE AF HS52/018 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS
KOMPOZYCJE AROMATÓW PRZYPRAW
HOT MUSTARD EXTRACTS AF HS65/019 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna, szczególnie wskazana do ostrych, wyrazistych musztard, sosów musztardowych, pikantnych wyrobów garmażeryjnych. Sugerowane dawkowanie 14g/kg
Dawkowanie: QS
MEXICO SALSA AF HS65/028 Karta oceny produktu
Opis:
Pikantna mieszanka aromatyczno-przyprawowa z kręgu kulltury iberoamerykańskiej, o wyrazistym smaku, aromacie i ostrości, z wyraźną nutą chilli, czosnku i cebuli
Dawkowanie: 10g/kg
PRZYPRAWA ARABIATA CHILLI AF HS65/023 Karta oceny produktu
Opis:
Pikantna, wyrazista przyprawa do farszów mięsnych, drobiarskich i rybnych, marynat sosów
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10g/kg
PRZYPRAWA ARABIATA CZOSNEK AF HS65/024 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 10g/kg
PRZYPRAWA DO PIEROGóW I KROKIETóW SPICE AF HS65/038 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przypraw: ziela angielskiego, liścia laurowego, pieprzu i cebuli przeznaczona do podkreślenia smaku w farszach misnych do pierogów i krokietów
Dawkowanie: 1-5g/kg
PRZYPRAWA INDYJSKA Z CURRY AF HS65/027 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przyprawowo-aromatyczna o charakterze jednej z odmian mieszanki curry- madras. Produkt polecany do wyrobów garmażeryjnych, galanterii spożywczej. Sugerowane dawkowanie 12g/kg
Dawkowanie: 12g/kg
SALSA SPICE AF HS65/021/1 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna z wyraźną nutą czosnku, chilli, cebuli
Zastosowanie:
w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,5-3g/kg
TACO CLASSIC AF HS65/031 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa charakterystyczna dla kuchni meksykańskiej, z nutą chilli, czosnku, pomidora, ziół.
Dawkowanie: 10g/kg
TACO SPICES AF HS65/022 Karta oceny produktu
Opis:
Charakterystyczna dla kuchni meksykańskiej kompozycja aromatów czosnku, cebuli,chili, pomidora ,z dodatkiem ziół.
Dawkowanie: 2-5g/kg
ZIOłA EXTRACTS AF HS65/020 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa o zdecydowanie ziołowym charakterze, z przeznaczeniem do wyrobów garmażeryjnych, galanterii spożywczej. Sugerowane dawkowanie 14g/kg
Dawkowanie: 14g/kg
ZIOłA WłOSKIE AF HS65/025 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja przyprawowo-aromatyczna na bazie ziół typowych dla kuchni włoskiej wzbogacona dodatkiem curry, przeznaczona do stosowania w szeroko rozumianej galanterii spożywczej. Sugerowane dawkowanie 10g/kg
Dawkowanie: 10g/kg
CURRY MADRAS AF HS36/040 Karta oceny produktu
Opis:
Indyjska odmiana curry szczególnie polecana do marynat stosowanych w przetwarzaniu mięs, szczególnie drobiu, sosów, wyrobów garmażeryjnych, dań gotowych. Sugerowane dawkowanie 0,02 - 1g/kg
Zastosowanie:
do aromatyzowania w przemyśle spożywczym
Dawkowanie: 0,02-0,1g/kg
KIMUCHI FLAVOUR AF HS38/003 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 1-1,5g/kg
SALSA SPICE AF HS55/002 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowa ostra w smaku zdominowanym przez ostrą paprykę i pieprz z subtelną orientalną nutą. Mieszanka przeznaczona głównie do drobiu, wędlin wytwarzanych w krajach śródziemnomorskich, baraniny, sosów i marynat.
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: QS
CURRY SEASONING KORMA AF HS56/002 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: QS
PRZYPRAWA TAJSKA AF HS57/002 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-1,5g/kg
AROMAT "FIVE SPICE" AF HS58/002 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: 1-1,5g/kg
GUMBO SPICE AF HS65/002 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: QS
FRENCH DRESSING SPICE AF HS65/003 Karta oceny produktu
Zastosowanie:
do aromatyzowania środków spożywczych
Dawkowanie: QS
KOMPOZYCJE PRZYPRAWOWE EXTRACTS
CEBULA EXTRACTS AF HS85/002 Karta oceny produktu
Opis:
Jedna część aromatu odpowiada 2 częściom przyprawy naturalnej (w zależności od jakości przyprawy naturalnej)
Dawkowanie: QS
CZOSNEK EXTRACTS AF HS85/003/1 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt czosnku. Dawkowanie QS; 1 część aromatu odpowiada 20 cz. naturalnej przyprawy
Dawkowanie: QS
GOźDZIK EXTRACTS AF HS85/013 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt goździka. Dawkowanie QS
Dawkowanie: QS
MAJERANEK EXTRACTS AF HS85/006/1 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt majeranku. Dawkowanie QS
Dawkowanie: QS
MUSTARD EXTRACTS AF HS85/016 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna wzmacniająca i wzbogacająca musztardy i sosy musztardowe. Preparat z dominacją gorczycy i ekstraktów pikantnych przypraw. Sugerowane dawkowanie 1 - 3g/kg
Dawkowanie: 1-3g/kg
PIEPRZ BIAłY EXTRACTS AF HS85/005/1 Karta oceny produktu
Dawkowanie: QS
POMIDOR KREMOWY EXTRACTS AF HS85/019 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja suszonego pomidora i ekstraktów przypraw, do stosowania do zup, sosów, pasztetów, dań gotowych, pieczeni, konserw warzywnych i mieszanych. Dawkowanie- zgodne z GMP
Dawkowanie: QS
PRZYPRAWA DO MAJONEZU AF HS85/022 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 1-3g/kg
ZIELE ANGIELSKIE EXTRACTS AF HS85/008/1 Karta oceny produktu
Opis:
Ekstrakt ziela angielskiego; 1 część odpowiada 2 częściom przyprawy
Dawkowanie: QS
ZIOłA PROWANSALSKIE EXTRACTS AF HS85/015 Karta oceny produktu
Opis:
Mieszanka przyprawowo-aromatyczna o ziołowym charakterze, z wyraźną nutą bazylii. Preparat wskazany do dań gotowych, wyrobów garmażeryjnych, sosów, wyrobów mięsnych, galanterii spożywczej.
Dawkowanie: QS
ŻółTKO JAJA EXTRACTS AF HS85/017 Karta oceny produktu
Dawkowanie: 2-5g/kg
ŻółTKO JAJA L EXTRACTS AF HS85/021 Karta oceny produktu
Opis:
Kompozycja o charakterze smaku i aromatu żółtka jaja. Sugerowane dawkowanie 0,5 - 2g/kg
Dawkowanie: 0,5-2g/kg